Analize gratuite pe hartie

Asiguratii din judetul Timis trebuie sa plateasca dublu pentru analize, dupa ce toate laboratoarele au ramas fara subventii

Incepand din luna mai, in judetul Timis nu se mai fac analize gratuite, care ar trebui decontate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Laboratorele au liste pe care sunt trecuti mii de asigurati ce nu mai pot beneficia de gratuitati datorita lipsei fondurilor. Pentru cei mai multi dintre ei, in special cei bolnavi, singura solutie ramane sa-si plateasca analizele din propriile buzunare, desi au achitat lunar cota obligatorie de 6,5 la suta din salariul net pentru fondul asigurarilor de sanatate.

Cu alte cuvinte, asiguratilor li se iau bani de doua ori pentru acelasi serviciu.
Paradoxal este ca angajatorii din judetul Timis, care trebuie sa achite la randul lor sapte procente din salariul angajatului tot pentru fondul asigurarilor de sanatate, sunt fruntasi in tara la plata obligatiilor catre stat. Cu toate acestea, asiguratii sunt nevoiti acum sa scoata alte doua-trei sute de lei noi pentru un set de analize, intrucat nici unul dintre cele 39 de laboratoare care au incheiat la inceputul anului contracte cu CJAS nu mai acorda gratuitati de patru luni.

Sindicalistii timisoreni au protestat si ei fata de aceasta situatie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod