Grasimea abdominala influenteaza aparitia dementei?

Cercetatorii americani au descoperit ca persoanele care au la varsta de 40 de ani un stomac mai mare, sunt predispusi la dementa cand ajung la varsta de 70 de ani.
Studiul a fost efectuat pe un grup de 6.583 de adulti si a aratat ca o cantitate mare de grasime abdominala, la varsta de 40 - 45 ani, creste riscul aparitiei dementei.

Expertii au observat ca riscul aparitiei dementei este de 2,3 mai mare la persoanele de 40 de ani, cu o cantitate mai mare de grasime abdominala si de 3,6 ori mai mare la persoanele supraponderale, cu foarte multa grasime abdominala.

Cantitatea de grasimea abdominala favorizeaza aparitia dementei, chiar si la persoanele cu o greutate normala, sunt de parere specialistii.

"Avand in vedere ca exista un numar foarte mare de adulti cu o cantitate mare de grasime abdominala, rezultatele acestui studiu sunt ingrijoratoare," declara autoarea studiului, Dr. Rachel Whitmer.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 9 Apr 2008, 18:16
    Grasimea abdominala

    Buna ma numesc ioana si as vrea sa va cer parerea in acest subiect deoarece eu ma ingras in burta mult si nu stiu ce as putea face ca sa pot scapa. Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra pe e-mail meu pliktisita_2005. Va multumesc frumos ca ma ajutati

    0
    0

  • Adina pe 5 Apr 2008, 14:04
    Burta=dementa

    Ar insemna ca tot globul sa fie plin de nebuni si, intr-o oarecare masura fiecare are o doza de nebunie, dar avem noroc cu "liberul arbitru". Nu cred in aceste "cercetari", care sunt mai apoi contrazise....

    0
    0

  • Cristi.C pe 4 Apr 2008, 11:51
    Raspuns

    ... divorteaza :P

    0
    0

  • mirela pe 4 Apr 2008, 10:56
    Intrebare?

    Sotul meu are 50 de ani si are f multa grasime si burta. Eu dupa acest studiu am ajuns la concluzia ca aveti dreptate. Chiar vad ca are probleme grave cu judecata. Ce sa fac? E foarte incapatinat si mananca cat pentru 3 persoane, ma refer la cantitate. Dati-mi un sfat va rog!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod