Depresiile din copilarie cresc riscul de a consuma ecstasy la maturitate

Starile de depresie si anxietate din copilarie maresc riscul de a deveni dependent de ecstasy la maturitate, informeaza un grup de cercetatori de la Erasmus Medical Center din Rotterdam.

Un studiu realizat pe 1600 de pacienti a fost inceput in 1983 cand acestia erau copii si au continuat sa fie monitorizati timp de 14 ani de zile. In urma cercetarii s-a dovedit ca persoanele care prezentau semne de depresie si anxietate in copilarie prezinta si un risc crescut de a se confrunta cu o dependenta de ecstasy la maturitate.


Cecetatorii au notat ca printre efectele in urma consumului de Ecstasy se numara sentimentul de apropiere fata de oameni, euforie si relaxare si speculeaza ca oamenii cu stari de depresie si anxietate se folosesc de Ecstasy pentru a-si induce aceste efecte.

Cu toate acestea, ei au constatat ca un consum frecvent si prelungit de Ecstasy conduce la inrautatirea simptomelor depresive, lucru care explica legatura dintre consumul de Ecstasy si depresiile cauzate dupa o perioada de dependenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod