Ajuta si tu copiii din orfelinate!

Conform studiilor UNICEF, anual sunt abandonati intre 3.000 si 4.000 de bebelusi, cei mai multi dintre ei imediat dupa nastere. Acesti copii raman o perioada in sectiile de nou nascuti ale spitalelor unde sunt ingrijiti in limita posibilitatilor.
Spitalele nu dispun de fonduri suficiente pentru achizitionarea laptelui praf,  produselor de igiena, scutecelor sau hainutelor necesare unui bebelus. Jucariile cel putin sunt ultima prioritate si de cele mai multe ori ajung sa aiba asa ceva dupa mult timp.
 
Nou nascutii din spitale traiesc preponderent din mila asistentelor, medicilior sau a unor necunoscuti.
 
Conform aceluiasi studiu, casele de copii din Romania gazduiesc aproximativ 80.000 de copii cu varste cuprinse intre 1 an si 18 ani. Lipsa de fonduri in ordinea prioritatilor fac ca acesti copii sa nu aiba carti, jucarii, incaltamine, un televizor sau un brad de craciun.
Acesti copii nu isi serbeaza ziua de nastere si nu sunt laudati de nimeni pentru notele mari sau pentru poezia recitata la serbare.
 
Campania de fata a fost initiata cu scopul de a strange lucruri si bani cu ocazia Craciunului pentru Orfelinatul "Sfintii Petru si Pavel" si pentru Sectia de nou-nascuti orfani a Spitalului "Alfred Rusescu" din Bucuresti.
 
In prezent, in cadrul Orfelinatului "Sfintii Petru si Pavel" figureaza 48 copii cu varste intre 4-18 ani, iar Sectia de nou-nascuti orfani a Spitalului „Alfred Rusescu” gazduieste 30 de bebelusi abandonati.
 
 
Lucruri necesare:
 
  • hainute de copii sau adulti;    
  • jucarii;                                                                                                     
  • rechizite;
  • carti
  • ghiozdane;
  • dulciuri si sucuri;
  • decoratiuni de craciun.
 
Cei care aveti copii, cu siguranta, puteti renunta la cateva hainute care au ramas mici sau la o jucarie.
Cei care nu aveti copii, puteti dona si haine pe care nu le mai purtati, in orfelinat sunt inclusiv adolescenti.

De asemenea puteti alege daca doriti sa donati o suma de bani, care poate fi oricat de mica sau daca doriti sa achizitionati in mod direct produse pentru copii. De colectarea lucrurilor sau a banilor se va ocupa Anca Mironiuc, avocat, pe care o puteti contacta la numarul de telefon 0728 245 868.
 

Comentariile 151-200 din 231

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 13 Dec 2010, 17:38
    crestinare bebelus

    buna seara. as dori sa ma ajutati cu cateva informatii despre cum as putea sa crestinez un bebelus din maternitate, abandonat de mama. cum ar trebui sa procedez...multumesc

    0
    0

  • Iulia pe 11 Dec 2010, 14:50
    donatii hainute,jucarii,rechizite,etc

    Buna ziua Orice familie care are nevoie de ajutor pt copilasi sau chiar orfelinat sa ma contacteze pe email iulialupes@yahoo.com Sarbatori fericite tb sa aibe toata lumea!

    1
    0

  • Sorina pe 7 Dec 2010, 16:43
    Buna ziua

    Si noi avem mare nevoie de imbracaminte pt micutul nostru de 2 ani.Astept un mic semn la s.sorina31 cine ne poate ajuta.Multumim.

    0
    0

  • aura pe 6 Dec 2010, 09:09
    adresele?

    si totusi care sunt adresele? le poate posta cineva? normal ca vrem sa ajutam

    1
    0

  • Gabriela pe 2 Dec 2010, 18:53
    ajutor pentru copii

    as vrea sa vizitez regulat si sa ajut copii din orfelinate. va rog sa ma ajutati cu datele de contact ale persoanelor care se ocupa de administrarea acestora. Multumesc, Gabriela

    3
    0

  • alexandra pe 1 Dec 2010, 12:02
    adresa

    as dori si eu sa stiu daca se poate adresa Orfelinatului "Sf.Petru si Pavel"daca se poate

    5
    2

  • alexandra pe 29 Nov 2010, 15:29
    Donatii

    Buna ziua, Eu impreuna cu mai multe colege am vrea sa donam jucarii si dulciuri. Doar ca nu stim exact la ce orfelinat au nevoie de jucarii, destul de multe:). Daca ma poate ajuta cineva.

    0
    0

  • irina pe 26 Nov 2010, 08:55
    hainute si jucarii

    Buna ziua si scuzati-mi indrazneala !Poate este cineva care are hainute si jucarii pentru un baietel de 7 ani si o fetita de 3 ani. Ne-ar fi de un real folos mai ales ca in decembrie este ziua de nastere a fetitei. Multumim !Adresa noastra de mail este irictin@yahoo.com.

    0
    0

  • razvan pe 24 Nov 2010, 00:00
    Donez hainute baietel

    Buna ziua, As vrea sa donez niste hainute de baietel intre un an si 2 ani jumate... eventual daca Sorina mai are nevoie... sau oricine este interesat scrieti la crenel_razvan@yahoo.com Multumesc!

    0
    0

  • Sorina pe 9 Nov 2010, 15:28
    Avem nevoie de hainute

    Avem un baietel de 2 ani si avem nevoie de hainute deoarece nu ne permitem eu am ramas fara munca iar sotul meu e pe lista de disponibilizari si ne descurcam greu.Daca mai e valabil anuntul asteptam un mic semn.

    0
    0

  • Neagu Nicoleta pe 2 Nov 2010, 11:21
    vreau sa donez jucarii si hainute

    Buna ziua, sunt mamica unui baietel de 2 ani si 3 luni si as dori sa donez niste jucarii si hainute care nu i mai sunt bune baietelului meu. Imi puteti da adrese de la case de copii din Bucuresti unde pot dona aceste lucruri? Multumesc anticipat

    0
    0

  • Ana Maria pe 30 Oct 2010, 09:49
    Ajutor copilasi

    Buna ziua,mi-as dori foarte mult sa lucrez ca voluntara pentru a putea ajuta copilasii se poate?astept email la acea adresa pe care v-am lasat-o.O zi buna!

    0
    0

  • HABUR OLIMPIA pe 25 Oct 2010, 21:09
    buna ziua

    buna ziua am si eu o intrebare vreau sa dau si eu niste hainute pentre nou nascuti cum i-au legatura cu d-voastra eu stau in bucuresti da-timi o adresa sau nr telefon .VA MULTUMESC

    0
    0

  • Gabriela pe 20 Oct 2010, 09:13
    Pentru cei care vor sa ajute, sa doneze hainute

    Este un site nou aparut, care asta isi doreste sa faca,sa ajute cit mai multe categorii de persoane,site-ul Imparte.ro Este un site care mie mi-a atras atentia, in mod pozitiv. Daca doriti sa oferiti diverse lucruri care va prisosesc, merita sa il vedeti ! Sa ne auzim sanatosi !

    0
    0

  • TatianaTopan pe 15 Oct 2010, 10:27
    Vrem sa botezam.

    Buna ziua. Ma numesc Tatiana si impreuna cu niste prieteni vrem sa botezam niste copii, sa donam jucarii, hainute, etc. Am vrea sa mergem la orfelinat, dar nu gasesc adresa pe net. Ma puteti ajuta cu niste informatii? Va multumesc. Adresa mea de mail este: renda_tatiana@yahoo.com

    1
    0

  • DINI ANDROMAHY ELENI pe 8 Oct 2010, 22:34
    dorul de a infia un copilas mic

    Va cer scuze pentru ca scriu iaras dar dorul nostru da a vea un copilasi o fetita unde sa dam toata dragostea noastra care simtim ca vrem sa dam la un copilasi ne face ca sa va cer sa-mi trimiteti o adresa unde pot sa ma interesez ca sa pot sa luam si noi un bebelus din bebelusi care aveti acolo . Va rog sa ne intelegeti sufletele noastre care atit de mult doresc sa deie toata dragostea lor la un copilasi care va fi si copilul lor dupa infierea lui . Va multumim si astept raspuns .Sper ca de craciun o sa avem un bun raspuns . Telefonul meu este 6944616379

    1
    0

  • Ana-Maria pe 8 Oct 2010, 17:28
    as dori sa botez

    Doresc sa botez si sa sponsorizez un copil orfan. Este posibil acest lucru. Multumesc

    0
    0

  • Andreea L pe 2 Oct 2010, 14:20
    donatie bebelusi

    Buna ziua! As dori sa donez hainute si incaltaminte pentru bebelusi de la 6 luni la 1 an. Cum trebuie sa procedez? Multumesc.

    0
    0

  • Michal pe 1 Oct 2010, 13:09
    Seeking orfelinat addresses

    Hello, I´m sorry, I don´t speak Romanian. Maybe someone could help me. I have some toys and children clothes which I would like to send to an children´s home (orfelinat? acasă?). Could You give me some addresses? Thanks a lot, Michal Hallo, leider spreche ich nicht Rumänisch. Vielleicht kann mir jemand helfen. Ich habe Spielzeuge und Kinderbekleidung die ich gerne an ein Weisenhaus (orfelinat? acasă?) schicken möchte. Vielleicht könnte mir jemand einige Adressen nennen? Danke voraus, Grüße, Michal

    0
    0

  • Andreea pe 23 Sep 2010, 17:02
    donatie

    Vreau sa donez cateva jucarii si haine.astept un msj pe adresa de email.

    1
    0

  • DINI ANDROMAHY ELENI pe 14 Sep 2010, 18:57
    infierea unei fetite mica pina la doi anisori

    Sint casatorita in GRECIA dar nascuta in BRAILA . Sint grecoaica dar am crescut in Romania 15 ani . Sint contabila si nu avem copii iubim foarte mult copii si dorim sa infiem un sanatos copilas o fetita . O sa fie pentru noi tot sufletul nostru .Astept raspuns .

    0
    0

  • Ichim Violeta pe 6 Sep 2010, 10:38
    birocratia bate-o vina

    Buna subiectul este dureros pentru mine. Eu nu pot avea copii. imi doresc un sufletel, pe care sa-l iubesc din toata inima. am atat de multa dragoste de oferit, incat de multe ori il sufoc pe sotul meu. acesta dragoste as dori sa o pot oferi un bebelus. Cum aveti in sectia de noi nascuti 30de bebelusi si de ce nu ii dati spre adoptie? va impiedica birocratia? Ajutati-ma sa cresc si sa iubesc un copil din cei 30de bebelusi. Ii pot oferi tot ce are nevoie. Multumesc

    0
    0

  • CLAUDIA pe 2 Sep 2010, 10:22
    vreau sa donez

    Buna ziua as vrea sa donez hainute de copil de la 0-3 ani imi puteti da o adresa unde pot sa le trimit. va multumesc

    0
    0

  • Ana-Maria pe 4 Aug 2010, 15:19
    vreau sa donez

    vreau sa donez pentru copii niste hainute.imi puteti da o adresa la care le pot trimite?

    0
    0

  • camlia pe 13 Iul 2010, 15:52
    caut urgent ajutor!

    caut urgent prin donatie hainute, incaltari pentru cele 2 fetite ale mele de 2 si aproape 8 ani. de asta iarna sotul meu nu mai are serviciu...iar banutii pe carei castigam noi ...prin munca cu ziua sunt prea putin pentru a mai cunpara fetitelor cele necesare. hainutele au ramas mici...incaltarile la fel....va multumesc si va doresc tot binele din lume si multa sanatate! monaalexandra@yahoo.com

    0
    0

  • Mihaela pe 5 Iul 2010, 13:22
    donatie

    Buna ziua. Spuneti-mi cum as putea sa aduc si unde incaltaminte pentru fetite de 3-4 ani. Sunt de la copii mei, iar unele perechi sunt nou-noute. Multumesc.

    0
    0

  • neaga rodica pe 24 Mai 2010, 20:40
    as dori sa botez

    as dori foarte mult sa botez in specil orfani (in Bucuresti) pentru ca ei au mare nevoie de camasa lui Iisus Cristos pe care o primesc prin sfantul botez. Va rog sa ma contactati la tel. 0720050713 sau rodicaneaga@yahoo.com

    0
    0

  • neaga rodica pe 24 Mai 2010, 20:33
    as dori sa botez

    as dori foarte mult sa botez in specil orfani pentru ca ei au mare nevoie de camasa lui Iisus Cristos pe care o primesc prin sfantul botez. Va rog sa ma contactati la tel. 0720050713 sau rodicaneaga@yahoo.com

    0
    0

  • Madalina pe 13 Apr 2010, 18:11
    Donatii la orfelinat sau azil de batrani

    Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa fac donatii la orfelinat sau azil de batrani sau chiar sa ajut .Oricum se poate.Dac stiti cum sau unde va rag sa ma anuntati. Va multumesc frumos

    0
    0

  • carmen pe 24 Mar 2010, 11:04
    donatie

    cum as putea sa fac donatii???as dori sa ajut copii abandonati de la spitalulde pediatrie din jibou judet salaj ...daca stie cineva camy_22@ymail.com

    0
    0

  • maria pe 15 Mar 2010, 13:31
    donatie

    buna, eu vin cu o rugaminte, caut haine...mi-am dorit f mult sa nasesc , am gasit o familie saraca la tara, am nasit o fetita iar acum as vrea sa-i ajut pentru ca sunt 4 copii. Sunt 3 baieti si o fetita de 6 luni. Orice va este de prisos acasa, ii poate ajuta . Adresa mea este stancua44@yahoo.com.Mii de multumiri

    0
    0

  • Florentina pe 1 Mar 2010, 18:40
    Donatie

    Vreau sa donez pt copilasi hainute si jucarii. Am 2 copii si mi-au ramas hainute si jucarii pe care vreau sa le dau acestor copii. Astept sa-mi trimiteti e-mail daca mai sunteti interesati.

    0
    0

  • soricuts pe 19 Oct 2009, 21:13
    vreau sa donez

    as dori sa donez niste hainute pentru copii si cateva jucarii si rechizite..dar nu stiu daca mai este valabil anuntul si daca da cum fac sa donez..va rog sa ma anuntati la e-mail georgi_your_angel@yahoo.com

    0
    0

  • Love Child Heart pe 12 Oct 2009, 07:45
    Vreau sa donez

    As dori si eu sa donez niste jucarii si rechizite! mai este valabil anuntul?! ma puteti contacta la e-mail innocent_angel_mj@yahoo.com

    0
    0

  • draganoiu ionela pe 8 Oct 2009, 17:23
    as dori sa botez

    as dori f mult sa botez doi bebelusi, sunt dispusa sa i ajut atat kt imi sta in putinta ,chiar sa mi petrec sarbatorile cu ei. va rog sa ma contactati la nr 0768313118 sau la i.bubulina2@yahoo.com va multumesc

    1
    0

  • negulescu mihaela pe 5 Oct 2009, 20:05
    donatii

    am 2 copii si frecvent se strang multe hainute, jucarii si carti care prisosec as dori sa le donez unui orfelinat f sarac ma puteti ajuta? adresa mea de mail este deltazur@gmail.com va multumesc

    0
    0

  • Ana Maria pe 31 Aug 2009, 20:45
    Donatie

    As dori si eu sa donez un sac cu jucarii, dar nu am inteles exac cui trebuie sa le dau. Nu am gasit numere de telefon de la orfelinate si sunt foarte curioasa daca numarul Ancai Mironiuc mai este valabil.Poate cineva sa imi raspunda si mie? Va rog sa imi trimiteti un numar de contact pe adresa de mail mura.anamaria@gmail.com. Va multumesc!

    1
    0

  • ghardash carmen pe 19 Iun 2009, 12:58

    as dori sa lucrez intr-un orfelinat ,imi plac foarte mult copii,am foarte multa rabdare cu ei eu nu am copii ,contactati-ma la adresa de mail carmen_bigi@yahoo.com

    0
    0

  • mihaela pe 15 Iun 2009, 12:29
    voluntariat

    daca as putea sa-mi aduc contributia ca voluntar intr -un orfelinat, va rog contactati-ma la adresa se mail : mihavmanol@yahoo.com

    0
    0

  • ion carmen pe 12 Iun 2009, 10:13
    doresc sa muncesc ca voluntar intr-un orfelinat

    Buna ziua!Doresc sa lucrez ca voluntar intr-un orfelinat.Ma puteti contacta la dresa: carmen@cosulete.ro.Multumesc anticipat.

    0
    0

  • elena pe 31 Mai 2009, 15:16
    as dori sa vizitez bebelusii dintr-un orfelinat

    Sunt din Bucuresti,am 25 de ani si as dori sa vizitez bebelusiii dintr-un orfelinat ,as putea face voluntariat cateva ore pe zi ,sau in weekend;ma gandesc ca asistentele ce au grija de ei ar avea nevoie o mana de ajutor si eu imi doresc din tot sufetul sa ofer iubire acestor sufletele lipsite de mangaierea parintesca,in schimbul unei strangeri de maini si a unui zambet de copilas;problema e ca nu stiu cu cine ar trebui sa vorbesc sau unde sa merg,ca sa-mi pot exprima acesta dorinta,in viitor as dori sa adopt un bebe(atunci cand voi indeplini conditiile);va rog mult daca ma puteti ajuta cu o adresa sau o persoana de contact,sa-mi scrieti pe adresa de email : veronica_elena23@yahoo.com

    1
    0

  • ilincuta.irina@yahoo.com pe 29 Mai 2009, 09:28
    doresc sa donez hainute pentru copii

    ESTE FOARTE BUNA ORESC SA DONEZ HAINUTELE DE LA COPII MEI PENTRU COPII CARE AU NEVOIE CUM POT PROCEDA

    0
    0

  • corina pe 24 Mai 2009, 12:34

    imi puteti da si mie va rog frumos cateva adrese de orfelinate din bucuresti unde pot dona haine si jucarii?

    0
    0

  • ioana pe 3 Mai 2009, 23:12
    ..

    pentru o familie care doreste sa adopte un nou nascut in conditii foarte simple va rog astept un mail pe adelaide_ksm@yahoo.com

    0
    0

  • Luana pe 28 Apr 2009, 12:27
    as dori sa ofer cateva lucruri copiilor

    Nu este placut sa ai o viata fara o familie care sa te iubeasca si sa aiba cine a te tina in brate ori de cate ori simti nevoia de mangaierea unui parinte.Imi puteti spune cum pot lua legatura cu d-stra ptr a oferii cate ceva (haine,jucarii si dulciuri)copiilor?.Multumesc

    0
    0

  • cristina pe 6 Mar 2009, 01:34
    vreau sa ajut

    vreau sa botez un baiat pt ai putea da un nume copilului meu,as dori sal botez in perioada aprilie-mai.

    0
    0

  • Alex pe 25 Ian 2009, 21:46
    Imi pare rau

    Imi pare rau de acesti copii.

    0
    1

  • dragan gabriela pe 11 Ian 2009, 15:16
    doresc sa adopt un copil

    Doresc sa adopt un copil, sunt casatorita de 19 ani,situatie materiala foarte buna, dar nu putem avea copii pe cale naturala. Daca puteti sa ma contactati ptr acest mesaj.

    0
    1

  • ioana pe 28 Dec 2008, 15:56
    Raspuns

    Aveti un numar de telefon la finalul stirii. Noi am tinut legatura cu persoana care se ocupa de aceste actiuni, insa cred ca cel mai indicat este sa sunati la acel numar pentru a afla mai multe detalii si a oferi hainutele pe care le aveti. Multumim.

    0
    0

  • dana pe 25 Dec 2008, 19:49
    pot

    mai este valabil anuntul? si eu as avea niste hainute de oferit. Daniela

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod