Colegiul Medicilor cere rediscutarea Ordonantei nr. 20/2007

Colegiul Medicilor din Romania anunta ca Ordonanta nr. 20/2007 impreuna cu amendamentele ce au trezit reactia negativa a corpului medical au fost retrimise la Comisia pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor spre rediscutare.
Colegiul Medicilor din Romania spera ca macar in aceasta etapa sa fie consultat in asa fel incat aceasta Ordonanta sa corecteze disfunctionalitatile din sistemul de sanatate, sa fie eficienta si realista”, a precizat prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

Amendamentele mentionate, propuse anterior de Comisia de Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, transformau Comisia de Malpraxis a ASP-ului intr-o instanta speciala care judeca si da decizii in probleme de responsabilitate civila, lucru interzis in mod expres de Constitutia Romaniei.

De asemenea, amendamentul la art. 670 propunea suspendarea Contractului de munca a medicului impotriva caruia s-a facut o plangere pe toata durata cercetarii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana marcu pe 19 Feb 2008, 00:33
    Slava domnului

    Ma bucur ca in al 12-lea ceas s-a trezit si CM sa vada ca suspendarea in vederea judecarii era neconstitutionala. Dar cum ramane cu politia sociala? Nici lui Ceausescu nu i-a venit ideea asta!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod