Cum sa te lasi de fumat?

Nicotina reprezinta o adictie ce trebuie luata in serios. Daca ai incercat sa te lasi de fumat si nu ai reusit, stii cat este de greu sa te lupti cu aceasta dependenta. Numai gandul renuntarii la tigara ii determina pe multi fumatori sa devina subit morocanosi si irascibili. Se spune ca adictia nocotinei la nivel psihologic este mai greu de combatut decat dependentele date de cocaina sau de heroina. Daca te afli in postura de a vrea sa scapi de tigari o data penru totdeauna, dar nu reusesti, sunt sigura ca vei fi de acord cu ceea ce urmeaza.
Renuntarea la fumat iti este accesibila inclusiv tie. Nu uita ca in fiecare an sunt mii de fumatori care se lasa de acest viciu.

Poate ca te intrebi cum de reusesc altii, in timp ce tie ti se pare imposibil. Daca te bazezi pe faptul ca trebuie sa te simti pregatit pentru a te lasa de fumat, risti sa nu ajungi sa te lasi niciodata. Inclusiv oamenii care se simt pregatiti in momentul in care decid ca a venit timpul sa renunte la nicotina, se reintorc la fumat inainte sa treaca un an.

Statisticile sustin ca aproximativ 7% dintre cei care se lasa fara sprijin fumeaza pana la sfarsitul primului an in care renunta la fumat. Cu autoeducatie si o sursa solida de suport, rata succesului creste foarte mult.

Pentru a-ti creste dorinta si motivatia pentru a reusi, trebuie sa inveti ce implica renuntarea la tigara. Descopera ce poti face pentru a te pregati si ce anume au facut sau fac altii pentru a reusi.


Sistarea fumatului nu se intampla accidental

Se spune ca puterea este reprezentata de cunoastere si, cu siguranta, exista un mare adevar in spatele acestor cuvinte.
In privinta fumatului, cu cat inveti mai multe despre tigara, cu atat devii mai puternic. Aceasta putere te ajuta sa te autocontrolezi in momentul in care au trecut 10 zile de cand te-ai lasat de fumat si esti in stare sa faci orice pentru o tigara.


Cum sa incepi?

  • Stabileste-ti motivatiile!
  • Aduna cat mai multe informatii legate de renuntarea la fumat. Invata din experienta celor care s-au lasat!
  • Vei fi rasplatit cu o motivatie si o dorinta in calea carora nu va rezista nici un obstacol.
  • Nu mai sta pe ganduri! Cu fiecare secunda amanata, plamanii tai si intregul tau organism au de suferit!

Aminteste-ti ca poti face acest lucru foarte bine. Aceia care s-au lasat deja nu au recurs la nici un fel de scamatorie pe care tu n-o cunosti!

Uita-te peste motivele care te-ar putea determina sa te lasi de fumat

  • vei trai mai mult, iar calitatea vietii va fi sporita;
  • diminuezi riscurile dezvoltarii unei afectiuni cardiovasculare, unui cancer sau atac vascular cerebral;
  • ii vei ajuta pe cei dragi din jurul tau, prin faptul ca nu mai vei polua aerul pe care ei il respira;
  • vei avea mai multa energie si pofta de viata;
  • vei avea mai multi bani pe care ii poti cheltui intr-un mod mai util decat aruncarea lor pe tigari;


Apuca-te de scris!

Un jurnal al renuntarii la tigara este un instrument de nepretuit.
Dorinta de a te lasa poate prinde mai multa greutate si putere, in momentul in care notezi in jurnal motivele ce te-au determinat sa faci acest mare pas. Foloseste-l si pentru a-ti raspune la mai multe intrebari:

  • Daca te-ai fi lasat mai devreme de fumat, ce s-ar fi schimbat in viata ta din prezent?
  • Ce imbunatatiri si schimbari poti face?
  • Care va fi momentul de care te temi cel mai tare si cum planuiesti sa-i faci fata?
  • Ce poti face pentru a schimba mediul de la serviciu/acasa unde se fumeaza excesiv?
  • Ce-ti place la fumat?
  • Ce detesti la adictia ta?
  • Pe cine poti conta ca te va sprijini pe noua cale aleasa?
  • Care sunt beneficiile pe care le intrezaresti la orizont?


Stabileste-ti data in care te lasi de fumat

  • Fixeaza-ti data cat mai aproape. Daca intarzii cu stabilirea unei zile clare in care nu vei mai pune tigara in gura, risti sa-ti pierzi entuziasmul!
  • Alege o perioada in care poti sti ca nu vei avea de facut fata multor factori stresori!
  • Fixeaza-ti un program bine pus la punct in primele zile. Acestea sunt cele mai grele si, daca nu ai de indeplinit multe responsabilitati, ar fi bine sa-ti alegi fie cateva zile libere, fie zile mai incarcate in care sa stii ca datorita programului nu vei avea timp sa te gandesti la tigara.


In primele zile, unele persoane prefera sa fie supraincarcate si sa faca absolut in fiecare minut cate ceva. Altele prefera sa doarma. Este o decizie care apartine fiecaruia, dar fii pregatit sa faci orice ai nevoie pentru a te simti cat mai confortabil. Daca acest lucru se rezuma la "a zacea" cateva zile in pat, nu mai oscila! Simptomele adictiei, resimtite in primele zile, sunt intense, dar de scurta durata. Nu lasa procesul revenirii la o viata normala sa te sperie! Renuntatul la fumat se poate face, iar tu vei iubi persoana care vei deveni fara lanturile adictiei imprejurul tau!


Ce-ar mai fi de facut?

  • anunta-ti prietenii si familia ca intentionezi sa te lasi de fumat si roaga-i sa te ajute;
  • scrie o lista cu motivele care te-au determinat sa ajungi la aceasta decizie; oricand te simti tentat sa-ti aprinzi o tigara, cauta lista si citeste-o cu mare atentie;
  • arunca toate tigarile, brichetele si scrumierele din casa si din masina; daca partenerul tau fumeaza roaga-l sa-si aprinda tigara departe de casa, de masina si de tine;
  • pentru a nu te ingrasa, mananca fructe, legume si cereale integrale; nu uita nici de sport;
  • organismul tau va absorbi mai multa cafeina decat de obicei in primele saptamani in care te lasi; este bine sa renunti la cafea in prima luna sau procedeaza astfel incat sa previi anxietatea si lipsa somnului - stari generate de o mare cantitate de cafeina;
  • recompenseaza-te cu banii pe care ii economisesti; orice efort merita rasplatit;
  • daca fumezi o tigara pentru ca nu mai rezisti nu inseamna ca nu te poti lasa in continuare; ai pierdut o batalie, nu intreg razboiul.

 

Comentariile 151-200 din 293

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cifor loredana pe 11 Iun 2008, 16:41
    vreau sa renunt la fumat

    sunt si ceva pastile care te ajuta sa te lasi? nu reusesc din cauza serviciului sunt foarte multi care fumeaza in jurul meu.

    0
    0

  • Laszlo pe 11 Iun 2008, 14:39
    Tigara Electronica - o solutie de a te lasa de fumat

    Nicotina si dependenta psihica a gesturilor cauzeaza dependenta. Tigara electronica nu arde, nu miroase si totusi imita 100% gestul, iese fum care de fapt e apa vaporizata. Se foloseste cu cartus de nicotina cu diferite intensitati: extra puternic, puternic, mediu, scazut. Poti fuma si in locurile in care nu este permis fumatul, asta ca un mic avantaj, de ex. cinema, avion, servici etc. Primul pas e sa inlocuiesti tigara cu tigara electronica, dupa care pornind de la cartusul extra puternic sa ajungi in cateva luni la renuntatul la fumat. Si financiar este mult mai suportabil decat tigarile.

    0
    0

  • CAMY pe 9 Iun 2008, 20:16
    URASC TIGARILE........

    DE FAPT EU NU FUMEZ. VREAU SA INCERC SA MI DETERMIN PRIETENU LA ACEST LUCRU, SUNTEM IMPREUNA DE 4 ANI SI NU AM REUSIT SA FAC ACEST LUCRU CU TOATE CA NE CERTAM DES DIN CAUZA TIGARILOR PENTRU CA EU NU SUPORT MIROSU. ORICUM AM INCREDERE IN MINE SI CU SIGURANTA VOI REUSI IN FINAL. URATI-MI SUCCES. DAK REUSESC VA ANUNT

    0
    0

  • fumatoarea pe 8 Iun 2008, 02:27

    M-am apucat chiar acum sa scriu un jurnal cu motive etc. sper sa ma ajute. Cred ca problema cu lasatul de fumat vine de la vreau dar nu pot. Cel putin eu asa spun desi vreau sa ma las, cu cat vreau mai mult cu atat imi trebuie mai tare o tigara. urati-mi succes va anunt si pe voi ca incep! :D

    0
    0

  • xulescu pe 5 Iun 2008, 03:04
    Replica

    Ce ratat!!! Mai lasa mah vrajeala si apuca-te de alte lucruri ca vad ca aici esti depasit, ratatule!!!

    0
    0

  • BOB pe 27 Mai 2008, 04:14
    FUMEZ DE LA 12 ANI SI ACUM AM 28

    AM MAI MULTI ANI TRAITI CA SI FUMATOR DECAT CA SI NEFUMATOR ESTE O BATALIE CONTINUA(PHSIHICA) DE A MA LASA DAR NU AM REUSIT PANA ACUM.AM FUMAT SI 4 PACHIETE PE ZI DAR NICIODATA MAI PUTIN DE 1 .TREBUIE SA REUSESC PT CA ASA STIU UNDE O SA MA INDREPT DAR TOTUSI ESTE ATAT DE GREU .OK VETI SPUNE CA TOTUL TINE DE MOTIVATIE ,,AM FOST ACOLO '' NIMIC NU MERGE AM INCERCAT CU TUTUN MESTECABIL NIMIC CU PASTILE NIMIC CU DORINTA DE NORMALITATE IAR NIMIC, SI SE MAI GASESC OLIGOFRENI CARE ACUZA DAR CHIAR UNII DINTRE EI LE PUN IN VANZARE PAI ....E FRUMOS .SUNTEM VICTIMELE UNUI REGIM COMUNIST CE NU A REUSIT IN CAMPANIA ASTA DE A PROMOVA VIATA NU CRETINITATEA UNUI COPIL DE 12 ANI ! ALCEVA....O SA INCERC IAR DE NU REUSESC SI MOR DE CANCER O SA AJUNG PROBABIL IN IAD SI O SA VA ASTEPT ACOLO OLIGOFRENILOR SI O SA MAI VEDEM NOI.......:)P.S NU UITATI CA AM VB SERIOS :)

    0
    0

  • dany pe 21 Mai 2008, 09:27
    vreau sa ma las de fumat

    kiar vreau sa ma las ji am vb q prieteni ji asta voi incerk aq voi spune mai tarziu dak mam lasat

    0
    0

  • vicky pe 16 Mai 2008, 11:44
    sfaturi

    salut!ce facet?sa stiti ca eu nu fumez si stiu ca a fuma inseamna a-ti distruge viata.

    0
    0

  • adriana pe 14 Mai 2008, 18:57
    Ce sa fac?

    Iubitul meu fumeaza de 5 ani si as vrea din tot sufletul sa il ajut sa renunte la acest viciu... va rog din suflet sa ma ajutati. Ce sa fac ca sa il conving sa renunte? Il iubesc foarte mult si m-as bucura enorm sa imi zica intr-o zi k nu mai vrea sa fumeze... dar din pacate nu cred k voi auzi asa ceva de la el... in rest e perfect dar faptul ca fumeaza ma distruge pe mine..:( va rog inca odata sa ma ajutati... cu orice sfat... mersi:*:*

    0
    0

  • maria pe 13 Mai 2008, 09:27
    Nu e asa greu cum va inchipuiti

    Este simplu sa renunti la fumat mai greu e sa nu revii la vechiul obicei ma simt mult mai bine si sunt mult mai frumoasa, pielea mea si-a revenit.

    0
    0

  • iacob andreea pe 10 Mai 2008, 00:03

    mie mi se pare o idee super buna

    0
    0

  • ligia pe 3 Mai 2008, 22:59
    Se poate

    Eu in 9 mai 2008 voi avea un an de cand nu mai fumez. Nu m-am ingrasat si nici nu am slabit. Se poate.

    0
    0

  • Alex pe 1 Mai 2008, 22:51
    Lasate de fumat

    Deci am fost fumator f inrait fumam 2 pachete pe zi si acuma am ajuns sa fumez 2-3 tigari pe zi. Intentionez sa ma las de fumat si pe zi ce trece cred k sunt din ce in ce mai aproape. Va zic eu cum am facut. Nu am luat bani la mine plecam la scoala m-am dezobisnuit de a cumpara tigari... daca la scoala muream dupa o tigara ceream de la un coleg... ceream atuncia cand nu mai rezistam si incet incet renunti la ele cam in 1 luna de zile ai sa fumezi 2-3 tigari si atuncia dak vrei sa faci pasu cel mare sa-l faci intr-o zi cand nu esti stresat cand shtii k e o zi importanta sio sa-ti mearga bin ... eu am facut asa dar a 2 a zi se intamplase ceva si am reluat tigarile.

    0
    0

  • adriana pe 30 Apr 2008, 00:08
    Cum sa renunt?

    Problema renuntarii la nicotina a devenit un subiect din ce in ce mai discutat... eu m-am apucat dintr-o prostie... iar acum problemea mea din cauza careia m-am apucat de fumat este stresul... sunt si studenta... daca se poate gasi un remediu ar fi exceptional... Va multumesc

    0
    0

  • silviu mihai pe 29 Apr 2008, 11:50
    dorinta

    Chiar acum cand scriu aceste randuri fumez o tigara,tare mult mi-as dori sa le las dar laamine e altceva.Acasa fumez maxim 1 tigara din respect pentru familie in schimb la munca duc 1 pachet lejer.Poate ca e din cauza anturajului,majoritatea colegilor fumeaza.Ce sa fac,sa ma las de munca?Nu as vrea.Dati-mi un sfat,va multumesc.

    0
    0

  • andreea pe 28 Apr 2008, 21:09
    Sigur

    Nu e dependenta fizica cea care te omoara... la mine cel putin e chestia... acum stau, si o fac fara tigara, asta e cel mai ciudat, ca am mereu impresia ca lipseste ceva. Motivatia mea sa ma las de fumat... e pentru ca persoana cea mai apropiata mie nu suporta fumul meu de tigara, si are dreptate. De cateva luni tot incerc, o zi fumez, doua nu si tot asa... acum am trei zile de cand nu am fumat... ufff... bafta tuturor care vor sa se lase de fumat.

    0
    0

  • Catalin pe 24 Apr 2008, 20:51
    Se poate?

    Chiar vreau sa ma las de fumat, si citind articolul de mai sus, va dau dreptate in tot ceea ce spuneti, cred ca vointa este pe primul loc.

    0
    0

  • todorescu alexandra corina pe 24 Apr 2008, 14:20

    Asa gandesc si eu

    0
    0

  • Carmen pe 23 Apr 2008, 10:24
    Fumat vs socializare

    Logodnicul meu s-a lasat de fumat de cateva zile... dar mai multe de dragul meu cred... eu sunt nefumatoare si mi-e foarte rau de la fumul de tigara, de la miros... Problema e ca acolo unde lucreaza toti fumeaza :( si mereu imi spune ca nu mai socializeaza cu colegii de serviciu din cauza asta. Sunt alaturi de el si vreau sa il ajut, dar nu stiu ce sa mai fac... am facut si o cutie "Bani, nu scrum!" in care adun banii pe care i-ar fi cheltuit el pe tigari... a ramas socat... stiu toate efectele nocive si i le reamintesc mereu, cumparam dropsuri si chestii de rontait, insa cand mi-a zis ieri ca ii lipseste socializarea am ramas pt cateva momente fara replica. I-am zis ca eu socializez, am o multime de prieteni si niciodata nu a trebuit sa fumez pt asta. Dar nu stiu ce sa ii mai spun si mi-e frica sa nu fie tentat sa se reapuce.

    0
    0

  • reyes_19 pe 20 Apr 2008, 12:48

    Usor de zis greu de facut. Dar merita incercat!

    0
    0

  • andreea pe 18 Apr 2008, 14:06

    De ieri am hotarat ca ma las de fumat... acum citesc despre asta si mestec la bomboane:))... haios dar e mai placut decat gustul tutunului. Bafta multa si celorlalti.

    0
    0

  • alex pe 9 Apr 2008, 17:23
    Salut

    As vrea tare mult sa functioneze acest program... voi incerca sa-l respect cu tt dinadinsul desi sunt f dependent d tigari

    0
    0

  • Stoyan pe 7 Apr 2008, 10:55

    Cunosc multe persoane fumatoare, dar prea putini din ei se gandesc sa se lase de fumat. Din cat cunosc eu doar 5% au seusit sa se lase de fumat definitiv iar restul dupa 1 luna au inceput cu fumurile. Cred k se poate dar iti trebuie ambitie mare.

    0
    0

  • Simona pe 1 Apr 2008, 15:55

    E foarte greu sa te lashi de fumat mai ales daca ai vechime... shi cand toti din anturajul tau fumeaza...

    0
    0

  • Alex pe 28 Mar 2008, 11:45

    Cu ajutorul lui Dumnezeu va fii usor sa te lasi , roaga-te mult.

    0
    0

  • Dinu Florentina pe 28 Mar 2008, 11:00
    Motiv

    O motivatie, atat iti trebuie si asta o poti gasi in tine si numai in tine. Sper sa reusesc si eu.

    0
    0

  • Gabi pe 22 Mar 2008, 18:30
    E chiar asa greu?

    Eu fumez de 10 ani si am doar 25 de ani... din care vreo 10 i-am dormit... e prea de tot!?! Ar trebui sa ma las, dar nu cred k am ambitia necesara... HELP!!!

    0
    0

  • mariana pe 20 Mar 2008, 22:00
    VOI REUSI.....

    Am 40 de ani si fumez de 26 de ani. Cred ca este suficient.

    0
    0

  • Mixxiii pe 20 Mar 2008, 17:36
    As vrea dar nu pot

    Am doar 15 ani si fumez de 7 luni... am primit mult curaj citind acest articol... va multumesc k ati pus acest articol... o sa incerc sa ma las... :D

    0
    0

  • diaconu ofelia pe 17 Mar 2008, 21:42
    Incerc sa ma las de fumat

    Dupa tot ce am citit in randurile de mai sus am prins inca un pic de curaj. Imi doresc din tot sufletul sa pot renunta la acest viciu. Partenerul meu fumeaza si fumeaza in casa. Ce sa ma fac? Cum ar trebui sa procedez?

    0
    0

  • cristina maniu pe 16 Mar 2008, 22:55
    Renunt la fumat

    Foarte interesante articolele.

    0
    0

  • ana pe 16 Mar 2008, 09:53
    Vreau sa renunt la tigari

    Vreau sa ma las de fumat pentru ca imi doresc un bebe, si as vrea sa fie sanatos, asta e cel mai bun motiv pentru o femeie!

    0
    0

  • ioana trifoi pe 29 Feb 2008, 09:58
    Vreau sa ma las de de fumat

    Nu ma pot lasa sunt ceva medicamente sa ma ajute pe lang mica mea ambitie.

    0
    0

  • raluka pe 24 Feb 2008, 21:11
    Buna

    Am citit tot ce trebuie sa fac sa ma las de fumat... felicitari site-ul este altfel decat altele in unele zic de medicamente si altele... dar asta e cea mai buna solutie care am vazut-o pana acum... doar trebuie si vointa... sper sa va scriu cand chiar am sa le las de tot:P... tigarile imi strica relatia cu iubitul si ma pus sa fac o alegere grea de mult timp in legatura cu fumatul si el si mi-a promis multe lucruri daca eu las tigarile si cred ca e cea mai buna solutie lista ... o sa scriu cand am sa le las de tot.

    0
    0

  • mihai pe 16 Feb 2008, 21:27
    NU TIGARILOR

    Fumatul este cel mai urat viciu pe care poti sa-l asimilezi la varsta cat mai frageda. Fumatul esta acum din pacate acel prost obicei practicat de tineri si de care nu poti sa renunti asa usor.

    0
    0

  • Adina pe 13 Feb 2008, 21:35
    Vointa multa

    Sunt in proces de a ma lasa de fumat, deja dupa 7 zile am zis ca mor fara sa fumez, am fumat pana la urma o tigare si a doua zi deja alte 3 tigari. Dar dupa cele 3 tigari deja nu-mi placea felul cum miroseam. Tutun... urat miros. Abia acum imi dau seama ce urat este pentru o femeie sa miroasa a tutun. Bafta si tarie de caracter, ori tu ori tigara.

    0
    0

  • NIK pe 8 Feb 2008, 20:29
    NU POT SI NU STIU DACA INTR-ADEVAR VREAU SA MA LAS

    AS VREA SA MA LAS DE FUMAT DAR IMI ESTE FRICA CA O SA MA INGRAS!

    0
    0

  • dragos pe 7 Feb 2008, 18:53
    As vrea sa ma las de fumat!!!!!!!!!

    Am incercat de foarte multe ori sa ma las de fumat dar nu reusesc, oricum pana la urma o sa ma las ca nu ma mai suport asa. Sincer, nu vad nici un avantaj sa fii fumator, mirosi urat, esti mai irascibil decat ceilalti, cheltui multi bani etc. Daca ai sta sa te gandesti cat ai pe pierdut ca fumator, in primul rand pierzi mult timp (ar trebui sa inmultesc 5 min. la cate tigari fumez pe zi si imi dau seama ca se duc peste 100 de min in 24 de ore cu tigarile). Eu cred ca ar trebui sa fiu mai puternic si sa ma autoeduc mai mult. Multa bafta toturor, sper sa fiti mai puternici decat mine si sa va lasati de fumat, asta nu inseamna ca eu nu am nicio sansa:)

    0
    0

  • Razvan pe 6 Feb 2008, 23:44
    Vreau sa ma las de fumat

    Parerea mea este ca o tigara este cea mai mare prostie inventata pe acest pamant... ne autodistrugem intre noi... niciodata sa nu crezi ca tigara te scapa de nervi si atunci cand esti stresat te va ajuta din contra. Vreau sa ma las de fumat pentru ca miros urat si pierd foarte multi bani... parca ar fi un foc in jurul meu si eu as arunca banii in el in loc sa ma distrez... pe saptamana cheltuiesc cam 200 - 250 de mii pe tigari si e foarte nasol .. daca poti sa te lasi de fumat nu ezita sa o faci... Bafta

    0
    0

  • ana-maria pe 6 Feb 2008, 08:40
    Cum sa ma las de fumat?

    Vreau sa ma las de fumat si nu stiu cum pentru ca am multi pieteni care fumeaza si daca ma las si ii vad ca fumeaza imi vine si mie.

    0
    0

  • beny_4all pe 29 Ian 2008, 16:40
    Cum sa ma las de fumat

    Cum sa ma las de fumat daca preteni mei fumeaza si nu pot sa ma abtin ?

    0
    0

  • GUGA TABITA pe 25 Ian 2008, 21:00
    Aa vrea sa ma las de fumat

    Am incercat de multe ori sa ma las de fumat dar nu am reusit. As vrea o adreasa de mail a unui experc care se ocupa cu asa ceva pentru ca as vrea sa ma las de fumat? Am citit si mi se pare foarte interesant, dar as vrea un ajutor din partea unui profesionist! Va multumesc! E-mailul meu este: BIENCUTZA_RBD43@YAHOO.COM. Este mailul fiincei mele unde ma puteti contacta sau sa imi lasati o adresa de mail pentru a va contacta.

    0
    0

  • florea iustina pe 23 Ian 2008, 20:19

    Plamanii mei sunt distrusi din vina fumatului. Se pot reface daca ma las acum ?

    0
    0

  • victor pe 18 Ian 2008, 20:37

    O sa incerc sa ma las. Si eu am mai incercat de multe ori dar am esuat.

    0
    0

  • valy pe 18 Ian 2008, 19:07
    stiu ca se poate

    dar ducand o viata sub stres continuu uneori imi aprind o tigara fara sa-mi dau seama si ma trezesc ca fumez chiar daca am fumat cu o jumate de ora mai devreme!!!! ma-m lasat de doua ori mai de mult (sau am incecat mai bine zis) cam cate 2 saptamani de fiecare data dar am revenit !!!! dar promit ca voi incerca incontinuare si ii sfatuies pe toti sa faca la fel......

    0
    0

  • nirolf pe 17 Ian 2008, 18:12
    Se poate

    Parerea mea este ca se poate. Am stat fara tigari de mai multe ori o zi sau doua si iar le-am luat. Acum nu mai fumez din data de 03.01.2008, adica de doua saptamani. Tatal meu s-a lasat de 4 ani si mi-am zis ca asta e finalul, oricum, sa las de tot tigara. Am 35 de ani si am fumat aproape 18 ani. Le simteam deja.

    0
    0

  • voicu daniela pe 15 Ian 2008, 20:58
    Fara tigari

    As vrea sa ma las dar nu pot. Ce sa fac, cu ce sa incep?

    0
    0

  • Alex pe 11 Ian 2008, 16:57
    Nu am reusit dupa mii de incercari

    Cred ca este bine sa te lasi de fumat dar nu dintr-o data... ci reduci treptat tigarile apoi totul vine de la sine...

    0
    0

  • dana pe 8 Ian 2008, 12:47
    am renuntat la tutun dupa 18 ani

    am reusit cu ajutorul plasturilor si a gumei cu nicotina

    0
    0

  • newmoxici pe 28 Dec 2007, 12:17
    Am lasat-o

    Am incercat de foarte multe ori sa ma las de fumat dar niciodata nu am putut rezista mai mult de 3 luni. Acum incerc din nou si sper ca de data asta sa reusesc. Iti multumesc Carmen pentru acest articol.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod