Femeile cu osteoporoza prefera tratamentul cu o tableta pe luna

Un recent studiu care sumarizeaza date clinice din SUA si Europa, prezentat pentru prima data la Congresul European privind Aspectele Clinice si Economice in Osteoporoza si Osteoartrita (European Congress on Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis - ECCEO), a evidentiat faptul ca peste 70% din femeile la menopauza, suferind de osteoporoza, prefera o singura doza de medicatie pe luna, terapie considerata mai convenabila decat administrarea o data pe saptamana

Motivul principal il constituie faptul ca a lua o singura tableta pe luna este un tratament mai usor de urmat pe o perioada lunga de timp.
Folosind bisfosfonati cu administrare saptamanala, se apreciaza ca pana la 60% dintre femei intrerup tratamentul dupa un an. In acest fel, ele nu mai pot obtine rezultate optime in ceea ce priveste reconstructia osoasa, efecte care apar in timpul tratamentului indelungat. Cu cat pacientele fac tratament o perioada mai lunga de timp, cu atat riscul de fractura este mai scazut. Una dintre pacientele incluse in studiu a declarat:
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod