Comisiile de specialitate ale MS au fost restructurate

Comisiile de specialitate ale ministerului Sanatatii au fost restructurate si reorganizate in noi comisii consultative, informeaza biroul de presa al MS

Conform actului normativ, incepand din aceasta saptamana, vor functiona 3 tipuri de comisii consultative ale Ministerului Sanatatii: comisii de specialitate; comisia de strategia terapeutica; comisia nationala de transparenta. Comisiile de specialitate vor fi formate din 7-9 personalitati ale lumii medicale din tara noastra si vor avea ca principale atributii: propunerea de obiective, actiuni si masuri privind derularea si dezvoltarea programelor nationale de sanatate; evaluarea necesarului de fonduri pentru sustinerea programelor nationale de sanatate; evaluarea ghidurilor de practica medicalasi a protocoalelor terapeutice elaborate de Colegiul Medicilor din Romania; elaborarea registrelor nationale pentru bolile cu impact major asupra morbiditatii si mortalitatii in Romania; elaborarea listelor minimale care contin medicamentele specifice activitatii medicale, pe tipuri de spitale; evaluarea activitatii personalului de specialitate din institutiile sanitare; elaborarea propunerilor pentru pachetul de servicii medicale de baza; publicarea studiilor de specialitate; coordonarea Centrului National de Perfectionare Postuniversitaraa Medicilor, Farmacistilor, Altui Personal cu Studii Superioare si Asistentilor Medicali; coordonarea programelor de specializare a rezidentilor si a examenului de specialitate; propunerea, anual, a numarului de posturi necesare in teritoriu la specializarea prin rezidentiat; propunerea standardelor de performantapentru acreditarea si autorizarea spitalelor.
Comisia de strategie terapeutica va fi alcatuita din sefii comisiilor de specialitate. Comisia de strategie terapeuticava propune strategii si politici in domeniul asistentei medicale si sanatatii publice. De asemenea, Comisa de Strategie Terapeuticava analiza si va elabora proiecte pe baza propunerilor si materialelor venite din partea comisiilor de specialitate. Comisia Nationalade Transparenta va fi alcatuita din 9 personalitati ale lumii medicale romanesti, altele decat cele care formeaza echipele comisiilor de specialitate.
Comisia Nationala de Transparenta va avea obligatia sa definitiveze proiectele transmise de Comisia de Strategie Terapeutica si sa propuna ministrului Sanatatii pentru aprobare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod