Campania de vaccinare anti HPV se extinde

Facebook Twitter Comenteaza
Campania de vaccinare anti HPV se extinde

Incepand de luna viitoare, vaccinarea fetelor cu varste cuprinse intre 12 si 24 de ani se va putea realiza si prin intermediul cabinetelor de ginecologie si a cabinetelor de planificare familiala din sistemul sanitar, nu numai in cadrul cabinetelor scolare si ale medicilor de familie asa cum era prevazut pana in prezent, anunta Ministerul Sanatatii.

De asemenea, si femeile cu varsta peste 24 de ani se vor putea vaccina gratuit in cadrul cabinetelor ginecologice si de planificare familiala din sistemul sanitar, dar numai la recomandarea medicului ginecolog

Noile masuri au fost decise de catre Ministerul Sanatatii in urma discutiilor purtate cu reprezentantii Comisiilor de specialitate de medicina de familie si obstetrica–ginecologie.


Pana la data de 17 februarie 2010 au fost vaccinate un numar de:
  • 11.731 fete cu varsta intre 12-14 ani;
  • 3.365 tinere cu varsta intre 15-19 ani;
  • 1.228 tinere cu varsta intre 20-24 ani.

Vaccinarea este gratuita si va continua si in acest an.

Incepand din luna noiembrie 2009, Ministerul Sanatatii a demarat a doua campanie de vaccinare antiHPV, in urma Rezultatelor studiului realizat la nivel national pentru evaluarea Campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare antiHPV.
Conform acestuia, 52% dintre cei care si-au exprimat o decizie de actiune sunt de acord cu vaccinarea fetitelor lor in varsta de 12-14 ani. In luna decembrie 2009 s-a hotarat si extinderea campaniei de vaccinare la toate fetele cuprinse in grupa de varsta 12-24 ani, atat prin cabinetele medicale din unitatile de invatamant, cat si prin cabinetele medicilor de familie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod