Barbatii, mai razbunatori decat femeile

Se pare ca barbatii sunt mult mai insetati de razbunare decat femeile, dupa cum rezulta dintr-un studiu in acest sens realizat de catre o echipa de la University College din Londra. Studiul publicat de aceasta echipa se refera la un experiment la care au luat parte 32 de voluntari care au urmarit cum le sunt administrate socuri electrice unor actori care ii inselasera, in timp ce cercetatorii monitorizau procesele din creierele voluntarilor. "In timpul pauzelor puteai sa iti dai seama, urmarind limbajul trupului, ca voluntarii nu ii placeau pe actorii care ii inselasera.
Incercau sa stea cat mai departe posibil de ei", povesteste Tania Singer, coordonatoarea studiului. La femei s-au activat aceleasi regiuni ale creierului care semnaleaza durerea, atat cand unul dintre actori primea un soc electric cat si cand primeau ele insele socurile, ca si cum ar fi simtit durerea celuilalt, potrivit lui Singer. Dar in cazul barbatilor, aceste zone indicatoare ale durerii nu s-au activat. Dimpotriva, a fost remarcata activitate in zonele care indica placere, ceea ce inseamna ca barbatii au simtit placere sau cel putin satisfactie, vazand ca cealalta persoana sufera.
"Au exprimat mult mai multa dorinta de razbunare si pareau ca sunt satisfacuti cand o persoana despre care credeau ca s-a purtat incorect cu ei primea ceea ce ei considerau o pedeapsa fizica binemeritata", a explicat Singer. (D.V.)

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valericanicolescu pe 24 Ian 2006, 03:35
    Si In viata

    Nu trebuie sa ajungem la aparate si in viata de toate zilele sa demonstrat acest lucru,adica sant mai razbunatori dar si mai egoisti.Barbatul inseala femeia toata viata,dar daca inseala si femeia odata....Am vazut la TV cum un barbat a ucis femeia ca nu ia pus masa cand a venit beat de la carciuma,psibil femeia a fugit de frica caci stim cum fac ei la bautura nu mai stiu de capul lor,dovada ca a ucis-o.Si educatia preoteasca este gresita.Un preot spunea la Tv ca barbatul poate sa gresasca cu alte femei dar ,femeia sa ramana ca o fecioara pentru sotul ei.

    0
    0

  • Karenina pe 23 Ian 2006, 09:03
    contrarii

    Probabil acest sentiment se trage din niste gene destul de salbatice si destul de bine ascunse in materialul genetic uman:).Scriitoare nordica Selma Lagerlof spunea foarte frumos ca " femeia nu este numai fiinta care naste lumea si o perpetueaza; ea este si cea care ii leaga ranile, ii vindeca durerile, ii adoarme spaimele, si, mai presus de toate, o invata sa iubeasca":P..Nu treuie insa sa ii marginalizam pe barbati care au si ei calitatile lor...ca sunt mai imperativi si mai "inflacarati" in masculinitatea lor:) atat timp cat nu se exagereaza incat se ajunge la situatii penibile o putem lasa pe seama instinctelor.

    0
    0

  • mughet pe 22 Ian 2006, 09:19
    barbati razbunatori

    este foarte adevarat ca sunt razbunatori,sunt ca niste copii mai mari carora le place sa se joace de-a dragostea

    0
    0

  • irodiada pe 20 Ian 2006, 19:19
    asa au fost ,sunt si vor fi

    sunt razbunatori dar si femeile................

    0
    0

  • angelo_gabrielle_8 pe 20 Ian 2006, 18:54
    BARBATII SUNT MAI PUTIN SENSIBILI DECAT FEMEILE

    Barbatii sunt destul de departe de idealul din mintea femeilor.Oricat vor cauta sa intre in gratiile femeilor,niciodata nu vor putea juca la infinit teatru.Pentru ca joaca teatru ca sa aiba o viata cat mai usoara.Sunt barbati care sunt plini de cruzime dar lor li se pare normal ceea ce fac.Sunt barbati care se vaita de prea multa munca dar de fapt luati la bani marunti au pierdut ziua cu mai nimic.Pot fi foarte buni cand au un interes,dar foarte rai cand e vorba de locul pe care il ocupa.E prea mult de vorbit despre barbati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod