Celulele "flourescente" prevad afectiunile ochiului

Metodele de masurare a stresului metabolic ar putea sa ajute doctorii sa descopere problemele ochilor din timp.
Acea scanteiei din ochiul tau poate fi un prim semn care prevede afectiunea ochiului daca este vazuta ca folosind o noua imagine, procedeu dezvoltat de catre oemnii de stiinta la Universitatea din Michigan.

Noul procedeu detecteaza anumite proteine care devin flourescente in timpul stresului metabolic, care in mod normal apar in prima faza a unui afectiune a ochiului. Aceste proteine flourescente apar cand celule de pe retina incep sa moara.

"Autoflorescenta apare cand celulele de pe retina incep sa moara, adesea in prima faza a unei afectiuni precum glaucom sau diabet", sustine coautorul Howard Petty, biofizician si expert in imagine.


"Celulele moarte pot fi observate la microscop, dar nu cu ajutorul metodelor curente de analizare a imaginillor. Noi credem ca aceasta descoperire este un mare pas inainte, catre crearea unui dispozitiv de diagnosticare, care caracterizeaza afectiunea cu mult inainte sa apara primele simptome si semne vizibile."

La studiu, cercetatorii au folosit instrumente pentru a masura gradul de afectiune vizuala in cazul a 6 famei, care recent fusesera diagnosticate cu pseudotumoare cereblala (PTC), o boala care imita o tumoare pe creier si adesea produce presiuni asupra nervului optic, determinand afectarea vederii.


Deoarece fiecare femeiei era in prima faza a afectiuni, cerecetatorii au putut evalua cum instrumentul poate detecta slabirea vederii facand comparatia cu cateva teste standard folosite pentru evaluarea acuitatii vizuale. In fiecare caz, instrumentul de analizare a vederii a prevazut aceleasi rezultate care au rezultata in urma testelor standard superioare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod