Artificiile au lasat fara vedere zeci de romani

Revelionul 2006 a fost unul extrem de agitat pentru medici. Artificiile au facut cele mai multe victime si, dupa cum spun medicii, in nici un alt an nu s-au mai inregistrat atat de multe accidente. Numai in Bucuresti au fost peste o suta de cazuri. Din cauza lipsei unor legi clare, banii pe care spitalele i-au cheltuit pentru tratarea victimelor nu vor putea fi recuperati, chiar si atunci cand cei care au provocat accidentele au fost identificati.
Noapte de cosmar la Oftalmologie
Medicii de la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti au avut o noapte de cosmar, dupa cum a declarat prof.
dr. Monica Pop, cand la camera de garda au fost aduse 36 de persoane cu leziuni oculare provocate de explozia petardelor. In patru cazuri, victimele si-au pierdut definitiv vederea la unul din ochi. Cea mai tanara victima a fost un copil de 4 ani. Acesta era tinut pe umeri de unul din parinti, in Piata Universitatii, cand o pocnitoare i-a explodat in fata. "Cele mai multe persoane s-au accidentat din cauza petardelor lansate de ei. Medicii au stat toata noaptea in sala de operatie", a mai spus dr.
Monica Pop. Si la celelalte spitale de urgenta numarul pacientilor cu arsuri provocate de petarde a fost mare. La Spitalul de Urgenta Floreasca au ajuns 27 de victime, dintre care 7 au avut nevoie de interventii chirurgicale. Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a spus ca este pentru prima data cand numarul victimelor a fost atat de mare. Multi dintre cei raniti de petarde si pocnitori au ajuns si la Spitalul de Chirurgie Plastica si Arsuri din Bucuresti. Medicii de aici a facut fata cu greu avalansei de cazuri.
Pana ieri, medicii dadusera ingrijiri la 36 de cazuri. Copii au fost, in mare parte, victime ale petardelor, iar parintii s-au adresat Clinicii de Chirugie Plastica si Arsuri a Spitalului de copii "Grigore Alexandrescu". Aici au fost internati 12 copii cu arsuri, un copil de numai trei ani suferind o arsura grava la mana, dupa ce a luat de pe jos o petarda aruncata de altcineva.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod