Bioxidul de carbon combate simptomele rinitei alergice

Studii recente au scos la iveala eficienta terapiei cu bioxid de carbon inspirat pe nas care stopeaza pentru 24 de ore declansarea simptomelor nazale ale rinitei alergice, oferind persoanelor alergice o adevarata eliberare



Bioxidul de carbon inspirat pe o nara, ca sa ajunga in sinusuri si apoi sa fie expirat pe nara cealalta imbunatateste considerabil starea persoanei alergice in 10 minute, iar efectul dureaza pana la 24 de ore. "Tratamentul activeaza sistemul trigeminal si blocheaza eliberarea unei substante chimice CGRP (calcitonin-gene-related-peptid) care este implicata in migrene, rinite alergice", afirma F.

Tony Romero, coordonatorul studiului.

Experimentul a fost efectuat pe un numar de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 75 de ani care se confrunta cu rinita alergica de 1-2 ani.

Expertii nu s-au confruntat cu reactii adverse ale pacientilor la acest tratament, intepaturile trecatoare in nas sau lacrimarea ochilor au fost singurele efecte majore raportate numai in momentul inhalarii bioxidului. De asemenea, specialistii au precizat ca tratamentul poate sa fie folosit in mod repetat si ca este sigur.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod