Cum sa te lasi de fumat?

Nicotina reprezinta o adictie ce trebuie luata in serios. Daca ai incercat sa te lasi de fumat si nu ai reusit, stii cat este de greu sa te lupti cu aceasta dependenta. Numai gandul renuntarii la tigara ii determina pe multi fumatori sa devina subit morocanosi si irascibili. Se spune ca adictia nocotinei la nivel psihologic este mai greu de combatut decat dependentele date de cocaina sau de heroina. Daca te afli in postura de a vrea sa scapi de tigari o data penru totdeauna, dar nu reusesti, sunt sigura ca vei fi de acord cu ceea ce urmeaza.
Renuntarea la fumat iti este accesibila inclusiv tie. Nu uita ca in fiecare an sunt mii de fumatori care se lasa de acest viciu.

Poate ca te intrebi cum de reusesc altii, in timp ce tie ti se pare imposibil. Daca te bazezi pe faptul ca trebuie sa te simti pregatit pentru a te lasa de fumat, risti sa nu ajungi sa te lasi niciodata. Inclusiv oamenii care se simt pregatiti in momentul in care decid ca a venit timpul sa renunte la nicotina, se reintorc la fumat inainte sa treaca un an.

Statisticile sustin ca aproximativ 7% dintre cei care se lasa fara sprijin fumeaza pana la sfarsitul primului an in care renunta la fumat. Cu autoeducatie si o sursa solida de suport, rata succesului creste foarte mult.

Pentru a-ti creste dorinta si motivatia pentru a reusi, trebuie sa inveti ce implica renuntarea la tigara. Descopera ce poti face pentru a te pregati si ce anume au facut sau fac altii pentru a reusi.


Sistarea fumatului nu se intampla accidental

Se spune ca puterea este reprezentata de cunoastere si, cu siguranta, exista un mare adevar in spatele acestor cuvinte.
In privinta fumatului, cu cat inveti mai multe despre tigara, cu atat devii mai puternic. Aceasta putere te ajuta sa te autocontrolezi in momentul in care au trecut 10 zile de cand te-ai lasat de fumat si esti in stare sa faci orice pentru o tigara.


Cum sa incepi?

  • Stabileste-ti motivatiile!
  • Aduna cat mai multe informatii legate de renuntarea la fumat. Invata din experienta celor care s-au lasat!
  • Vei fi rasplatit cu o motivatie si o dorinta in calea carora nu va rezista nici un obstacol.
  • Nu mai sta pe ganduri! Cu fiecare secunda amanata, plamanii tai si intregul tau organism au de suferit!

Aminteste-ti ca poti face acest lucru foarte bine. Aceia care s-au lasat deja nu au recurs la nici un fel de scamatorie pe care tu n-o cunosti!

Uita-te peste motivele care te-ar putea determina sa te lasi de fumat

  • vei trai mai mult, iar calitatea vietii va fi sporita;
  • diminuezi riscurile dezvoltarii unei afectiuni cardiovasculare, unui cancer sau atac vascular cerebral;
  • ii vei ajuta pe cei dragi din jurul tau, prin faptul ca nu mai vei polua aerul pe care ei il respira;
  • vei avea mai multa energie si pofta de viata;
  • vei avea mai multi bani pe care ii poti cheltui intr-un mod mai util decat aruncarea lor pe tigari;


Apuca-te de scris!

Un jurnal al renuntarii la tigara este un instrument de nepretuit.
Dorinta de a te lasa poate prinde mai multa greutate si putere, in momentul in care notezi in jurnal motivele ce te-au determinat sa faci acest mare pas. Foloseste-l si pentru a-ti raspune la mai multe intrebari:

  • Daca te-ai fi lasat mai devreme de fumat, ce s-ar fi schimbat in viata ta din prezent?
  • Ce imbunatatiri si schimbari poti face?
  • Care va fi momentul de care te temi cel mai tare si cum planuiesti sa-i faci fata?
  • Ce poti face pentru a schimba mediul de la serviciu/acasa unde se fumeaza excesiv?
  • Ce-ti place la fumat?
  • Ce detesti la adictia ta?
  • Pe cine poti conta ca te va sprijini pe noua cale aleasa?
  • Care sunt beneficiile pe care le intrezaresti la orizont?


Stabileste-ti data in care te lasi de fumat

  • Fixeaza-ti data cat mai aproape. Daca intarzii cu stabilirea unei zile clare in care nu vei mai pune tigara in gura, risti sa-ti pierzi entuziasmul!
  • Alege o perioada in care poti sti ca nu vei avea de facut fata multor factori stresori!
  • Fixeaza-ti un program bine pus la punct in primele zile. Acestea sunt cele mai grele si, daca nu ai de indeplinit multe responsabilitati, ar fi bine sa-ti alegi fie cateva zile libere, fie zile mai incarcate in care sa stii ca datorita programului nu vei avea timp sa te gandesti la tigara.


In primele zile, unele persoane prefera sa fie supraincarcate si sa faca absolut in fiecare minut cate ceva. Altele prefera sa doarma. Este o decizie care apartine fiecaruia, dar fii pregatit sa faci orice ai nevoie pentru a te simti cat mai confortabil. Daca acest lucru se rezuma la "a zacea" cateva zile in pat, nu mai oscila! Simptomele adictiei, resimtite in primele zile, sunt intense, dar de scurta durata. Nu lasa procesul revenirii la o viata normala sa te sperie! Renuntatul la fumat se poate face, iar tu vei iubi persoana care vei deveni fara lanturile adictiei imprejurul tau!


Ce-ar mai fi de facut?

  • anunta-ti prietenii si familia ca intentionezi sa te lasi de fumat si roaga-i sa te ajute;
  • scrie o lista cu motivele care te-au determinat sa ajungi la aceasta decizie; oricand te simti tentat sa-ti aprinzi o tigara, cauta lista si citeste-o cu mare atentie;
  • arunca toate tigarile, brichetele si scrumierele din casa si din masina; daca partenerul tau fumeaza roaga-l sa-si aprinda tigara departe de casa, de masina si de tine;
  • pentru a nu te ingrasa, mananca fructe, legume si cereale integrale; nu uita nici de sport;
  • organismul tau va absorbi mai multa cafeina decat de obicei in primele saptamani in care te lasi; este bine sa renunti la cafea in prima luna sau procedeaza astfel incat sa previi anxietatea si lipsa somnului - stari generate de o mare cantitate de cafeina;
  • recompenseaza-te cu banii pe care ii economisesti; orice efort merita rasplatit;
  • daca fumezi o tigara pentru ca nu mai rezisti nu inseamna ca nu te poti lasa in continuare; ai pierdut o batalie, nu intreg razboiul.

 

Comentariile 201-250 din 293

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ALEX pe 17 Dec 2007, 13:39
    Mersi

    Mersi pentru ajutprul tau.

    0
    0

  • anonim pe 16 Dec 2007, 22:04
    Fara tigari

    Tatal meu tocmai a suferit un mic accident vascular cerebral...LASATI-VA DE TIGARI CAT MAI AVETI TIMP!!! doare.. :(

    0
    0

  • Mirabela pe 30 Nov 2007, 16:59
    Tutunul dauneaza grav sanatatii si buzunarului!!!

    De 4 zile m-am lasat de fumat si imi este foarte greu, dar nu imposibil. Nu sunt de acord sa arunc tigarile, scrumierele si brichetele din casa. Eu am un pachet de tigari pe masa si inca unul in geanta, dar nu fumez pentru ca nu vreau. Cheltuiam impreuna cu sotul meu 500 RON pe luna pe tigari, abia astept peste o luna sa mergem un weekend la munte cu banii pe care ii cheltuiam pe tigari.

    0
    0

  • Ja pe 27 Nov 2007, 22:31

    Am aruncat pachetul de tigari..toate brichetele..motivatii am sute..vointa am..promit sa scriu in fiecare seara cate un rand..si sa vedetzi cum e sa te lasi de fumat..Motivatie am..SANATATEA..si am luat decizia asta..

    0
    0

  • andreea pe 26 Nov 2007, 21:41

    Eu vreau sa ma las de fumat dar nu pot, am incercat am vreo 3 zile de cand tot zic ca ma las dar nu reusesc poate nu am ambitia suficienta.

    0
    0

  • iorgoni ana pe 24 Nov 2007, 09:26
    Ambitie

    Nu am incercat sa ma las de fumat dar acum mi-am pus toata ambitia si sper sa reusesc si o sa reusesc.

    0
    0

  • florica pe 19 Nov 2007, 18:31
    ambitie

    am incercat de multe ori dar nu am reusit sper ca intro buna zi sa prind curaj

    0
    0

  • Monica pe 16 Nov 2007, 09:56
    ambitie

    Eu sunt foatre ambitioasa...si totusi nu reusesc...dar sper ca intr-o buna zi ....sa fiu mandra de mine...stiu ca nu exista imposibil

    0
    0

  • nbc pe 15 Nov 2007, 17:59
    POTI NUMAI DACA VREI CU ADEVARAT

    si eu incerc am mestecat un tir de guma sper sa reusesc succes celor care incearca eu deja ma simt mult mai bine

    0
    0

  • adrian codreanu pe 15 Nov 2007, 08:51
    usor de zis greu de infaptuit

    am 41 de ani si fumez de la i8 si sant convins ca te poti lasa numai prin propria vointa totul pleaca din constiinta poti sa bei toate felurile de ceai sau sa adopti fel si fel de metode daca nu vrei nu te lasi tre sa stii sa te autocontrolezi si ..repet sa vrei

    0
    0

  • Daniel pe 14 Nov 2007, 00:26
    :(

    si eu am 21 de ani si fumez de la 15......si mi as dori foarte mult sa numai fumez.....dar nu cred ca pot asta...la mine unul este vorba de persoanele din jurul si faptul ca aproape toate fumeaza..un sfat,o parere mi ar fi de foarte mare ajutor..:(

    0
    0

  • Bogdan pe 10 Nov 2007, 01:57
    Ce implica renuntarea

    Fumez de 7 ani..pt unii nu pare mult dar este suficient! As vrea din tot sufletul sa ma las dar de la a vrea pana la a te lasa e ceva cale...cu ce sa incep...ma streseaza numai ideea ca trebuie sa fac chestia asta...de cate ori imi planific sa ma las la o anumita data fac un exces idiot chiar as putea spune pana la data respectiva(parca de frica,stiind ca nu am sa mai fumez)! Deci...sunt terifiat de gandul de a ma lasa inca dinainte de a face propriu-zis asta! Asa mi-am dat seama cat de puternica poate sa fie aceasta dependenta..nu imi vine sa cred! Am numai 22 de ani..destul de tanar pt o personalitate si un caracter bine conturate,definite si totusi consider ca sunt un om cu o vointa de fier..cu o incapatzanare prin care in 99% din cazuri mi-am atins scopul propus! Dependenta asta intra intr-o totala contradictie cu sistemul meu de gandire,de referinta,de principii si totusi "nu pot" sa ma las... Fumezi cand te plictisesti,fumezi cand te simti bine si esti bucuros,fumezi cand esti suparat..la naiba...fumez in timp ce scriu asta... Sunt o persoana hyper-activa..nu practic vreun sport dar sunt intr-o continua agitatie...ce naiba fac daca nu mai fumez ?? Dulciurile si excesul de mancare nu reprezinta o solutie cel putin d.p.d.v al sanatatii! Mai bine fumezi decat sa ti-o ia razna colesterolul in cativa ani! O alta chestie pe care o consider un mare impediment este nr mare de persoane care fumeaza! Din 10 persoane pe care le cunosc sau cu, care am de a face 8 fumeaza... Nu am reusit sa stau nici macar o zi nefumat si detest asta :( Comentariul meu nu e nici pro nici anti fumat...reliefeaza doar neputinta si lipsa de vointa pe care aceasta adictie o da! Voi ce parere aveti?

    0
    0

  • cristina pe 9 Nov 2007, 18:47

    eu tot fumam dar lam lasat si nu mam ingrasat

    0
    0

  • gabi pe 6 Nov 2007, 18:58
    Se poate!

    Nu exista sa nu te poti lasa! Fumez de 15 ani si acum sunt in curs de renuntare la buruiana asta care are impresia ca ne poate conduce. SUCCES!!!

    0
    0

  • cristina pe 3 Nov 2007, 10:11

    cred ca pe langa ca avem vointa,ar trebui sa fie o companie care sa ne ajute si sa informeze. poate chiar unde se pot aduna oameni la o sedinta,sa gaseasca noi experimente. campanii ca si pentru dependenti de alcool.

    0
    0

  • butoianu oana claudia pe 2 Nov 2007, 18:05
    nu ma pot lasa de tigari

    stiu ca nu este bine, dar nu le pot lasa.

    0
    0

  • Alex pe 30 Oct 2007, 13:32
    Multumesc

    Sunt fumator. Foarte buna metoda, dar sa sti ca sunt si oameni care sunt foarte bine echilibrati psihic la care un rezultat bur ar fi automanipularea. Spre exemplu eu nu ma voi lasa de fumat, voi o face o pauza de 2 zile dupa care voi fuma din nou, DAR dupa 2 zile imi propun sa mai astept inca 3 zile....pana cand organismul nu va mai simti nevoia iar subconstientul va inlocui fumatul cu o ora de sport pe zi si un mic dejun bogat in fructe. MUltumesc si le doresc tuturor fumatorilor un ochi deschis in constient fata de toate lucrurile rele pe care le provoaca fumatul.

    0
    0

  • paraschiv gabriela pe 29 Oct 2007, 13:23
    vreau sa numa fumez

    nu sunt bune tigarile dar cum pot sa le las de tot

    0
    0

  • albu emanuel pe 16 Oct 2007, 08:36
    numai DUMNEZEU

    numai dumnezeu atot puternic te poate ajuta in asta el este medicu medicilor care poate salva si vietii de la pierzare daca doriti mai multe informati va las id meu de messenger sa ma contactaty emanuel_emanuel44

    0
    0

  • Simona pe 15 Oct 2007, 23:21
    Vreau sa reusesc

    increderea in mine insami ma va ajuta sa depasesc momentul.va fi greu dar cu ajutorul celor dragi voi reusi.SUCCES tuturor ce vor sa faca acest pas

    0
    0

  • Georgiana pe 13 Oct 2007, 17:20
    Voi reusii

    Acelasi lucru il voi face si eu de maine si cred ca totul e posibil daca ai destula vointa!!!Eu stiu ca voi reusi !! V-am pupat si nu uitati aveti incredere in voi

    0
    0

  • adi luk pe 13 Oct 2007, 16:02
    un mod de a te lasa de fumat

    va intrebati cum am reusit sa ma las de fumat ... banuiesc ... luati o tigara obisnuita lasti o sa se imbibe in lapte , iar apoi lasatio la uscat 1 saptamana (7 zile) iar apoi fumati o ... o sa vedeti ce se intampla NU ESTE O PACALEALA ... chiar dak ar fi incerca ce ai de pierdut ...

    0
    0

  • PETRACHE FLORINA pe 12 Oct 2007, 14:52
    VOI INCERCA

    MI-A PLACUT ARTICOLUL PENTRU CA M-A PUS PE GANDURI. CRED CA MA VOI LASA DE FUMAT SAU MACAR VOI INCERCA.SINCER, IMI ESTE FRICA DE FAPTUL CA MA VOI INGRASA.

    0
    0

  • radu(bacau) pe 9 Oct 2007, 22:49
    cred ca merge

    mi-am gasit o motivatie f. puternica. Mi-am cumparat o masina straina, destul de scumpa, iar cu banii care-i recuperez de la tigari i-mi platesc jumatate de rata de la banca. Si vreau sa spun ca merge! Cand vreau sa aprind o tigara, ma gandesc la rate si...trece pofta!

    0
    0

  • maxim florina pe 4 Oct 2007, 11:37
    nu pot

    mi-am spus mereu-de maine ma las de fumat-dar niciodata nu am facut asa.vreau sa ma las,sunt constienta ca tutunul poate ucide dar nu pot sa ma las.ce sa fac?

    0
    0

  • mariana pe 29 Sep 2007, 19:34

    vreau sa ma las de fumat,pentru ca vreau sa traiesc mult,vreau sa arat bine,dupa mine fumatul inbatrineste.nefumatorii,au fata si sufletul curat.de luni.am sa fac tot posibilul sa nu mai fumez.

    0
    0

  • radu pe 22 Sep 2007, 09:55
    e greu...

    e f greu...dar nu imposibil...

    0
    0

  • oana pe 22 Sep 2007, 02:51
    si eu am incercat

    fumez de 8 ani. in primavara m-am lasat 2 luni, si dintr-o prostie (am baut o bere si m-am ametit un pic) m-am reapucat. intentionez sa ma las din nou, cu toate ca stiu ca e greu. intr-adevar, trebuie sa stii sa-ti gasesti o ocupatie, eu incepusem sa mananc destul de mult. o sa incerc varianta cu sticla de apa de 0,5.mult succes tuturor celor care incearca sa renunte la acest viciu!

    0
    0

  • oana pe 21 Sep 2007, 14:00
    la ce te ajuta fumatu

    eu cred ca multi oameni cred ca fumatul ajutacand esti stresat.dar cu cat fumezi mai mult cu atata nu poti sa le lasisi. cine isi doreste cu adevarat poate cu ajutorul lui d-zeu.

    0
    0

  • g pe 21 Sep 2007, 09:11
    g

    este greu!!!!!!!

    0
    0

  • andrada pe 13 Sep 2007, 19:51
    cum te lasi de fumat

    si eu as vrea sa ma las dar cum? asa cand citesti articolul e f simplu dar in realitate.... de fapt totul depinde de VOINTA

    0
    0

  • LAZARESCU DANIELA pe 2 Sep 2007, 08:32
    GREU SI IMPOSIBIL

    AM INCERCAT DAR NU POT.SI SOTUL MEU FUMEAZA SI VREA SA SE LASE.NU PUTEM SI NU STIM CE SA FACEM? CINE S-A LASAT SA NE SPUNA SI NOUA CUM A FACUT! AU FOST 2 ZILE IN CARE, AM FUMAT 2 TIGARI,DAR PE URMA AM TURBAT! ASA CA MI SE PARE IMPOSIBIL!

    0
    0

  • Stefanescu Darie pe 14 Aug 2007, 23:26
    lupta

    Este bine sa lupti pentru o schimbare pozitiva in viata ta.Altfel nu-ti raman decat visele si o realitate pe care o vei gasi intotdeauna dezgustatoare.

    0
    0

  • mimi pe 10 Iul 2007, 23:22
    NU MAI ARDETI BANII

    GANDITI-VA CATE VA PUTEI LUA PE BANII CARE II DATI PE TIGARI,CA DACA LA SANATATE NU OBSERVI ,LA BUZUNAR SIMTI,ASA CA TRE FACUT CEVA,DE AIA EU MA LAS DE TIGARI CHIAR DE ASTAZI.!!!SUCCES

    0
    0

  • miha pe 10 Iul 2007, 23:16
    de maine nu mai vreau sa fumez

    ce sa fac sa nu mai fumez maine?cum sa fac sa nu ma tenteze sa mai fumez?spuneti-mi va rog ca am nevoie de un sfat!multumesc

    0
    0

  • luci pe 5 Iul 2007, 01:02
    as vrea sa ma las de fumat dar nu pot.dc

    as dori sa ma las de fumat dar tot am incercat si nu pot .as vrea tare mult dar nu stiu cum.as vrea sa ma ajutati.va rog.datimi un sfat ca sa ma pot lasa cu ce sa le inlocuiesc.e-mail meu este luc1one_2007@yahoo.it

    0
    0

  • virgil pe 3 Iul 2007, 17:19
    vreau sa nu mai fumez

    i-mi doresc foarte mult sa scap de acest viciu

    0
    0

  • ana-maria pe 24 Iun 2007, 10:34
    azi e a treia zi :)

    cica azi e a treia zi de cand nu mai fumez.. bine, a fost vorba de o raceala care inca mai persista, asa ca nu stiu ce se va intampla dupa ce ma voi vindeca. inca nu ma pot bucura nici de mirosul de par proaspat spalat, nici de mirosul din casa.. pt ca.. cum spuneam, sunt racita si nu simt nimika. ba dimpotriva, mai am si un gust nasol in gura, mult mai nasol decat atunci cand fumam :)) na ce am zis-o, de parca am fumat acu jdemii de ani :) curaj tuturor

    0
    0

  • metella pe 16 Iun 2007, 23:07
    sper sa reusesc

    fumez de 5 ani si ieri am spus gata !!!!stiu am pus un pariu cu mine insumi si sper sa castige viata si modul in care vrem sa o traim

    0
    0

  • ALINA pe 4 Iun 2007, 13:40
    LASATI-LE

    PAREREA MEA ESTE CA O TIGARE ESTE MAI PUTERNICA DECAT VOINTA NOASTRA HAI SA FACM ALTFEL INCHIPUITI-VA CA NU MASINA VA PLIMBA PE VOI CA VOI PLIMBATI O MASINA(PRIN IMPINS)SI ASA CUM AVETI FORTA SA IMPINGETI O MASINA ASA TREBUIE SA AVETI VOINTA SA INVINGETI TIGAREA. SUNT BANI ARSI EU NU VREAU SA MAI AUD DE ELE. SI CINE ZICE CA TE INGRASI SAU CA ESTI MAI STRESAT NU ZICE BINE , PENTRU CA NOI TREBUIE SA NE ECHILIBRAM METABOLISMUL SI ORGANISMUL.... ASA CA NU FUMATI. FITZE CARE FUMEAZA....... SUCCES CA SI EU SUNT IN TRATAMENT......... SI CRED CA O SA REUSESC SA-MI CHELTUI BANII ALTEFEL......

    0
    0

  • gulas pe 6 Mai 2007, 17:58
    fumator

    eu m-am lasat de fumat de 2 ani, si am reusit doar cu un leac batranesc. bunicu mi-a dat ceai de bobonden. e scump, dar da rezultate. fumam 2 pac/zi.... succes

    0
    0

  • Leizeriuc Ovidiu pe 26 Apr 2007, 17:23
    Eu am reusit !!

    A fost greu sa renunt dar am reusit !Multumita laptelui el taie placerea fumatului!

    0
    0

  • Mihaela Mihai pe 20 Apr 2007, 13:20
    fumatul

    daca ai voinata se poate eu am incercat, poate in 3 luni am mai fumat 5 tigari incerca sa ma las de tot, Cu puterea lui d-zeu le lasi. Incearca

    0
    0

  • carmen pe 5 Apr 2007, 19:40
    imi doresc sa ma las de fumat

    am avut foarte multe tentative de a ma lasa de fumat dar mereu a invins nicoitina...Mereu am caut sa gasesc motive bune dar orcat as incerca nu reusesc.Fumez de 3 ani si pur si simplu sunt dependenta de ele. va rog din suflet daca stiti sa imi dati si mie un sfat..Va multumesc

    0
    0

  • dana pe 19 Mar 2007, 15:14
    Nu mai vreau sa fumez

    Fumez de la 20 de ani si de 2 zile m-am lasat si vreau sa nu mai fumez niciodata,sper sa rezist ca acum 3 ani m-am mai lasat aproape o luna dar nu am rezistat.

    0
    0

  • Simona pe 10 Mar 2007, 17:46
    Nu prea am vointa

    Am fumat cam 3 ani si mam hotarat ca sa ma las.Am reusit o perioada dar de fiecare data cand ma enervez sau sufar incep sa imi aprind o tigara si ma potolesc.

    0
    0

  • Simona pe 10 Mar 2007, 17:43
    Nu prea am vointa

    Am fumat cam 3 ani si mam hotarat ca sa ma las.Am reusit o perioada dar de fiecare data cand ma enervez sau sufar incep sa imi aprind o tigara si ma potolesc.

    0
    0

  • luca pe 27 Feb 2007, 17:01
    ispita tigarilor

    as da orice sa ma pot lasa de funat va rog ajutatima

    0
    0

  • raul pe 7 Feb 2007, 13:02
    fara tigari

    si eu fumez...am incercat de mai multe ori sa ma las...recordul personal e de 40 zile...a fost super...ma simteam mult mai bine...chiar ma consideram nefumator...a fost suficienta o clipa de prostie...eram la mare si mi-am zis ca merge o tigara, doar una...n-a fost una, a fost un pachet...majoritatea prietenilor mei fumeaza, inclusiv prietena mea...dar ma gandesc ca daca toti isi pun aceeasi problema: mi-e greu sa ma las de fumat pentru ca cei din jurul meu fumeaza, e deja cerc vicios...fii tu prima care da startul pentru o viata fara tigeri...am sa incerc si eu la randul meu

    0
    0

  • andreea pe 2 Feb 2007, 15:48
    VREAU UN SFAT PT A RENUNTA LA TIGARI

    eu sunt fumatoare de la varsta de 14 ani si nu pot sa ma las din cauza ca majoritatea prietenilor fumeaza.Am incercat deseori sa ma las dar nu pot, de aceea am nevoie de mai multe sfaturi.Cand sunt suparata, nervoasa simt nevoia sa fumez ce pot face pt a renunta la TIGARI?

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod