Campioni la medicamente luate fara reteta

Piata romaneasca a medicamentelor eliberate fara prescriptie medicala ocupa locul 4 la nivel mondial, raportat la numarul de locuitori.
Cele mai cumparate produse sunt cele pentru raceala si gripa, contra durerii, vitaminele, remediile pentru ficat si circulatie. Pe primele 3 locuri se afla populatia din Venezuela, Turcia si Argentina.

Specialistii sustin ca anual fiecare persoana are in medie 18 zile in care prezinta simptomele unei afectiuni, iar oamenii prefera sa se trateze cu medicamente deoarece sunt terapii usoare, pe care oamenii si le pot administra singuri.

Potrivit specialistilor, in 2016 piata romaneasca a medicamentelor va creste cu 228 % fata de 2002.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramona pe 12 Dec 2007, 12:05
    Despre romania si romani

    Vina este a sistemului de sanatate a medicilor, a farmacistilor care incalca legea eliberand medicamente fara reteta dar si a pacientilor indolenti care nu inteleg ca este in interesul lor sa nu inghita medicamente in nestire. In strainatate nu se elibereaza aproape nimic fara reteta si nu mai este nimeni revoltat. Asa ca sa ne conformam si noi.

    0
    0

  • Flavia Suciu pe 28 Nov 2007, 12:19
    Parere

    Oamenii se trateaza fara medici pentru ca uneori e imposibil sa ajungi la ei in cabinet. Te programeaza la o anumita ora si tu mai stai cel putin 2 ore sa intri in cabinet. Asa aleg varianta mai usoara: farmacistul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod