FDA a limitat utilizarea antibioticului Ketek

Dupa o reevaluare a controversatului antiobiotic Ketek, comercializat si la noi in Romania, FDA (Administratia pentru alimente si medicamente) limiteaza utilizarea acestui medicament in cazul unor boli

Ketek nu este aprobat pentru a trata infectiile bacteriene ale sinusurilor si nici pentru exacerbarile acute ale bronsitei cronice. Va ramane o optiune sigura pentru tratarea pneumoniei comunitare, chiar si in formele mai severe. Aceasta decizie este "rezultatul unei analize cuprinzatoare despre riscurile si beneficiile administrarii Ketek-ului", afirma John Jenkins, director al biroului de evaluare a medicamentului din cadrul FDA.
Printre riscurile constatate se numara si faptul ca este foarte toxic pentru ficat, efect advers care a fost trecut in prospect abia anul trecut. De asemenea, s-a constatat ca antibioticul Ketek ar putea determina agravarea simptomelor in cazul pacientilor care sufera de o boala autoimuna rara - miastenia gravis (slabire a muschilor). "Acum, administrarea acestui medicament este limitata si publicul este mult mai bine informat asupra efectelor adverse ale Ketek-ului", concluzioneaza expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod