Impachetarile cu nisip va ajuta sa slabiti fara efort



Datorita transpiratiei intense, cei care apeleaza la acest tip de terapie pot pierde in jur de un kilogram, fara efort, la fiecare doua zile. Psamoterapia este eficienta si in ameliorarea unor boli care se agraveaza la frig, asa cum sunt reumatismul, artritele, spondilitele si nevralgiile.

Rezultate bune pot fi obtinute si in tratarea afectiunilor musculare sau in cazurile de circulatie periferica proasta.Metoda este simpla, explica balneologii, si poate fi practicata fara ajutorul unui terapeut.

„Se sapa o groapa pe plaja si se acopera corpul cu un strat gros de nisip fierbinte, astfel incat sa se produca o transpiratie intensa.

Procedura trebuie sa dureze cam o jumatate de ora si se practica o data pe zi”, explica Adriana Dragan, medic sef sectie recuperare la Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol.

Medicul sugereaza ca sedintele sa dureze maximum 30 de minute. Altfel, organismul va fi fortat sa se adapteze repetat de la „cald” la „rece” si vor aparea oboseala si ametelile.

Pentru ameliorarea circulatiei sanguine in zona extremitatilor se practica asa-numitele micromasaje (se maseaza degetele de la maini si picioare cu nisip fin) si se fac plimbari lungi pe malul marii.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • morariuliabn pe 1 Aug 2006, 16:45

    numai la mare se poate face acest lucru,va rog sa imi raspundeti

    0
    0

  • anca3k pe 6 Iul 2006, 19:20
    intrebare

    si daca slabesti atat de repede.. care vor fi efectele adverse? cumva printre acestea se numara si aparitia celulitei?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod