Cu bebelusul la oftalmopediatru

Chiar daca bebelusul a trecut cu bine de toate testele medicale din maternitate, pentru sanatatea lui de mai tarziu este bine sa mai fie dus la un control: la oftalmopediatru.
"Imediat dupa nastere, bebelusul are nevoie de un control oftalmologic ca sa i se poate depista potentialele afectiuni ale ochiului cum ar fi: retinopatie de prematuritate, cataracta, glaucom congenital sau malformatii ale globului ocular si anexelor", spune Dr. Ionut Costache, Professional Service Manager  la Bausch & Lomb Vision Care Romania.

Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui atunci cand esti mamica este urmatoarea: "Cand duc copilul la oftalmolog?", iar raspunsul specialistului este: " Imediat, mai ales in cazul in care bebelusul s-a nascut prematur, cu greutatea sub 1500g si nu a fost examinat in maternitate, dar si daca prezinta  anomalii oculare uni sau bilaterale cum ar fi buftalmia (marirea de volum a globului ocular), pupila alba sau gri, opacitate corneeana, pleoapa cazuta", adauga Dr.
Costache.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 1 Feb 2008, 08:33
    Vreau un raspuns

    Fetita mea are 2 ani si 7 luni si uneori se cam freaca la ochisori am fost la un cabinet si mi s-a spus ca e prea mica pentru un consult ar putea fi ceva probleme doar pentru atat sau nu? Mentionez ca nu e un copil somnoros. multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod