KIVEXA

In lume se estimeaza ca 40 de milioane de persoane sunt afectate de HIV/SIDA, in timp ce in Romania, ultimele statistici din decembrie 2005 aratau ca aproximativ 11.000 de persoane sufera de aceasta maladie. Conform studiilor realizate, cea mai afectata categorie, in functie de varsta, sunt copiii intre 5-9 ani (1726 baieti si 1231 fete diagnosticati cu SIDA), iar urmatoarea categorie fiind reprezentata de copiii de 1-4 ani (1424 baieti si 962 fete infectati). Cele mai dese cazuri de infectii apar prin transmiterea virusului de la mama la copil, urmate de hemofilie, transfuzii de sange, nozocomial si alte cauze necunoscute. 

Afla ultimele statistici din decembrie 2005

Medicamentul KIVEXA, lansat pe piata farmaceutica din Romania de GlaxoSmithKline, ajuta pacientii cu HIV/SIDA sa scape de povara numarului de pastile necesare pentru a fi administrate zilnic.
Acum KIVEXA simplifica tratamentul pacientilor cu HIV (virusul imunodeficientei umane), deoarece combina doua medicamente intr-o singura tableta, care se administreaza o singura data pe zi.

Asociaza doi inhibitori nucleozidici ai revers-transcriptazei (INRT) de larga folosinta, ZIAGEN (abacavir sulfat, ABC) si EPIVIR (lamivudina 259;, 3TC) si se administreaza in combinatie cu alte medicamente antiretrovirale la adultii si adolescentii in varsta de peste 12 ani. De asemenea, KIVEXA poate fi luata cu sau fara alimente sau bauturi, spre deosebire de numeroase alte medicatii antiretrovirale (anti-HIV).


„Medicii dispun de o experienta bogata in utilizarea medicamentelor componente ale KIVEXA, stiind ca sunt bine tolerate si inalt eficiente in tratamentului infectiei HIV. Regimurile antiretrovirale pot fi complexe si impovaratoare pentru pacienti, drept pentru care atat clinicienii cat si pacientii considera binevenita o noua optiune terapeutica, cu ajutorul careia pacientilor le este mai simplu sa isi ia medicatia anti-HIV asa cum le-a fost prescrisa”, a afirmat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Presedintele Comisiei Nationale de Lupta Anti-SIDA.


Componentele KIVEXA sunt binecunoscute in tratamentul HIV/SIDA. Peste 5,800 de pacienti au participat la studiile clinice care au demonstrat siguranta, eficienta si profilul de rezistenta al KIVEXA in cadrul regimurilor complexe antiretrovirale .
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod