Imbunatatirea calitatii vietii la pacientii cu cancer de san

Oamenii de stiinta care studiaza cancerul au demonstrat ca sidinte scurte de radioterapie, incadrate intr-un tratament de lunga durata, reprezinta o metoda eficienta in imbunatatirea calitatii vietii la pacientii care sufera de cancer de san.
Potrivit studiului publicat in "Lancet Oncology", pacientii care sufera de cancer la san ar putea beneficia de cateva sesiuni de radioterapie, care ii va ajuta in diminuarea disconfortului care apare in orice clipa din viata acestor persoane.

Profesorul John Yarnold, cercetaotor sef la Institutul de Cercetare a Cancerului, a declarat ca aceasta descoperire a fost bazata pe o colaborare de 10 ani intre specialistii in cancer si cateva sute de femei.

De asmenea, aceste a confirmat ca o doza ridicata administrata intr-un tratament de 25 de sedinte "nu este mai eficineta decat o doza scazuta, care vor fi administrate in acelasi numar de sedinte".
 

Dr. Lesley Walker,  director de informnare asupra cancerului la Cercetarea a Cancerului UK, a comentat:"tratamentul pentru cancer afecteaza viata pacientilor dar si a familiilor acestora, pe un timp foarte indelungat, deci, aceasta descoperire aduce un rezultat real pozitiv."

"Cateva sedinte de radioterapie, nu vor afecta efectele secundare, ci pacientul va avea numai beneficii deoarece inseamna mai putin timp in spital, si mai mult timp acasa. Este deosebit de important pentru pacienti ca acest studiu sa fie continuat, deoarece poate duce la descoperirea unui tratament final optim si de scurta durata."


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod