FDA aproba un nou tratament pentru infectiile la nivelul pielii

Altabax, noul tratament impotriva infectiei bacteriene impetigo a primit aprobarea FDA pentru a fi utilizat pe piata farmaceutica, informeaza publicatia Science Daily

"Este primul tratament dintr-o noua clasa de topice antibacteriene. Introducerea lui pe piata vine la nevoie, deoarece rezistenta la antibiotice este foarte ridicata. Noul tratament ofera practicienilor o solutie eficienta de a lupta impotriva bacteriei printr-un efect mecanism diferit fata de alte antibiotice", sustine dr.
Stan Block, coordonatorul studiului. Expertii sustin ca in urma testelor efectuate, bacteria are slabe sanse sa dezvolte o rezistenta la Altabax comparativ cu tratamentele deja existente pe piata. Copiilor li se poate admnistra acest tratament incepand cu varsta de 9 luni. Impetigo este o infecttie bacteriana care apare la nivelul pielii, manifestandu-se prin aparitia unor vezicule rosii care se sparg, secreta lichid si prezinta o crusta maronie. Cele mai frecvente cazuri de impetigo sunt intalnite la copii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod