De ce sunt periculoase medicamentele pentru artrita?

Medicamentul Vioxx a fost retras de pe piata farmaceutica in anul 2004, insa expertii nu au reusit sa descopere din ce motive unele medicamente pentru artrita cresc riscul de infarct, informeaza BBC News Online

Rezultatele la care au ajuns cercetatorii evidentiaza totusi ca medicamentele calmante cunoscute sub numele de inhibitorii COX-2 stopeaza actiunea unei enzime care asigura efectul de subtiere a sangelui, ajungandu-se astfel la o posibilitatea mai mare de aparitie a cheagurilor de sange. De asemenea este blocata si enzima Cox-1 din interiorul celulelor (care este responsabila de producerea prostaciclinei, care subtiaza sangele), iar riscul de aparitie a cheagurilor de sange este si mai mare.
Dorinta expertilor este de a incerca fabricarea unor inhibitori COX-2 care sa nu fie atat de riscanti pentru sanatate. "Inhibitorii Cox-2 pot avea beneficii numeroase pentru pacientii care se confrunta cu afectiuni precum artrita, si ar fi foarte indicat ca aceste efecte pozitive sa ramana valabile. Cu toate acestea, administrarea acestora este asociata si cu un risc crescut de infarct", sustine dr. Jane Mitchell, coordonatorul studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod