Din 2008 medicii vor fi platiti in functie de performanta

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca sistemul de plata in functie de performante pentru medici va intra in vigoare incepand cu luna ianuarie a anului 2008.
"Referitor la criteriile de perfomanta, au venit unele propuneri chiar din partea medicilor. Astfel, unele criterii ar putea fi indicele de complexitate a cazurilor, calitatea actului medical, gradul spitalului sau calitatea spitalului. Decizia finala o vom lua in urmatoarele saptamani, astfel incat proiectul sa fie gata pana la sfarsitul lunii noiembrie si introdus din ianuarie 2008”, a declarat Eugen Nicolaescu.

Totodata, autoritatile sunt de parere ca calarizarea in funtie de performante va mari substantial gradul de motivare al medicilor.


Potrivit lui Nicolaescu, negocierile vor demara dupa 1 noiembrie, in timp ce Sanitas a anuntat ca pe 12 noiembrie va face greva de avertisment, iar pe data de 19 va declansa greva generala, daca ministerul nu majoreaza salariile cu 30%.
 
Ministrul a participat, la Iasi, la prima intalnire regionala din tara, pentru dezbaterea primelor concluzii de la demararea Programului National de Evaluare a Sanatatii. La aceasta intalnire au fost prezenti peste 400 de reprezentanti ai sistemului sanitar din Regiunea de Nord Est.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioan popa pe 27 Oct 2007, 15:25
    despre salarizarea medicilor

    Aceasta lege daca va fi promovata in niciun caz nu va tine seama de competenta medicului; aplicatia va fi tratata cu subiectivism, iar mai nou dupa criterii politice. Nu se va tine seama de performante de gradele medicale acumulate,de puncajele acumulate in urma participarii la cursuri de ridicarea nivelului actului medical,obtinerea de competente in diferite domenii etc.La fel se intampla si cu acordarea salariilor de merit.Femeia de serviciu si secretara sunt mai performante decat medicul intrucat una ii face curatenie inclusiv la domiciliul sefilor ,cealalta il serveste cu cafeaua si... altele.D-l Ministru Nicolaescu nu doreste sa ramana in istoria mandatului domniei sale cu nimic in favoarea medicilor.Se vede de la distanta ca d-lui dezavuiaza si manifesta aversiune catre aceasta nobila meserie;la fel se intampla si cu managerii de spitale numiti de domnia sa.Nu poti numi examen un test care se sustine ca la PNL;vezi cazul Morega care este f.clar.In general a numit manageri care au lucrat in finante pt ca stiu cum sa adune spaga pt a sustine partidul si pe mai marii sai in frunte cu Nicolaescu si Tariceanu.Au facut "o adevarata reforma sanitara".Mai mult decat atat majoritatea celor numiti care au studii economice,aceste sunt facute la...puncte in particular,vazandu-se peste noapte din zidar sau mecanic ,mare manager.La fel ca ministrul,de la depozitul de vinuri la sanatate.Orice este posibil.Traim in Romania doar. Multumim din inima partidului!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod