Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur

Crucea Rosie Romana si Petrom incheie seria seminariilor "Educatia si protectia elevilor in caz de cutremur", incepute anul trecut in scolile din Bucuresti.
Ultimul seminar va avea loc, marti 15 ianuarie, la scoala Generala nr. 117 din Capitala. Elevii vor fi instruiti cum sa reactioneze in caz de cutremur ai vor asista la demonstratii practice, realizate de experti seismologi romani si japonezi de la Japan International Cooperation Agency (JICA). Demonstratia se va realiza cu ajutorul unui minisimulator mobil de cutremure numit sistemul "bururu" si cu un simulator de tip carucior cu modele si structuri de case din lemn, cu care se poate observa efectul diferentiat al oscilatiilor.

Cursul va fi urmat de un exercitiu practic de interventie in caz de cutremur.
O echipa de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) va simula o actiune de salvare in caz de cutremur. Scenariul este unul complet, incepand cu evacuarea scolii, salvarea unor victime aflate la etajele superioare, interventia echipajului de ambulanta si acordarea primului ajutor ranitilor de catre echipajul „Sanitarii priceputi” al scolii.  

Seria seminariilor dedicate educatiei in caz de cutremur se incheie cu un concurs de desen, care va avea ca tematica viziunea acestor elevi asupra posibilitatii prevenirii dezastrelor ce s-ar produce in urma unui seism.
Castigatorul marelui premiu va petrece doua zile de poveste in parcul de distractii DisneyLand – Paris, iar castigatorii locurilor II ai III vor primi biciclete, jocuri si dulciuri.

Pana in prezent, 600 elevi ai liceeni bucuresteni au beneficiat de cursurile de educatie in caz de cutremure: scoala Generala nr. 150, Liceul Jean Monnet, scoala 84 si scoala 39, scoala Generala nr. 98 "Avram Iancu". Ca si in cazul acestor scoli, elevii de la scoala Generala nr. 117 vor primi manualul de educatie in caz de cutremur, realizat de Crucea Rosie Romana in parteneriat cu Petrom si cu sprijinul JICA – INCERC,  avizat de Ministerul Educatiei ai Cercetarii.


Proiectul “Educatia ai protectia elevilor in caz de cutremur” face parte din “Campania Nationala de Prevenire a Dezastrelor”, initiata impreuna cu Petrom, in anul 2005. Obiectivul principal al campaniei este imbunatatirea capacitatii de reactie a comunitatilor expuse riscurilor de dezastre. In cadrul acestui parteneriat mii de oameni au beneficiat de suport informational si material pentru a dezvolta o adevarata „cultura a prevenirii dezastrelor”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod