Circumferinta gatului arata daca ai probleme cu inima

Cu cat ai gatul mai gros, cu atat este mai crescut riscul de a suferi de afectiuni cardiovasculare, potrivit unui studiu prezentat la intalnirea American Heart Association.
Specialistii au sugerat ca masurarea circumferintei gatului poate oferi date importante despre riscul de a face boli de inima. Ei au accentuat ca nu are importanta cu cat este mai mare greutatea corporala, ci locul unde este depozitat surplusul de grasime. Nivelul scazut de colesterolul "bun" sau glicemia ridicata au fost problemele constatate de experti.

Profesorul Jimmy Bell si echipa lui au studiat un esantion de peste 3300 de femei si barbati cu o varsta medie de 51 de ani. Circumferintele gatului s-au situat intre 40,5 cum pentru barbati si 34,2 pentru femei, iar orice crestere in centimetri inregistrata (chiar si cu 3 cm) indica un pericol pentru persoana respectiva.
Expertii au constata ca aceasta crestere influenteaza negativ nivelul colesterolului "bun" si cel al glicemiei, fara sa aiba efecte asupra colesterolului "rau".

"Ceea ce cu siguranta nu ne-am dori este grasime in jurul ficatului sau inimii, lucru care este posibil chiar daca aratam bine la suprafata. Dieta nu va da multe roade in acest caz, in schimg sportul este alegerea potrivita pentru a scapa de aceasta grasime", concluzioneaza dr. Jimmy Bell, coordonatorul studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod