Cafeaua te scapa de febra musculara

O cantitate moderata de cafea te poate elibera de febra musculara care intervine dupa un antrenament, sugereaza expertii in urma unui studiu efectuat

9 femei care nu erau consumatoare de cafea si nici nu practicau in mod regulat un sport au fost supuse unei sesiuni de exercitii fizice (care cauzeaza o febra musculara) si apoi au consumat fie cafeina, fie placebo. Experimentul a aratat ca 2 cesti de cafea consumate dupa antrenament poate reduce cu pana la 48% senzatia de febra musculara. Insa, aceasta descoperire s-ar putea sa nu fie aplicabila si in cazul persoanelor care consuma cafea regulat si prin urmare au o sensibilitate mai scazuta la efectele acesteia.
"Daca se poate folosi cafeina pentru a reduce febra musculara, va fi mult mai usoara trecerea de la prima saptamana si adoptarea unui program de exercitii de durata", sustine Victor Maridakis, coordonatorul studiului. Potrivit expertilor, acest efect al cafeinei se datoreaza proprietatii de a bloca neurotransmitatorul adenozina. Studiul este insa destul de limitat, trebuie aplicat pe scara mai larga si nu este valabil in cazul persoanelor dependente de cafeina si nici a barbatilor.
Cercetatorii ne recomanda sa fim precauti cu cafeina inainte de antrenamente, deoarece poate cauza efecte adverse precum stare de agitatie si probleme cu somnul. O cantitate moderata aduce numeroase beneficii, fiind o sursa importanta de antioxidanti si imbunatateste vigilenta si performanta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CugerianA pe 18 Ian 2007, 22:01
    200ml/zi?

    Care este acea cantitate moderata de cafea? 2 cani pe zi? Si cat de mari?

    0
    0

  • Airin pe 18 Ian 2007, 10:16
    buna idee

    Cred ca e minunat,mai alespentru consumatorii decafele!Savoare si sanatate pe masura!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod