Cel mai nou medicament antifumat se lanseaza si in Romania

Cu ocazia "Zilei Internationale anti-fumat", Pfizer a anuntat lansarea pe piata romaneasca a unui nou tratament antifumat, produsul Champix (tartrat de vareniclina)

Conform ultimelor statistici, in Romania 33.000 de persoane pe an mor din cauza fumatului. 60% dintre fumatori doresc sa se lase de fumat, dar se pare ca doar 3% reusesc sa faca acest lucru fara ajutor. Champix este primul medicament dintr-o clasa noua de produse. Noul produs dezvoltat de Pfizer, actioneaza asupra unui receptor din creier, blocand actiunea nicotinei asupra acestuia.
Tratamentul are ca rezultat diminuarea dorintei de a fuma si ameliorarea simptomelor date de lipsa nicotinei din organism. Cea mai frecventa reactie adversa a acestui medicament este greata. Acest tratament dureaza 12 saptamani, el putand fi prelungit in functie de caz. Doza zilnica este de 2 pastile pe zi si costa aproximativ 11 RON pe zi. Se poate elibera doar pe baza de reteta si persoanelor cu varsta peste 18 ani, iar acesta se afla in farmacii inca de la inceputul saptamanii.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ion viorica pe 4 Iun 2007, 08:38
    scump ...

    poi la aproape 10 milioane.....cam greu cu oamenii obisnuitzi

    0
    0

  • MOCANU ALINA pe 3 Iun 2007, 17:16
    EXTRAORDINAR

    E FOARTE BINE CA APARE SI CEVA CARE ARE CU ADEVARAT EFECT PT TOTI FUMATORII. FELICITARI

    0
    0

  • maria pe 3 Iun 2007, 00:36
    scump dar merita

    Fumez de o gramada de ani,in plus am avut si cancer mamar.....fumatul este complet interis.M-am last de cateva ori si am reluat...este ingrozitor si sentimentul de vinovatie pe care mi-l genereaza acest narav cumplit la care nu pot sa renunt impotrva tuturor interdictiilor.Ce bine ar fisa se dea si acest medicament compensat.....In schimbul lui s-ar reduce cheltuielile pentru o gramada de alte medicamente cu care se trateaza bolile provocate de fumat

    0
    0

  • Popescu Ildiko pe 1 Iun 2007, 20:31
    pastile antifumat

    este o idee extraordinar atit timp cit nu are reactii adversa ce poate cauza organismului nostru

    0
    0

  • matac maria pe 1 Iun 2007, 17:46
    cel mai nou medicament antifumat

    foarte bun articolul/bine ca se mai gindeste cineva la cercetare in sanatate;ma bucur ca s-a scos acest medicament pe piata ar fi bine si o campanie de convingere de credibilitate: ma doare sufletul am doi baietii ff mult ma-m rugat de ei sa renunte la tigari si i-mi spun ca nu se poate lasa sper ca acest medicament sa beneficieze si de reducere pentru a fi usor procuratsi de oameni cu venituri mici.sper ca medicul de familie sa fie instruit pentru a prescrie acest medicament

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod