Lady M, un stres pentru ficat



Combinatia de alcool cu zahar nu face decat sa inrautateasca metabolizarea alcoolului de catre ficat, crescandu-i toxicitatea. Potrivit etichetei, lichiorul crema Lady M are in compozitie urmatoarele ingrediente: "zahar, alcool etilic rafinat, lapte praf, apa dedurizata, aroma, colorant: caramel". Este o bautura alcoolica de tip lichior, cu o tarie de 16% alcool etilic, dupa cum ne specifica producatorul. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul analizat nu este recomandat copiilor, adolescentilor.
RECOMANDARI. Aceleasi recomandari le sunt facute si suferinzilor de boli gastrointestinale, hepatice, renale, hipertensivilor, bolnavilor psihic si cu boli neurodegenerative, femeilor insarcinate si care alapteaza, diabeticilor, supraponderalilor si obezilor, celor cu intoleranta la alcool etilic. De asemenea, este cunoscut faptul ca asocierea dintre alcoolul etilic si zahar inrautateste metabolizarea alcoolului de catre ficat, crescandu-i toxicitatea. Specialistul nostru ne mai precizeaza faptul ca nu se recomanda asocierea bauturilor alcoolice cu fumatul.
PRECIZARI
Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere numerele 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a i-l arata.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Stroia Ioan pe 28 Mai 2007, 22:59

    La articolul de fata Lady M un stres pentru ficat , pot face urmatoarea precizare ; cine scrie articolul spune asa:produsul nu este recomandat copiilor , pai unde se mai recomanda copiilor de lichior sau de cand copii au acces sau liber la bautura, la consum de lichior

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod