Bugete mai mari pentru tratamentul bolnavilor de cancer

In comparatie cu anul acesta, sumele care se vor investi pentru a mari gama de medicamente si alte tupuri de tratament vor creste cu 200 de milioane de lei.
Astfel, bolnavii de cancer vor beneficia, incepand cu anul viitor, de programe de sanatate cu buget sporit, infrastructura medicala pentru tratamentul bolnavilor de cancer fiind inlocuita in totalitate.

Sume importante au fost pevazute, la capitolul investitii, pentru anul urmator, in sanatate. In prima parte a anului 2008 se vor schimba toate cele 7 aparate uzate din institutele de oncologie din tara, folosite la radioterapie.

In cea de-a doua parte a anului vor fi reutilate cu echipamentele si cele 4 centre universitare din tara. Mai mult, vor fi modernizate saloanele din institutele unde pacientii sunt internati.

De asemenea, Ministrul Sanatatii si-a luat angajamentul sa creasca si salariile personalului medical, care lucreaza direct cu bolnavii de cancer.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • EU pe 18 Nov 2007, 07:59
    Durerea unor lacrimi

    Parerea mea?Hmmm...cum as putea sa fiu obiectiva?Mi-aduc aminte doar lacrimile mamei care venea de la spital-unde mergea sa-si ia medicamentele gratuite pentru a 3 a oara...si i se spusese ca inca nu au venit!!!!!!RUSINE!!!!!!!!!

    0
    0

  • elena nedelea pe 5 Nov 2007, 10:21

    Chiar se va realiza tot ce s-a propus ptr ce-i bolnavii de cancer shi ptr personalu acestuia ,mare mirare!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod