Calmantele pot afecta inima

Potrivit ultimelor cercetari, un consum regulat de calmante obisnuite (antiinflamatoare nesteroidiene) cresc cu pana la 30% riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare, in cazul persoanelor mai in varsta care au probleme cu inima

Studiul realizat de o echipa de cercetatori britanici a avut ca si subiecti, persoane cu varste cuprinse intre 60 si 84 de ani. Expertii au aratat ca riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare este cu atat mai mare cu cat pacientii s-au confruntat deja cu probleme de inima, obezitate sau daca sunt fumatori.
Dintre toate antiinflamatoarele nesteroidiene, Imdometacinul s-a dovedit a fi cel mai periculos in sporirea riscurilor de afectiuni cardiace. Persoanele care iau acest medicament sunt de trei ori mai expuse acestui risc, in comparatie cu cei care stau departe de el. Expertii sustin ca atacul de cord este cauza cea mai frecventa a imbolnavirilor si deceselor in randul persoanelor varstnice si ca o crestere oricat de mica a acestui risc poate constitui o adevarata povara pentru persoana in cauza.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aofelia pe 27 Mai 2006, 17:53
    Afectiuni cardiace

    Eu am cardiopatie ischemica si iau din cand in cand Lexotanil, care imi face f. bine la stres. Ma poate afecta negativ ptr. afectiunea mea?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod