Ceaiul fierbinte creste riscul de cancer esofagian

Un studiu aparut in publicatia British Medical Journal ne spune ca daca obisnuim sa consumam ceaiul sau orice alta bautura la o temperatura mai mare de 70 de grade Celsius, riscul de a face cancer esofagian este foarte ridicat.
Tutunul si alcoolul sunt printre factorii favorizanti in dezvoltarea cancerului esofagian la europeni si americani. De aceea, expertii au fost destul de contrariati sa constate ca riscul este la fel de ridicat si in cazul persoanelor care nu fumeaza si nu consuma alcool in cantitati mari. Cercetarile realizate i-au condus la concluzia ca ceaiul consumat fierbinte dubleaza riscul de a faca cancer esofagian, informeaza BBC News Online.

De asemenea, s-au constatat diferente in privinta rapiditatii cu care este consumat ceaiul: daca il bem in primele doua minute de cand este turnat in cana, riscul de cancer este foarte ridicat decat daca asteptam macar patru minute sa se mai racoreasca.
In schimb, cantitatea de ceai consumata nu este un factor de risc pentru cancerul esofagian, sunt de parere cercetatorii.

Prin adaugarea laptelui in ceai se elimina acest risc pentru ca racoreste ceaiul inainte de a fi consumat.

Esofagul este tubul muscular care transporta alimentele si lichidele din cavitatea bucala spre stomac. Cancerul esofagian este o boala in care celule maligne se formeaza in tesutul esofagian si este mai frecvent intalnit in cazul barbatilor, in special dupa varsta de 50 de ani.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod