Gena Par-4 apara organismul de toate formele de cancer

Cercetatorii americani au creat prin inginerie genetica un soarece care este imun la aproape toate formele de cancer. Aceasta descoperire ofera speranta gasirii unor noi tratamente mai eficiente si lipsite de efecte secundare pentru oamenii care sufera de aceste boli.
Cheia acestor tratament este o proteina produsa de acesti soareci, care ataca tumorile canceroase, fara a actiona insa asupra tesuturilor sanatoase.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Kentucky, unde au fost creati soarecii, spera ca respectiva proteina va putea fi utilizata si pe oameni, care nu vor mai avea de suferit din pricina chinuitoarelor terapii anticancer existente in prezent.

Realizarea cercetatorilor americani consta in identificarea genei Par-4, care produce respectiva proteina.
Aceasta gena a fost modificata astfel incat sa comande producerea unor cantitati de proteina mult peste medie.

Teste ulterioare au aratat ca soarecii modificati genetic sunt, practic, imuni la multe forme de cancer, cum ar fi cel de ficat, prostata, pancreas, gat etc. In plus, cercetatorii afirma ca nu s-au observat niciun fel de efecte secundare la soarecii astfel tratati.

Potrivit cercetatorilor din Kentucky, acest tratament se poate adapta pentru a fi folosit pe oameni, utilizandu-se gena mentionata ori una similara.
Gena ar putea fi introdusa in corpul uman printr-un transplant de maduva.

Un astfel de tratament ar putea fi pus la punct in viitorii zece ani.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doru pe 3 Iul 2008, 20:03

    Ar trebui ca aceasta casa de sanatate sa se implice mai mult in tratarea acestei boli cumplite. Ca incaseaza o gramada de bani de la contribuabili.

    0
    0

  • adina pe 30 Nov 2007, 13:33
    groaza

    trebuie gasit cat mai repede un tratament pentru tratarea cancerului pt ca mor f multi oameni chinuiti de nenorocita asta de boala. sunt asistent medical si vad f des oameni suferinzi, si mai grav e ca apare mai nou si la tineri chiar si copii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod