Grasimile, dulciurile si carnea cresc rezistenta la frig

Alimentatie corecta

Pentru a face fata mai bine temperaturilor scazute din timpul iernii, oamenii sanatosi trebuie sa consume alimente cu continut ridicat in lipide (grasimi), glucide (dulciuri) si proteine (carne), spun specialistii. Nici legumele si fructele nu sunt de neglijat deoarece asigura vitaminele necesare organismului.
In lipsa lor, metabolismul ar decurge foarte incet. In timpul iernii, vitamina C ajuta in mod special organismul prin intarirea imunitatii. Aceasta nu se gaseste doar in citrice, cum ar fi portocalele sau lamaile, ci si in patrunjel, muraturi ori gem de macese.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eu pe 10 Mai 2010, 21:11
    ce prostie

    "In lipsa lor, metabolismul ar decurge foarte incet"...hmm...probabil k dupa ceva timp nu ar mai decurge deloc:))

    0
    0

  • anonim pe 10 Mai 2010, 21:09
    ef

    voi vedeti ce ati scris??? "oamenii sanatosi trebuie sa consume alimente cu continut ridicat in lipide (grasimi), glucide (dulciuri) si proteine (carne)" "Nici legumele si fructele nu sunt de neglijat"...normal ca asta vor manca oamenii iarna si de asemenea si vara,pentru ca NU EXISTA ALTCEVA!!! proteine,glucide,lipide sunt sigurele nutrimente care furnizeaza energie corpului,astea le mananci in orice anotimp de unde => ca articolul vostru e degeaba

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod