Cancerul ovarian: 4 simptome timpurii

Cancerul ovarian reprezinta a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei. Este o afectiune depistata in faze avansate de evolutie si de aceea expertii incearca sa ofere cateva sfaturi care iti pot fi de folos in depistarea timpurie a simptomelor.

Cancerul ovarian afecteaza in special femeile tinere si de varsta medie, dar poate sa apara la orice varsta, inclusiv la fetite. La nastere fiecare fetita are un risc de 5-7% de a dezvolta in cursul vietii o tumoare ovariana si aproximativ 15% din aceste tumori vor fi maligne.
Specialistii sustin ca exista cateva simptome frecvent intalnite in cazul femeilor predispuse la cancerul de ovar: senzatia de balonare; durerile abdominale si pelviene; dificultatea de alimentare si senzatia de satietate imediata; simptome urinare (urinare frecventa). "Femeile care constata zilnic prezenta acestor simptome, care se manifesta cateva saptamani in sir trebuie sa se prezinte la un consult ginecologic", concluzioneaza expertii. Cu toate acestea, simptomele prezentate nu indica intotdeauna un cancer ovarian.
Numai in urma unui consult specialist se poate diagnostica aceasta afectiune.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Zlabutza pe 23 Aug 2007, 11:14
    Vaccin cancer ovarian

    Am citit undeva ca este disponibil si in RO vaccinul profilactic!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod