Cum iti scapi copilul de alergia la alune?

Cateva mici doze de proteine luate sub supraveghere medicala cateva luni de zile pot reduce riscul unei reactii alergice la alune, potrivit unui studiu recent efectuat

Al doilea studiu realizat pe aceeasi tema demonstreaza ca se poate identifica din timp daca copilul este alergic sau nu la alune. Reactiile alergice la alune pot trece de la forme usoare la cele mai severe, ajungandu-se chiar la anafilaxie care cauzeaza probleme de respiratie si pierderea cunostintei. Sfatul traditional in asemenea cazuri este evitarea acelui aliment care cauzeaza alergia.
In urma unui experiment, expertii au constatat o crestere a tolerantei la proteinele din alune, ceea ce arata ca daca accidental se ajunge la ingerarea unui aliment care contine proteine din alune, reactia alergica nu va aparea. "Dorinta noastra este de a descoperi o modalitate de a stopa aceasta alergie. Insa, pana acum am demonstrat ca organismul poate tolera o ingerare accidentala a alimentului alergen", concluzioneaza expertii. Deoarece studiul este doar in faza incipienta, cercetatorii avertizeaza parintii sa nu incerce acest experiment acasa, fara o supraveghere atenta a medicului de familie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod