Co-Fondatorul Google va finanta cel mai mare studiu pentru Parkinson

Dupa ce a fost diagnosticat cu risc crescut de a dezvolta maladia Parkinson, Co-Fondatorul Google Sergey Brin (35 de ani) s-a decis sa sponsorizeze cel mai mare un studiu pentru a descoperi un tratament impotriva acestei boli.
Testul genetic efectuat anul trecut a descoperit ca Sergey Brin are o mutatie a genei LRRK2 si ca astfel riscul de a dezvolta boala Parkinson este foarte mare. Mama lui, Eugenia Brin sufera deja de aceasta maladie. Co-fondatorul Google este decis sa descopere care dintre variatiile genetice sunt intalnite la persoanele afectate de Parkinson si ce factori interactioneaza cu aceste gene.

Ingrijorat de starea de sanatate a primului lor copil, nascut in decembrie anul trecut, sotii l-au supus unor teste pentru a descoperi daca este expus riscului de a dezvolta Parkinson.
Nu au primit inca rezultatele testelor.

"Suntem foarte motivati sa finantam aceasta cercetare si pentru Sergey, dar si pentru potentialul risc la care este expus copilul nostru. Descoperirile de baza ne pot ajuta sa ajungem la un nou tratament si speram ca orice informatie noua sa fie de folos in acest sens", spune Anne Wojcicki, sotia co-fondatorului Google.

Sursa: DailyMail.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod