IQ-ul depinde de forma creierului

In vreme ce dezbaterea stiintifica cu privire la dimensiunea creierului si coeficientul de inteligenta continua, noi cercetari realizate sugereaza ca un mecanism diferit s-a putea sa separe copiii inteligenti de cei cu un coeficient de inteligenta mai redus

O echipa de cercetatori americani si canadieni sustin ca inteligenta nu are nici o legatura cu dimensiunea creierului, ci mai degraba cu formele pe care le ia creierul in procesul de dezvoltare. Experimentul, condus de Dr. Philip Shaw medic psihiatru la Institutul National pentru Sanatate Mentala s-a axat pe examinarea creierelor a 300 de persoane sanatose cu varste cuprinse intre 4-29.
Ei au analizat cortexul cerebral in diferitele momente de ale vietii, de la copilarie pana la adolescenta. Pe langa aceste experimente, cercetatorii au efectuat si teste de inteligenta, divizand pacientii in 3 grupuri - superior, intermediar si mediu - pe baza rezultatelor obtinute la aptitudini verbale/nonverbale si rationament. Cu toate ca grosimea cortexului este din ce in ce mai redusa pe masura inaintarii in varsta, motivul acestui declin difera la fiecare grup in parte.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod