Incepe vaccinarea impotriva HPV a fetitelor de clasa a IV-a

Incepe campania de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin. Vaccinarea se va face in cadrul scolilor de catre personal medical responsabil de asigurarea asistentei medicale preventive.
In Romania cancerul de col uterin reprezinta prima cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varsta cuprinsa intre 15 si 44 de ani. Potrivit Directorului Institutului de boli infectioase, Dr. Adrian Strainu Cercel, "virusul Papilloma este obisnuit cu natura si a invatat de la aceasta ca trebuie sa fie discret. Modul lui de manifestare apare tardiv, si astfel vorbim de cancer invadant. Daca o fetita se contamineaza cu HPV la 15 ani, in decurs de 20 de ani, adica la 35 de ani este diagnosticata cu cancer de col uterin".


Ministrul Sanatatii a declarat ca vaccinarea include  administrarea a trei doze de vaccin in decurs de 6 luni. Vaccinarea fetitelor de clasa a IV-a se va face la  urmatoarele intervale:

  • momentul zero – prima doza: in perioada 24 - inceputul lunii decembrie 2008;
  • a doua doza – in cursul lunii ianuarie 2009, in functie de data la care a fost vaccinat copilul;
  • a treia doza - la interval de 6 luni de la prima vaccinare:  in luna mai 2009.

Data inceperii vaccinarii a fost aleasa astfel incat sa nu se suprapuna peste perioadele de vacanta, pentru ca  vaccinul nu poate fi facut cu intarziere.

De asemenea, Eugen Nicolaescu a subliniat faptul ca parintii trebuie informati despre acest program si ca in cazul in care vor refuza vaccinarea, vor completa un formular de refuz care nu are alte consecinte decat acelea ca parintele este singurul raspunzator de ce se va intampla in viitor din perspectiva HPV cu copilul sau.

Costurile programului in cadrul caruia vor fi vaccinate 110.000 de eleve de clasa a IV-a, se ridica la aproximativ 23 milioane de euro.
Suma poate parea mare, dar este de trei ori mai mica decat cea cheltuita pentru tratarea femeilor care sufera  de cancer de col uterin  s i care este de 70 milioane euro, potrivit ministrului Sanatatii.

"17 tari din Uniunea Europeana (printre care Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Spania  etc.) au introdus deja gratuit vaccinul impotriva cancerului de col uterin in calendarele nationale de vaccinare", a declarat ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, la lansarea campaniei de informare privind vaccinarea impotriva cancerului de col uterin.

Pentru mai multe informatii acceseaza site-ul www.stopcancerdecol.ro
Vizioneaza spotul campaniei:

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 24 Nov 2008, 17:05
    Ai in familie cancer uterin

    Vaccinul e relativ nou pe piata si inca nu se cunosc toate effectele secundare. Daca nu ai cancer uterin in famile, (mama sau bunica) nu ti l-as recomanda chiar daca poti sa-l gasesti in farmacie. E doar o parere, decizia e a ta. Cauta mai multe informatii despre vaccin inainte de a-l lua.

    0
    0

  • diana pe 24 Nov 2008, 16:33
    Se pot vaccina si persoanele peste 24 de ani?

    Vreau sa stiu si eu daca vaccinul se gaseste in farmacii si la ce pret? Si daca are efect si pt pesoanele de peste 24 de ani. Mentionez ca eu am 24 de ani. Astept parerile voastre. multumesc

    0
    0

  • Claudia pe 24 Nov 2008, 15:27
    Intrebare

    In cate tari din lume se mai face aceasta campanie de vaccinare gratuita?

    0
    0

  • Valentin pe 24 Nov 2008, 13:48
    Efecte secundare zero?

    Vaccinul nu are niciun efect secundar? Sigur? Daca nu atunci iar e clar ca cei de la guvernare isi bat joc de oameni si le baga pe gat toate prostiile lor. Si asta pe bani publici evident!!!

    0
    0

  • adriana pe 24 Nov 2008, 11:57
    Experiment

    Nici nu pot sa ma exprim!!!! Unde sunt rezultatele sau concluziile acestor vaccinari la fetite de 10 ani??? Pana acum nici nu am auzit de vaccin la fetite impotriva cancerului. In primul rand vreau sa stiu efectele secundare ale acestui vaccin la o varsta asa de frageda. Noi nu am fost vaccinate si Doamne fereste pana acum nu am avut boli grave. Daca mergi la dr si faci controale regulate nu se poate ca o boala sa avanseze fara sa stii decat daca doctorul iti face un "bine" si iti pune diagnostic gresit sau nu are chef de tine cum se intampla mai nou la noi in tara. Nu sunt de acord cu vaccinul, in primul rand trebuia sa fie o campanie facuta de doctori si sa explice mamelor ce inseamna acest vaccin fetilor .

    0
    0

  • gicutza pe 24 Nov 2008, 08:31
    Fraieri

    Astia care comentati sunteti dusi cu pluta. Puneti botul la orisice. Eu sunt bucurosa ca a aparut acest vaccin care o sa-mi fereasca copilul de o boala cumplita. Chiar daca or fi si unele consecinte secundare, nu pot fi mai grave si mai dureroase decat cancerul de colon. Fetita mea se va bucura de viata fara nicio grija. Ce tot ii dati cu educatia, sa se duca la manastire ca sa nu se imbolnaveasca? Monogamia nu este o metoda preventiva, deoarece si barbatii sunt purtatori ai acestui virus (desi ei nu se imbolnavesc de cancer de colon, evident) in egala masura ca si femeile, si convingeti voi un baiat sa nu... pana la casatorie si apoi sa nu isi insele nevasta... ha, ha, ha. Nici frica de SIDA nu ii opreste, darmite frica de o boala care, oricum, nu ii afecteaza pe ei in nici un caz. Am sa fac si eu acest vaccin, dar mai intai am sa vad daca nu am contractat deja virusul, ca sa nu il fac degeaba.

    0
    0

  • Angela Musica-Popa pe 24 Nov 2008, 08:19
    Slava Domnului ca nu am fata!

    A avea o fata e periculos azi! Cine-mi garanteaza ca acest vaccin aplicat fetitelor noastre nu e un experiment si ca fetitele noastre nu-s cobai? Si daca tocmai acest vaccin poate declansa la un moment dat tocmai boala? Caci s-au mai vazut cazuri, chiar la vaccinul antigripal, pe care-l faci ca sa nu faci gripa, si care chiar o declanseaza, cand te astepti mai putin!!! Eu una nu prea mai am incredere in sistemul medical de la noi!

    0
    0

  • carmen pe 24 Nov 2008, 07:46
    Intrebari

    Am inteles ca acest vaccin se foloseste pe subiecti umani doar de 6 luni (Realitatea TV). Dupa un timp asa scurt nu este relevant niciun rezultat. Daca vor fi repercursiuni negative, cine va raspunde? De ce nu luam aminte la experientele altora ( copiii cu malformatii din Germania de acum cateva decenii) care au dat avizul folosirii unor medicamente insuficient testate pe subiecti umani. De ce vorbeste numai dl. Cercel? Sunt si alti specialisti romani valorosi. E adevarat ca nu au functii. Dar tocmai de aceea au credibilitate mai mare; nu tin de "scaun|". In loc sa se discute despre acest vaccin, sa se informeze populatia si sa se dea cuvantul specialistilor, toata presa a vuit de marirea salariilor (profesorilor si apoi cadrelor medicale). Sa fie oare premeditat, pentru a abate atentia, sau poate o mituire?

    0
    0

  • Nostrabrucanus pe 21 Nov 2008, 11:30
    sunt prea multe intrebari legate de acest vaccin

    http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/09/15/fabrica-de-sclavi-%e2%80%93-episodul-4/ Inclusiv copii, fetite sau baieti, pot fi DEJA infectati cu HPV. Transmiterea nu se face numai sexual ci si de la mama la fat, alte tulpini de hpv se transmit si prin contactul mainilor etc etc. Ce se intampla cand vaccinezi persoane deja infectate? Creste riscul de cancer cu 44%! Din documentele Merck citire! Ce se intampla daca ai DEJA o infectie cu alte tulpini de HPV si te vaccinezi? Pai uitati-va in VAERS si o sa vedeti .. negi pe fata, gat, spate si multe altele. Mai multe date aici: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/10/20/fabrica-de-sclavi-%e2%80%93-episodul-42/ Care-i logica dupa care s-a declansat aceasta campanie de vaccinare? Aaa .. sa nu uit! Merck asigura ca nu sunt efecte asupra fertilitatii .. dar studiul facut este ciudat de-a dreptul: - in primul rand ca nu aduce nici o lamurire asupra efectelor pe termen lung, avand in vedere ca sobolanii au fost urmariti doar pe parcursul unui singur ciclu de fertilitate. - Al doilea si poate cel mai important aspect, Gardasil este modelat dupa si facut din papillomavirusul UMAN! Exista alte tulpini de papillomavirus care au efect si asupra animalelor, dar numai oamenii sunt purtatori / se imbolnavesc de papillomavirus-ul uman! Care este relevanta asigurarii producatorilui legat de lipsa efectelor adverse legate de fertilitate?

    0
    0

  • mircea pe 21 Nov 2008, 11:26
    lucrurile pot fi mult mai simple...

    O educatie sanatoasa (si nu ma refer la materiile scolare) ar face cu adevarat miracole in privinta tuturor bolilor. Dar pentru ca prea putini au interesul ca educatia sa fie la nivelul la care ar trebui sa fie, se prefera intotdeauna varianta mai profitabila.

    0
    0

  • ioana pe 21 Nov 2008, 10:07
    Vaccinarea

    Inainte de a va vaccina copiii cititi cartea VACCINAREA: EROAREA MEDICALA A SECOLULUI. Iata un citat: Imunologia moderna demonstreaza, din contra, ca actul vaccinal constituie o lezare grava a integritatii sistemului imunitar a persoanelor vaccinate, facand din acestea veritabile rezervoare de virusi. Virusi si retrovirusi deveniti pasivi de-a lungul evolutiei, se gasesc in stare latenta in toate organismele animale si umane, pierzandu-si o parte din capitalul lor genetic sau enzimatic. Introducerea in organism (prin vaccinare) a viruşilor vii sau atenuati, ii pot permite acestuia să reconstituie acest capital şi să dobândească deci o virulenţă nouă sau să creeze din bucăţi un virus sau un retrovirus hibrid. Aceasta se numeşte recombinare genetică. (HIV-ul este fără îndoială fructul unei astfel de recombinări). Deşi accidentele provocate de vaccinuri sunt nenumărate, ele sunt trecute sub tăcere. Se ştie astăzi, la 100 de ani după moartea sa, că Pasteur a fost un geniu al trişării, al plagiatului, al trucării statisticilor, al traficului de influenţă, al publicităţii bine regizate, iar diversele sale experienţe vaccinale erau trucate, după cum mărturisesc chiar colaboratorii săi.

    0
    0

  • TUDOR O. pe 20 Nov 2008, 22:02
    COMENTARIU

    SA-SI VACCINEZE SI NICOLAESCU FETITA SI APOI MAI VEDEM.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod