Analizele medicale obligatorii - abia din luna aprilie



Asiguratii din sistemul de sanatate al judetului Hunedoara, dar si persoanele care nu au asigurari de sanatate vor intra in programul de analize medicale gratuite abia din primavara, dupa ce va fi aprobat bugetul pentru aceasta campanie.

Potrivit conducerii Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara, toti cei care sunt inscrisi la un medic de familie, dar si persoanele care nu au medici de familie au ocazia sa-si faca gratuit un set de analize, ordinea urmand sa fie stabilita imediat ce va incepe campania.

"Deocamdata avem semnale ca aceasta campanie va incepe din aprilie, pentru ca a fost necesar sa asteptam pana la aprobarea bugetului fiecarui judet in parte.
Campania este prima de acest fel si la final vor fi trase concluziile privind starea de sanatate a locuitorilor din fiecare judet in parte, precum si incidenta bolilor acute si cronice pe zone geografice", a declarat, miercuri, pentru corespondentul dr. Dan Magheru, director executiv al Autoritatii de Sanatate Publica a judetului Hunedoara. Pana la data la care va incepe campania de verificare a starii de sanatate a populatiei, fiecare persoana va primi acasa o invitatie la unul dintre laboratoarele de analize medicale unde i se va face o programare in ordine alfabetica si tinand cont de bolile cronice de care sufera.
In urma acestei campanii, la nivel national, va fi facuta o statistica privind starea de sanatate a populatiei si bolile cronice de care sufera fiecare categorie sociala in parte.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod