Durerea de ochi

PULSUL MEDICINEI Romanul are o zicere cand il chinuieste o durere. "Ma doare de imi sar ochii!" Dar pana la urma exista si o durere de ochi. Sa reamintim ca una dintre cele mai periculoase situatii in zona oftamologica acompaniata de durere si devenind o mare urgenta medicala este glaucomul.
Dar sa vedem care sunt explicatiile in durerea de ochi date de conf. dr. Monica Pop, directoarea generala a Spitalului de Urgente Oftalmologice. In primul rand trebuie facuta distinctie apasata intre durerea de ochi si jena de ochi, mancarimea etc.
Unii se plang ca ii dor ochii fara sa aiba alte manifestari oculare, continuand sa vada bine si neaparand roseata. Iata cateva situatii cu dureri in zona ochilor fara ca de vina sa fie ochiul. Exista o durere intr-un singur ochi provocata de temutele nevralgii detrigele. Aceasta neplacere incepe cu o durere de cap si de ochi medie ca intensitate, urmata de o usoara lacrimare si apoi de o teribila durere de cap. Si sinusurile pot provoca dureri oculare. Din categoria aceasta, a durerilor in ochi, fara sa fie vorba de o afectiune oculara si fara inflamatie, face parte si durerea de ochi in urma unui efort vizual intens in conditiile in care omul, din diverse motive si din neglijenta, nu poarta ochelari.
Si purtarea unor ochelari cu lentile necorespunzatoare omului respectiv duce la dureri deochi. Dureri in ochi apar mai ales cand dioptriile sunt mai mari decat necesitatea ochilor respectivi. Mai exista si dureri nevralgice ca niste fulgere de durere in ochi, acestea fiind de scurta durata si fara periculozitate. Urmeaza categoria acelor dureri oculare care sunt provocate de unele afectiuni din zona oftalmologica. Ele sunt dureri oculare care se insotesc cu alte manifestari in sfera ochiului. Un exemplu sunt durerile de pleoape din pricina unui urcior sau, cum il denumeste medicina, orgelet.
Durerea este localizata intr-o anume zona a pleoapei. Acolo apare si o mica roseata, urmata de o mica proeminenta. Este absolut necesar ca in acest moment sa inceapa tratamentul care inseamna: punerea de picaturi in ochi din jumatate in jumatate de ora sau chiar mai frecvent, folosind colir cu oxacilina 2% si colir cu sinerdol 2%. De altfel, orice traumatism patit la nivelul pleoapelor trebuie sa impuna consultul unui oftalmolog.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anna pe 15 Mai 2012, 18:28
    durerea de ochi

    de mai mult de o luna ma dor ochi poi capu si imi lacrimeaza atunci cand es la soare sau stau langa pc

    0
    1

  • pedro pe 12 Dec 2011, 19:08
    DURERI DE OCHI

    am dureri de cap si de ochi , . de ce am acestea dureri ?..va rog sa mi explice si mie cineva

    0
    8

  • ANGELA pe 20 Nov 2011, 22:54
    DURERI SI USTURIME LA AMBII OCHII

    DE 2 ZILEE MA DOR OCHII SI MEREU AMI LACRIMEEAZA DAR SIII DE DURERE SAUU USTURIMEE NU STIU CE SA ZIC NU AM AVUT ASA PROBLEME NICI O DATA SI OCHII SUNT MEREU ROSII.VA ROG SA MA AJUTATII ,NU STIUU CE SA FACC .

    3
    7

  • Adriana pe 30 Aug 2011, 12:38
    Durerea de ochi.

    Buna ziua! Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati. In fiecare dimineata am o durere puternica la ochi insa fara mancarimi sau alte reactii. Imi puteti spune ce am si cu ce ma pot trata? Va multumesc !

    8
    2

  • HDVideoGame pe 7 Apr 2011, 20:44
    Interesate informatii....

    Dar de ce nu precizati la fiecare in parte ce se poate intampla !!! si cum putem scapa de ele !!! Ex :. Exista o durere intr-un singur ochi provocata de temutele nevralgii detrigele. Aceasta neplacere incepe cu o durere de cap si de ochi medie ca intensitate, urmata de o usoara lacrimare si apoi de o teribila durere de cap. Si sinusurile pot provoca dureri oculare. Din categoria aceasta, a durerilor in ochi, fara sa fie vorba de o afectiune oculara si fara inflamatie, face parte si durerea de ochi in urma unui efort vizual intens in conditiile in care omul, din diverse motive si din neglijenta, nu poarta ochelari.

    9
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod