Atentie! Produsele cosmetice pot dauna sanatatii

Unele dintre produsele cosmetice pe care pe care le folosim zilnic contin o combinatie de mai multe substante chimice despre care expertii sustin ca pot cauza cancer si probleme hormonale, informeaza editia online a cotidianului Daily Mail.

Zilnic, o femeie isi aplica peste 175 de substante chimice diferite, care se gasesc in produsele cosmetice sau cele de toaleta. Cele mai multe dintre produsele de infrumusetare contin substante chimice daunatoare sanatatii noastre. In urma experimentului realizat, echipa de cercetatori care s-a ocupat de el au sustinut ca sunt ingrijorati, in primul rand, de trei astfel de ingrediente extrem de periculoase.
Substantele conservante numite paraben - adesea folosite cremele de corp, intens hidratante - au fost asociate cu aparitia cancerului mamar si a inflamatiilor la nivelul pielii. Agentii de spumare precum lauril sulfat de sodiu (sodium lauryl sulphate), folositi in sampon produc iritatii ale pielii. Formaldehida, ca si substanta dezinfectanta, intrebuintata in cmpozitia sampoanelor sau a sapunurilor lichide poate cauza inflamatii ale pielii si este asociata cu aparitia astmului si a durerilor de cap, sustin expertii.
"Cele mai multe reactii adverse vor aparea pe fata si palme, si cateodata pe brate si picioare", sustine David Gawkrodger, purtatorul de cuvant al British Skin Foundation.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Airin pe 7 Sep 2006, 20:20
    calitate

    Fiecare femeie care se respecta cred ca-si alege produse de calitate care sunt testate,si au garantie precum firme renumite in intreaga lume,asa ca nu cred ca au un efect daunator sanatatii!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod