Bonviva - singurul tratament lunar pentru osteoporoza

Bonviva este primul medicament pentru tratamentul osteoporozei postmenopauza care trebuie administrat o data pe luna, adica femeile care se confrunta cu aceasta problema vor putea sa ia numai 12 tablete pe an. O tableta, usor de inghitit cu o doza de 150 mg pentru administrare lunara va costa 138,4 RON (tratamentul lunar).

Lansat de Roche si GlaxoSmithKline (GSK), Bonviva reprezinta o “salvare” pentru paciente, deoarece urmeaza tratamentul mai usor si adera mai repede la el. In cazul osteoporozei, care este o boala cronica cu cat te tratezi mai corect si timp indelungat, cu atat masa osoasa se mentine si nu apar fracturi de diverse oase, in principiu vertebrale sau de sold.


Un recent studiu care sumarizeaza date clinice din SUA si Europa, prezentat pentru prima data la Congresul European privind Aspectele Clinice si Economice in Osteoporoza si Osteoartrita (European Congress on Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis – ECCEO), a evidentiat faptul ca peste 70% din femeile la menopauza, suferind de osteoporoza, prefera o singura doza de medicatie pe luna, terapie considerata mai convenabila decat administrarea o data pe saptamana.

“Bonviva este primul si singurul bisfosfonat cu administrare lunara, care si-a dovedit eficacitatea in tratamentul osteoporozei postmenopauza.
Cu numai 12 tablete pe an, in loc de 52 sau 365, Bonviva elibereaza pacientii de grija frecventa de a-si lua medicatia. Administrata o data pe luna, Bonviva ajuta pacientele cu osteoporoza sa continue terapia, primind astfel protectia de care au nevoie si ofera pacientelor libertate, un tratament mult mai comod si mai usor de acceptat”, informeaza Prof. Dr. Horatiu Bolosiu.

Contraindicatiile medicamentului Bonviva: ca si alti bifosfonati administrati oral, poate determina tulburari digestive superioare cum ar fi disfagie, esofagita si ulcere esofagiene sau gastrice.


Bonviva (cunoscuta in SUA ca Boniva) a fost aprobat de FDA (Food and Drog Administration) in martie 2005. Osteoporoza afecteaza aproximativ 75 de milioane de persoane in Europa, Statele Unite ale Americii si Japonia si se estimeaza ca numarul persoanelor cu osteoporoza se va dubla in urmatorii 50 de ani.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 25 Nov 2012, 18:03
    despre bonviva

    E prea scump.Compesatia e ridicola.

    2
    0

  • gabriela pe 7 Iun 2006, 20:13
    excelent

    mi se pare foarte bine sa iei o singura pastila,iar daca te gandesti cat plateai pt 365de pastile,ajungi la aceeasi bani.important e sa fie eficace si sa nu afecteze grav alte organe. va trebui sa fim foarte atente si sa consultam neaparat un medic.dar mie mi se pare minunat sa putem lua o singura pastila si sa ne putem vedea linistite de alte lucruri care ne pot bucura, in loc sa fim obsedate zilnic de grija pastilei.

    2
    0

  • adina pe 22 Mai 2006, 18:00
    parere

    va dati seama ca pretul nu e tocmai accesibil pentru femeile ce sufera de aceasta afectiune?Lavirsta la care apare aceasta afectiune o femeie in zilele acestea nu are cine stie ce venituri!asa ca ce rost mai are sa se faca atita propaganda cind cu o pensie de 4 mil nu reusesti nici sa-ti platesti utilitatile dar sa te mai gindesti la"luxul"de a scapa de dureri si altele????????

    1
    0

  • raluk pe 18 Mai 2006, 23:15
    bonviva

    momentan nu este pe piata romaneasca

    1
    0

  • frasineanu pe 18 Mai 2006, 13:54
    bonviva

    aceeasi intrebare

    0
    0

  • Matei Florentina pe 17 Mai 2006, 08:48
    intrebare

    Va intreb daca acest medicament este mai bun decat fosamaxul si daca de acest medicament stiu medicii si se da compensat ?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod