Astigmatismul: cum se poate corecta?

"Astigmatismul, provenit din termenul grecesc "astigma" - "fara stigma", sau fara punct de focar, este un viciu de refractie manifestat printr-o neregularitate a corneii care face ca razele de lumina sa nu se mai focalizeze corect pe retina", explica Dr. Ionut Costache, specialist Bausch & Lomb Vision Care Romania. "Pentru persoanele cu astigmatism, toate obiectele, atat apropiate cat si indepartate, sunt deformate. Imaginile sunt incetosate datorita faptului ca unele raze de lumina sunt focalizate, iar altele nu. Acest fenomen este similar cu distorsionarea produsa de o bucata de sticla ondulata. Globul ocular si corneea in mod normal sunt rotunde ca o minge de fotbal. In caz de astigmatism, corneea si globul ocular isi modifica forma si devin ca o minge de rugby", mai spune specialistul.
"Astigmatismul, provenit din termenul grecesc "astigma" - "fara stigma", sau fara punct de focar, este un viciu de refractie manifestat printr-o neregularitate a corneii care face ca razele de lumina sa nu se mai focalizeze corect pe retina", explica Dr. Ionut Costache, specialist Bausch & Lomb Vision Care  Romania. "Pentru persoanele cu astigmatism, toate obiectele, atat apropiate cat si indepartate, sunt deformate. Imaginile sunt incetosate datorita faptului ca unele raze de lumina sunt focalizate, iar altele nu.
Acest fenomen este similar cu distorsionarea produsa de o bucata de sticla ondulata. Globul ocular si corneea in mod normal sunt rotunde ca o minge de fotbal. In caz de astigmatism, corneea si globul ocular isi modifica forma si devin ca o minge de rugby", mai spune specialistul.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Smaranda_Balan pe 6 Aug 2013, 15:06
    Astigamtism - operatie laser

    Eu m-am operat de astigmatism cu laser la West Eye si recomand recomand cu incredere sa mergeti acolo pentru ca medicii sunt foarte buni, iar rezultatele pe masura. Desi am avut ceva emotii, pot sa spun ca nu a fost dureros si interventia merita toti banii daca iti doresti sa vezi bine si mai ales sa scapi de ochelari.

    0
    0

  • Rusu Mircea pe 23 Iun 2013, 13:48
    As vrea sa ma indrumati la un oftamolog bun

    Am fost diagnosticat cu atigmatism hipermetropic compus si am facut operatie de micsorare a dioptriilor adica chirurgie retiniana cristliana .Dar imi apare ceata odata la 1 an pe ochii si fac o operatie de perle si iar imi apare ceata la 1 an de zile . as vrea sa scap odata ptr totdeauna de boala aceasta . Va rog sa ma indrumati la un oftamolog care ma poate ajuta

    2
    0

  • adi pe 18 Aug 2011, 23:25
    salutare tuturor

    salutari.am.si eu am o problema...inca de mic nu vedeam cu ochiul stang prea bine.imi facusem un control acum multi ani si mi s-au prescris ochelari permanenti...dar nu vedeam prea bine cu ei si i-am purtat pt scurt timp.astazi am facut un control si mi s-a spus ca am astigmatism.minus 3 la un ochi cel cu aceasta malatie si plus 2 la celalat...intrebarea mea este : se poate corecta ochiul in timp purtand ochelari?se poate agrava si mai mult??tin sa precizez ca am 24 de ani.va rog astept un raspuns.

    13
    7

  • bybbytzza pe 22 Nov 2010, 14:55
    actigmatismul

    poi ce sa zic sooper site-ul

    8
    3

  • bybbytzza pe 22 Nov 2010, 14:55
    actigmatismul

    poi ce sa zic sooper site-ul

    2
    4

  • bybbytzza pe 22 Nov 2010, 14:54
    actigmatismul

    poi ce sa zic sooper site-ul

    2
    3

  • golau adriana pe 4 Mai 2010, 19:10
    astigmatism miopic

    am uitat sa precizez ca dioptriile sunt cu minus : -0,25 si respectiv -0,50.

    4
    0

  • adriana golasu pe 4 Mai 2010, 19:02
    astigmatism miopic

    buna! am 28 ani si saptamana trecuta am fost diagnosticata cu astigmatism miopic. medicii mi-au spus sa stau linistita pt ca nu e grav am 0, 25 (miopie) si respectiv 0,50(astigmatism). Azi am inceput sa port ochelarii pe care mi i-a dat dar nu ma simt deloc bine la citit. I-am purtat si pe strada fara nici un fel de probleme. La citit insa imi oboseste f. tare chiul drept(cel cu astigmatism) si ma doare. Im poate oferi cineva vreun raspuns? va multumesc .

    1
    5

  • cammie pe 6 Ian 2010, 00:42
    astigmatism..

    si eu am astigmatism.. si cred ca il am de la nastere... aveti idee daca se poate corecta de tot? mi s-a zis ca se poate corecta, dar nu in totalitate.. si ca trebuie sa port ochelari..

    6
    5

  • Elena pe 3 Ian 2010, 23:19
    Astigmatismul ereditar

    Astfel studiind putin individual am concretizat ca se trata de Astigmatism si ca trebuie sa ma obisnuiesc sa utilizez atit remediile naturale cit si ochelarii

    5
    2

  • elena pe 3 Ian 2010, 23:16
    Astigmatismul ereditar

    Inca de cind aveam 7 ani,inainte de a pleca la scoala am fost supusa unui control la organul vazului.Precum situatia s-a dovedit a fi destul de complicata,medicii mi-au prescris tratament si cel mai inspaimantator,o deagnoza gresita Miopie si ca rezultat lentile non adapte mie.La virsta de 23 ani,facind un alt examen,mi-au supranumit malatia Astigmatism

    4
    1

  • Ana Maria pe 17 Aug 2009, 12:08
    Astigmatism

    Totul este adevarat,si eu sunt un caz care a patit ce scrie in ultimele randuri. Am 17 ani si doar acum 1 an am descoperit ca ochiul meu stang nu functioneaza corect. Acum mi-a spus si dna doctor ca toata viata ma voi folosi de ochiul drept,cel stang fiind compromis. Port doar la ochiul stang lentila de +1.5...cat de rau este? Se poate agrava sau se maresc intr-adevar dioptriile in timp? Imi este frica... Si am probleme minore precum cefalee si o roseata la ochiul drept care e iritat mereu. Foarte bun articolul, mi-a placut!

    8
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod