Avantaj - Alaptati si nu faceti diabet!

Cercetatorii de la Spitalul pentru Femei din Brigham (SUA) impreuna cu cei de la Universitatea Harvard au venit cu un nou argument pentru a convinge mamicile sa isi alapteze copiii. In urma unui studiu, ei au descoperit ca femeile care alapteaza sunt ferite de diabetul zaharat de tip II (noninsulino-dependent), pentru cel putin 15 ani de la ultima nastere. Daca mama isi alapteaza pruncul timp de un an, ea va avea cu 15% mai putine sanse de a se imbolnavi de diabet de tip II, conform datelor oferite de cercetatorii americani.
"Studiile anterioare au aratat ca sarcina afecteaza metabolismul mamicilor si creste semnificativ riscul aparitiei diabetului. Aceasta se intampla pentru ca organismul femeii insarcinate are mai multa rezistenta la insulina, din motiv ca trebuie sa asigure suficient zahar pentru fat. Studiul nostru demonstreaza ca alaptarea reda echilibrul organismului mamei, scazand simtitor riscul diabetului", a explicat Alison M. Stuebe, coordonatorul studiului. OBICEI. Impreuna cu echipa sa de cercetatori, Stuebe a realizat un studiu la scara larga, care a cuprins doua grupuri de proaspete mamici, unul de 83.585 de femei si celalalt de 73.418.
Echipa a monitorizat cele doua grupuri pe o perioada de 15 ani, luand in calcul criterii precum alimentatia, exercitiul fizic sau fumatul. Ei au stabilit ca riscul de diabet scade cu cel putin 15%, indiferent de stilul de viata pe care il duc femeile. De aceea, medicii insista asupra importantei alaptatului. Obiceiul este sanatos nu doar pentru micuti, ci si pentru mamici.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod