Dieta cu legume verzi si galbene este buna pentru artere

O dieta bogata in legume verzi si galbene poate constitui un adevarat beneficu pentru pacientii cu ateroscleroza, reducand cu pana la 40% dezvoltarea bolii, conform unui studiu recent realizat

Arteroscleroza, in ciuda denumirii care ar indica aparitia ei la o varsta mai inaintata de fapt se dezvolta destul de timpuri. Cand in peretii arterelor se "depoziteaza" colesterolul si grasimile prezente in cantitati excesive in sange (din cauza unui regim alimentar neregulamentar) la care se adauga si depozite de calciu, se formeaza un tesut fibros si se constituie asa-numitele placi ateromatoase.
Acestea impiedica circulatia sangelui spre sange, provocand atac de inima sau accident vascular cerebral. Boala se dezvolta natural odata cu imbatranirea, insa factori precum un nivel ridicat al colesterolului, fumatul, obezitatea si diabetul cresc riscul de aparitie. Experimentul a fost efectuat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din California care au hranit 53 de soareci modificati genetic cu o dieta pe baza de legume proaspete si 54 de soareci cu legume uscate sau congelate (fasole boabe, broccoli, portumb, morcovi) pe o perioada de 16 saptamani.
S-a observat o scadere cu pana la 38% a riscului de ateroscleroza in cazul soarecilor tinuti sub dieta cu legume proaspete.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mioaraman pe 25 Iun 2006, 20:56

    frumos raspunsul d-nei.care a raspuns inainte sunt intru totul de acord cu parerea dansei,va doresc tuturor femeilor,frumusete vesnica si fizica si spirituala.

    0
    0

  • dan olivia pe 22 Iun 2006, 23:01
    raspuns

    tot respectul pentru doamna respectiva, e de invidiat dar si de respectat. Cunosc si eu cateva persoane din acestea, care parca vor sa tina piept cu mine, isi vad de sanatate, si sunt cat nu se poate de ok. La sotul meu la facultate, era o asemenea doamna, profesoara, cam de 40 de ani daca nu mai mult, si care le dadea clasa la toate pustoaicele, nou intrate in tagma facultatii. Cand intra doamna aceea in coridor toate privirile baietilor se intorceau dupa ea, era aclamata, fluierata( la modul pozitiv), parca uitau baietii de prietenele cu care erau. de luat aminte. Merita din plin sa-ti vezi de sanatate, mai ales ca femeie, stiut fiind faptul ca femeile se vestejesc mai repede ca barbatii, si li se vede vrsta mai repede, daca nu au grija de ele. Cam atat am avut si eu de zis cu privire la acest subiect. SA FITI FRUMOASE SI LA CHIP SI LA SUFLET, IN PRIMUL RAND.

    0
    0

  • anabel pe 20 Iun 2006, 14:27

    Am cunoscut o doamna care ave 61 de ani. desi nu avea trasaturi de femeie fatala la virsta ei arata superb. stiti ce minca ? dimineata o cafe, la prinz salata verde si o friptura sau un gratar iar seara salata verde si alte zarzavaturi si legume crude sau fructe. bea in fiecare zi 1/2 l vin de calitate, si uneori cind dorea minca lucruri exotice. avea un ten de invidiat si nu reuseam sa-i tin piept la mersul pe jos.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod