Bolile care pot fi transmise oamenilor de caini sau pisici



Animalele fara stapan pot fi vinovate de imbolnavirea animalului de casa favorit. Astfel, unele dintre animalele de casa, cum ar fi cainii sau pisicile, pot deveni purtatoare de paraziti, putand pune in pericol viata stapanului. Mai multe boli pot fi transmise, de la caine sau pisica la om sau accidental, din mediul inconjurator.

Conf. dr. Carmen-Michaela Cretu, medic primar boli parazitare si tropicale, seful Sectiei Boli Parazitare din cadrul Spitalului Clinic Colentina din Capitala, spune ca unele studii recente arata ca anticorpii de toxocara sunt prezenti in proportie de 30% in serul donatorilor de sange din Bucuresti si imprejurimi.

Mai mult, alte studii au aratat ca 47% din mostrele de sol prelevate din parcurile bucurestene au fost gasite pozitive la toxocara.

Conf. dr. Cretu a precizat ca aceasta parazitoza este transmisa atat de caine, cat si de pisica. Medicul a subliniat ca, in functie de doza infectanta, boala poate fi asimptomatica si descoperita intamplator sau poate sa prezinte simptomul tipic de „Larva Migrans Visceralis”. „Cea din urma se manifesta prin febra, marirea ficatului si splinei, eruptii cutanate si prurit (mancarimi). De asemenea, boala se mai poate manifesta si intr-o forma minora, ce poate mima un reumatism articular, sau evolueaza cu febrilitate, abdomen cronic dureros, diaree si astenie”, a precizat conf.
dr. Carmen Cretu. Sindromul de „Larva Migrans Ocularis”, consecutiv localizarii
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • romina pe 17 Mar 2009, 16:48
    toxoplasmoza se vindeca?

    am avut am facut acum ceva timp analizele..igg si iga si mi-au iesit pozitive am facut 2 ani acelasi tratament de la intrarea in spital si pana la iesire ..dar stiu ca se manifesta si la suprafata pielii ...de curand mi-au aparut niste bube pe fat care se vindeca ff greu in decurs a 4-5 luni si imi raman semne iar langa semn imi apar altele..mentionez ca am si un catel de 2 luni deparazitat dar nevaccinat care are bube cu puroi ca botic si in urechi....ce sa fac?

    0
    0

  • maria pe 17 Nov 2008, 00:23
    toxoplasmoza se ia de la om la om? si cum? :(

    E foarte bun articolul... dar as mai avea o intrebare... se ia prin sarut? Relatii sexuale? Sau doar de la animale? :-S :-ss

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod