La Tg. Mures se fac experimente pe oameni!

Un medic din Tg. Mures este acuzat ca a facut cercetare experimentala pe subiecti umani.
Seful Spitalului Judetean de Urgenta Mures, dr. Lucian Baila, l-a acuzat pe seful Clinicii de Cardiologie din cadrul spitalului, dr. Benedek Imre, ca prin trasplantul de celule stem a încalcat drepturile omului si a facut cercetare experimentala pe subiecti umani.

"Acest lucru este interzis in intreaga lume, pana si transplantul este un procedu destul de controversat, in Biserica si tot felul de organizatii. A facut interventiile fara avizul Comisiei Nationale de Transplant. Ceea ce a facut Benedek azi cade sub incidenta legilor penale", a declarat Lucian Baila.

Transplantul de celule stem a fost efectuat la 2 bolnavi in varsta de 62, respectiv 68 de ani.
"Am recoltat de la bolnavi, in cursul zilei de ieri, aceste celule stem la Clinica de Hematologie, si am implantat aceste celule, care au capacitatea de a se diferentia in vase sangvine si a stabili irigatia membrului inferior afectat. Operatia, care este extrem de dificila, a reusit cu succes in ambele cazuri”, a declarat dr. Theodora Benedek, care a facut parte din echipa de medici, care a realizat interventia.

Totodata, dr. Benedek Imre a declarat ca o astfel de operatie s-ar putea face in strainatate cu 40.000 de euro, in timp ce la Targu Mures a fost realizata in mod gratuit, deoarece a fost o tehnica experimentala pe pacient, care face parte dintr-un proiect de cercetare finantat de Ministerul Invatamantului si Cerdcetarii.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 24 Oct 2007, 16:55
    isi bat joc de medicina romana

    sunt asistenta medicala dar nu mai lucrez in domeniu. isi bat joc de cadrele medicale, din punctul de vedere al salarilor si al banilor alocati pentru medicamente aparatura, etc. pentru spitale. daca nu se ofera sprijin in gasirea solutiilor de salvare a vietilor omenesti si la noi in tara o sa murim cu totii. in strainatate sunt prea scumpe interventiile, mult prea scumpe pentru noi care avem niste salarii mizere, cu care te zbati sa traiesti de pe o zi pe alta. se bat cu pumnu in piept ca cresc salariile, dar cresc si preturile pe piata. pacat ca va bateti joc de medicina, caci este o meserie mult prea pura si frumoasa.

    0
    0

  • ION pe 24 Oct 2007, 14:14
    La Tg-Mures.......

    DE ACORD FELICITARI

    0
    0

  • TATUCU RAMONA pe 23 Oct 2007, 14:18
    FELICITARI

    IN CONDITIILE IN CARE I S-AU ADUS LA CUNOSTIINTA PACIENTULUI TOATE RISCURILE SI EXISTA ACORDUL SCRIS AL ACESTUIA EU NU VAD NICI O GRESALA. CU ATAT MAI MULT CU CAT TRANSPLANTELE AU REUSIT.NU MEDICUL TREBUIE SANCTIONAT CI TREBUIE SANCTIONATI ACEI CARE SE OPUN INTR-UN FEL SAU ALTUL SANSEI DE A FACE CEVA IN CAZURI EXTREME. CINE POATE PLATI ASTFEL DE INTERVENTII IN STRAINATATE CATE DONATII NU SE CER SI DE UNDE ATATIA OAMENI CU BANI CARE SA PARTICIPE LA TOATE. SUNT INTRIGATA, CITESC SI NU-MI VINE SA CRED!!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod