La varsta de 3 ani copilul trebuie sa faca un control oftalmologic



In ultima perioada tulburarile de vedere sunt tot mai numeroase, medicii considerand ca acestea se transmit pe cale ereditara. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in 2002 mai mult de 161 de milioane de persoane din intreaga lume aveau deficiente de vedere, dintre care 37 de milioane erau oarbe, estimandu-se ca din acestea 1,4 milioane erau copii cu varsta sub 15 ani. Cel mai greu de depistat sunt tulburarile de vedere ale copiilor. Acestia nu se plang ca nu vad bine, de aceea parintii trebuie sa fie foarte atenti la orice semn care poate trada un defect.
Un prim control se face la nastere, apoi neaparat la varsta de 3 ani trebuie efectuata o vizita la medicul specialist oftalmolog pentru a fi descoperite din timp eventualele tulburari. Dintre deficientele de vedere ale copiilor se evidentiaza ambliopia. Aceasta mai este cunoscuta si sub denumirea de "ochiul lenes", din cauza faptului ca unul dintre ochi prezinta dificultati de vedere, caz in care exista o aliniere incorecta sau in crucis a ochilor. In unele cazuri, ambliopia apare si ca rezultat al existentei, la unul dintre ochi, a unor simptome precum miopia, hipermetropia, astigmatisnul sau cataracta.
Lipsa stimulurilor nervosi din partea "ochiului lenes" face ca acesta sa fie ignorat si chiar sa devina nefunctional, aparent orb, urmare a faptului ca ochiul sanatos devine dominant. O serie de tehnici noi sunt utilizate in cadrul unui centru medical care ofera o sansa copiilor care sufera de ambliopie sa isi imbunatateasca vederea si dupa varsta de 6 ani. Medicii specialisti de la centrul medical bucurestean folosesc o gama larga de aparate stimulatorii care stimuleaza organele vederii cu semnale luminoase de diverse lungimi de unda, intensitate si frecventa ale impulsurilor, in combinatie cu tratamentul medicamentos prescris.
"Avantajul pe care il oferim este reprezentat de posibilitatea recuperarii pacientilor cu varste mai mari de 5 ani care pot colabora mai usor cu medicul specialist", a explicat Gina Tanase, directoarea centrului medical. Ea a mai spus ca rezultatele sunt favorabile recuperarii pacientilor, de pana la 20% din acuitatea vizuala, pe parcursul a zece sedinte de tratament, fiind necesara repetarea la un interval de sase luni. In unele cazuri, rezultatele sunt la fel de bune si la varste de 10, 12 sau chiar 16 ani.
Mai multe informatii se pot obtine la telefon 317.5273 sau accesand www.sperantabioxim.ro.



Voteaza articolul (4 max): vezi rezultatele
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod