Importanta tratamentului cu Spiriva in cazul bolilor pulmonare

Rezultatele studiului clinic UPLIFT, prezentate la Congresul anual al Societatii Respiratorii Europene (ERS), demonstreaza ca tiotropium (SPIRIVA®), administrat pacientilor cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), determina imbunatatiri de durata ale functiei pulmonare pe parcursul a 4 ani, desi nu afecteaza rata declinului functiei pulmonare.
UPLIFT a mai demonstrat ca tiotropium determina o intarziere semnificativa a primei exacerbari, cu o mediana de 4,1 luni si determina o reducere semnificativa a numarului de exacerbari per pacient. In plus, reduce in mod considerabil riscul de exacerbari care conduc la spitalizari. Exacerbarile pot inrautati evolutia clinica a bolii, asa incit un tratament care poate reduce in mod semnificativ exacerbarile poate avea un impact pozitiv asupra evolutiei clinice a BPOC.  

UPLIFT, unul dintre cele mai mari studii clinice desfasutre vreodata in BPOC, a inrolat 5.993 pacienti cu BPOC din 37 tari. UPLIFT este un studiu clinic de referinta in BPOC care a comparat tiotropium 18 µg, administrat o data pe zi, cu placebo, permitand tuturor pacientilor sa continue administrarea medicatiei respiratorii recomandate in mod uzual, cu exceptia anticolinergicelor inhalatorii, fiind posibila inclusiv ajustarea dozei in timpul studiului.

Tiotropium a demonstrat de asemeni o imbunatatire semnificativa statistic a calitatii vietii, evaluata prin intermediul chestionarului respirator St.
George (SGRQ, p<0,001). In decursul celor patru ani de studiu, pacientii din grupul tiotropium au raportat, in mod consistent, o imbunatatire a calitatii vietii, comparativ cu momentul demararii studiului.

Important de remarcat este faptul ca tiotropium a redus morbiditatea respiratorie (p<0,05) si cardiaca (p<0,05), reconfirmind profilul de siguranta favorabil al tiotropium. Ca ?i in studiile anterioare, cel mai frecvent intalnit efect secundar a fost uscaciunea gurii.

Profesorul Marc Decramer, conducatorul studiului si Profesor de Medicina la Spitalul Universitar Catolic din Leuven, Belgia, a afirmat: "UPLIFT s-a confruntat cu o provocare considerabila in a demonstra beneficiile tratamentului - spre deosebire de majoritatea studiilor clinice din pneumologie; acesta a permis pacientilor sa continue tratamentul concomitent cu orice fel de medicatie respiratorie, cu exceptia anticolinergicelor inhalatorii.
Tiotropium s-a dovedit benefic pe termen lung, imbunatatind rata de supravietuire, functia pulmonara, rata exacerbarilor si calitatea vietii pacientilor, reconfirmand totodata profilul sau de siguranta favorabil".

UPLIFT a contribuit la cresterea cunostintelor medicale despre impactul pe care il poate avea tratamentul asupra evolutiei clinice a BPOC. Aceste date vor aduce medicilor increderea de a prescrie mult mai devreme tratamente de intretinere pe termen lung.

"Pacientii declara ca se simt mai bine, iar beneficiile constatate in ce priveste rata de supravietuire ofera mai multa speranta pacientilor, familiilor si medicilor acestora," a adaugat Dr.
Andreas Barner, Vicepresedinte al Consiliului Director al Boehringer Ingelheim, responsabil pentru Cercetare, Dezvoltare si Medicina.

Cel mai important, studiul clinic de 4 ani evidentiaza profilul de siguranta favorail al tiotropium. Aproximativ 6.000 pacienti au fost monitorizati pana la 4 ani, contribuind astfel la cei peste 10 milioane de pacienti-ani de experienta stiintifica cu Spiriva.

 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rozsnyai kinga pe 26 Ian 2014, 16:23
    spiriva

    daca nu dispun de bani pentru al cumpara luna de luna ce se intimpla sunt disperata am luat o luna dar nu imipermit sa mi mai iau e foarte scump si nu am niciun venit costa 165 de lei ma poateajuta si pe mine cineva sau sami spuneti ce sa iau inlocuitor va multumesc mult kinga

    0
    0

  • fileptecla pe 29 Iun 2013, 22:27
    mesaj pentru doina

    mai este valabila donatia cu spiriva? multumesc frumos

    4
    3

  • zlatariu dumitru pe 16 Mai 2013, 16:10
    De unde pot sa iau acest medicament,SPIRIVA.

    Mi-la prescris luna trecuta dar nu se gaseste in nici-o farmacie din judetul caras-severin,voi de unde il procurati eu nu pot.

    0
    1

  • doina pe 20 Mar 2013, 14:48
    spiriva

    Am o cutie noua cu spiriva pe care am cumparat-o pt tatal meu la indic. unui medic pneumolog .Acasa ,citind prospectul am inteles ca nu poate lua acest medicament din cauza problemelor cardiace . Doresc sa o donez cuiva care chiar are nevoie de ea.

    4
    0

  • elena pe 13 Nov 2012, 20:08
    insuficenta respiratorie

    eu trebuie sa fac tratament 6luni ,de ce trebuie sa cumpar de fiecare data si aparatul ,cand in prospect scrie ca il pot folosi 1 an ..De ce nu se gaseste capsule si separat,ar fi si mai ieftin ,banuiesc.de ce suntem obligati sa cumparam atatea aparate si apoi sa le aruncam de fiecare data.Astept un raspuns favorabil ,sper.Multumesc.

    1
    0

  • Adili pe 17 Sep 2011, 10:30
    f, recente informatii !! (sept 2011)

    Sa fie chiar asa periculos? Sa INCEP a-l mai lua, doar pt o (posibila..) bronsita?! http://copd.about.com/b/2011/06/19/tiotropium-spiriva-mist-inhaler-could-increase-risk-of-death.htm

    2
    4

  • Adili pe 17 Sep 2011, 10:13
    controverse?!

    Cum ramane cu http://www.consultatii-medicale.ro/articole-medicale-si-stiri-medicale/948-un-inhalator-ar-putea-creste-riscul-de-deces-cardiac.html si http://www.bzi.ro/aviz-celor-cu-probleme-pulmonare-inhalatorul-ucigas-disponibil-in-farmacii-225135. Careva a patit asa ceva?

    10
    0

  • dorin pe 9 Feb 2011, 17:59
    Spiriva

    Si bunicul meu tuseste foarte mult ,nu stiu daca este bun sau nu acest medicament,desi nu este foarte ieftin,sper ca este bun.din cate am citit este foarte bun......sa va faceti bine !!!

    0
    0

  • gherman pe 2 Sep 2010, 19:26
    ffffffffff.bun medicament

    mama mea e bolnava de fff multi ani si a folosit ffff.multe medicamente ptr. bronsita dar nu au avut rezultate asa de bune cum e spiriva.

    0
    2

  • ciupi pe 5 Mar 2009, 10:14
    excelent medicament!

    sora mea sufera de astm bronsic de foarte multi ani si pot spune ca spiriva este chiar mai bun decit ce lua ea pina acum.

    0
    1

  • lili pe 6 Nov 2008, 02:38
    Bpoc

    Un articol foarte bun citindu-l avem ce invata. Pacat ca aceasta boala e depistata cam tarziu la un pacient. Eu am aceasta boala... dupa o bronsita cronica. Sunt la inceput "urmez tratament cu spiriva de 2 luni" - medicamentul e foarte bun.

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod