Ce este anexita si cum putem scapa de ea?

Conform dictionarului medical, anexita este o boala inflamatorie pelviana, care afecteaza patru din cinci femei active din punct de vedere sexual. Se manifesta prin senzatie de tensiune si de arsura locala, durere, febra, tulburari urinare sau tulburari legate de menstruatie.

Aceasta afectiune mai este cunoscuta si sub numele de boala inflamatorie la nivel pelvian si este cauzata de o bacterie care ajunge in trompele uterine.

Afectiunea prezinta doua faze: acuta si cronica. In cazul anexitei acute, la nivelul trompei uterine apare o zona inrosita care se umfla si care poate produce obstructionarea trompei. De asemenea, pot aparea arsuri sau usturimi la nivel local, episoade febrile, secretii vaginale anormale, stari de voma si o menstruatie mai indelungata. Episodul cronic urmeaza in general dupa faza acuta si se intinde pe o perioada mai lunga de timp.

Alte simptome

Dureri in partea de jos a abdomenului, in general cand te misti sau mergi;
Durere in timpul examenului ginecologic;
Senzatia permanenta de urinare.

In prima faza, infectia se instaleaza in vagin si, daca nu este tratata corespunzator, afecteaza trompele uterine. In aceasta situatie, este foarte sigura si o afectare a ovarelor. Mai mult decat atat, daca una dintre trompe a fost afectata de aceasta infectie, cu siguranta se va transmite si la cealalta. Fiind una dintre principalele cauze ale sterilitatii, anexita trebuie "luata" foarte in serios si tratata ca atare. Insa multe femei refuza prezentarea la medic, bazandu-se pe sfaturi de la prietene, mame sau bunici.

Factori de risc in declansarea afectiunii

Menstruatia este perioada optima pentru dezvoltarea bacteriei vinovate de aparitia anexitei. Pentru ca in aceasta perioada colul este deschis, riscul ca infectia sa ajunga la trompe si ovare este crescut;
Interventiile chirurgicale intra in categoria factorilor declansatori ai anexitei;
Biopsia endometriala, extragerea steriletului sau intreruperea de sarcina.

In Statele Unite ale Americii, se inregistreaza in jur de un milion de cazuri pe an, dar, cu siguranta, numarul acestora este mult mai mare.

Incidenta cea mai mare a acestei boli se inregistreaza la femeile cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, iar pentru cele care se afla in perioada fertila, procentul este de 11%. Specialistii sustin ca debutul precoce al vietii sexuale favorizeaza aparitia anexitei. In cazul persoanelor afectate, 20% dintre acestea necesita spitalizare.

Asa cum aminteam mai sus, fertilitatea poate fi afectata de aceasta infectie. Explicatia este foarte simpla: ovulele eliberate nu pot intra in contact cu spermatozoizii, din cauza blocarii trompei. Aproximativ 20% dintre cauzele de infertilitate sunt provocate de anexita. Femeile care trec printr-un singur episod isi scad sansele de a deveni mame cu 10%, in timp ce trei episoade duc la o scadere de 40-60%. Aceste procente depind insa si de gravitatea bolii.

Anexita poate fi confundata foarte usor cu apendicita, de aceea este imperios necesar un consult de specialitate pentru a stabili cu exactitate despre ce este vorba.

Cum poate fi diagnosticata?

Un test de sange si un test Papanicolau. Testele de laborator sunt cele mai simple metode de a depista aceasta afectiune. Avand in vedere faptul ca anexita este cauzata de bacterii care pot fi transmise prin contact sexual, este bine ca toate testele si tratamentul la care te supui sa fie facute si de partenerul tau.

In plus, foloseste intotdeauna prezervativul, pentru a inlatura orice risc. In cazul acestei afectiuni, tratamentul consta in administrarea de antibiotice si, in plus, trebuie sa consumi foarte multe lichide.

Prevenire

Evita contactul sexual pana cand toate testele iti confirma ca esti vindecata;
Prezinta-i partenerului tau situatia si convinge-l sa se trateze;
Intereseaza-te care sunt efectele secundare ale medicatiei care ti-a fost propusa;
Foloseste absorbante in locul tampoanelor interne;
Igiena intima trebuie facuta din fata catre spate;
In aceasta perioada, evita folosirea servetelelor umede sau a cosmeticelor intime;
Poarta haine lejere;
Daca urmezi un tratament cu antibiotice, evita consumarea alimentelor pe baza de lapte, cel putin doua ore dupa administrare;
Nu uita de prezervativ!
 

Comentariile 1-50 din 140

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • iulia pe 28 Nov 2018, 12:39
    anexita

    buna fetelor,,,pff am citit aici multe si la fel ca cele in situatia mea ,,,,imi era frica teribila ge ginecolog mi-am luat inima in dintii nu ca as di avut o problema ci am 32 ani si nu am fost niciodata am facut un control de rutina,,,,sincer nu ma durea nimic dar mi,a descoperit o anexita momentan nu mi-a dat tratament ca am facut un papanicolau si astept rezultatul si abia apoi iar la interpretare ,,,,,pff imi este si frica ,,,,sfatul meu tratament dupa ureche nu exista nu ai scuza daca nu te duci stiu ca este greu,,,jena sa arati partea aceeia a trupului norocul este ca avem clinici private ca la stat nu recomand au aparatura performanta nu simti nimic pe scaunul acela e mai ciudat dar nu e incomod nu era rece unde am fost eu era din piele si avea hartie de unica folosinta peste el ,,,,a auzit atatea povesti si atata frica am avut....multa sanatate

    0
    0

  • nicoleta pe 15 Ian 2015, 10:39
    raceala

    sa ma ajute si pe mine cineva in privinta infectiei la uter ,acum doi ani am fost la ginecolog si mea dat cefort dupa o perioada nam mai simtit nimic acum me-a ,aparut din ,nou am o senzatiede de urinare permanent si un disconfort in zona vaginului .Spunetimi va rog ce as putea sa mai iau sami treaca.

    0
    0

  • paula.mary1 pe 13 Aug 2014, 02:06
    anexita!

    Buna,am fost la ginecolog si mia spus ca am chist pe ovar si nu mia dat nici un tratament...si am luat anticonceptionale si mi sa facut rau de la ele si nu leam mai luat...Problema este ca de 7 luni am o inflatura in vagin pe peretele vaginului si este foarte unflat si ma doare in timpul actului sexual si urinez des,am secretie abudenta vaginala,ma doare in partea dreapta sau stanga uneori si in partea de jos a abdomenului(in mijloc) si am obs ca menstruatia mi sa prelungit in loc sa ma tina 7 zile ma tine 8,9 chiar si 11 zile... si nustiu daca are legatura dar am facut sex in timpul menstruatiei si dupaia..ma ustura,si nustiu ce sa fac unde sa ma duc ce analize sa fac

    0
    0

  • IULIANA pe 5 Iun 2014, 19:38
    anexita

    eu am fost diagnosticata cu anexita in urma cu 5 ani.am urmat tot felul de tratamente cu antibiotice ocule supozitoare si nici un rezultat.imi trece pentru o luna doua si iar o iau de la capat.am facut ampicilina penicilina cefort gentamicina nospa refen algocamin.ovule poliginax.ce altceva as putea sa incerc.anul acesta mi sau recomandat baile SOVATA,ar avea vreun efect??

    0
    7

  • Alyna Mihaela pe 3 Feb 2014, 18:14
    anexita

    Buna tuturor...eu sunt in aceeasi problema ca majoritatea femeilor,insa eu sunt foarte tanara am abea 18 ani si din vara trecuta am aflat ca am anexita...Dar la inceput nu am luato in serios si acum doctora mi-a spus ca am anexita bilaterala am tratament...daca stiti alte tratamente naturiste lasati un comentariu....:*va pup

    0
    0

  • Andreea pe 23 Ian 2014, 10:22
    anexita

    Buna ziua tuturor, Citeam comentariile voastre cu privire la aceasta afectiune si m am gandit sa va povestesc si voua tratamentul naturist pe care personal l am urmat si dupa care, 7 ani am avut liniste. Eram totusi tanara cand m am trezit diagnosticata cu aceasta afectiune, internata cu perfuzii in spital, 2 ani la rand....Imi faceam mari probleme, deoarece mi am dorit intotdeauna un copil. Din intamplare am dat peste un tratament naturist, foarte simplu, care m a ajutat, ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta, acum am o fetita de 3 ani, sanatoasa, deci visul mi s- a implinit. Acum cateva zile au inceput iar durerile.....si m am apucat din nou de tratament. Aveti nevoie de bitter suedez, gel, sau lichid, eu folosesc gel, si frunze de varza proaspata. Bitterul il cumparati de la un magazin naturist, iar varza din piata. intr o seara puneti compresa cu bitter, va ungeti cu el in zona ovarelor, acoperiti cu un prosop, va mai legati peste cu inca unul si dormiti cu el pana dimineata. Se va irita zona dupa prima aplicare, dar ungeti cu multa crema de galbenele si roseata va disparea. A doua seara, luati 2 frunze de varza, le pisati cu o sticla, eventual, cat sa iasa putina zeama din ele, apoi le aplicati pe zona ovarelor. La fel va acoperiti si strangeti bine zona, pana dimineata. Faceti tratamentul 14 zile, apoi pauza 7 zile si din nou 7 zile. Va doresc insanatosire grabnica, incercati daca vreti, la mine a functionat perfect, doar sa fiti consecvente.

    5
    1

  • flori pe 15 Nov 2013, 22:32
    anexita

    in tinerete am suferit de repetate oori de anexita pana la metroanexita cronica..etc..dupa ft multe tratamente ginecologice am trecut pe tratamente hemeopatice care mi-au rezolvat nu doar anexitele dar si alte probleme hormonale chisturi si alte complicatii..am 46 de ani si de 15 ani merg la hemeopat dar problemele ginecologice au disparut ..nu folosesc aniconceptionale chiar daca ginecologii mi le-au recomandat pt regarile hormonale care de fat mi-au agravat situatia..am lasat totul acum multi ani si am uitat cum este sa mai merg la medic si farmacie..eu sunt din bistrita si merg la doctorul rai petru din bistrita..in orice oras te afli consulta un hemeopat..

    4
    0

  • Nina pe 6 Oct 2013, 19:21
    Anexita

    fetelor..stiti vreun caz in care s-a reusit tratarea anexitei ...am 24 de ani si am fost diagnosticata cu anexita acuta acum 2 luni .am fost internata si am urmat tratament ..mi-a spus dna doctor ca mi s-a ameliorat starea...acum am fost la control si m-a gasit cu anexita cronica...mi-a dat tratament iar...vreau sa am bebe si mi-e foarte frica.vreau sa stiu daca a reusit cineva sa aiba bebe...

    5
    1

  • andreea pe 23 Iul 2013, 12:43
    anexita

    buna am 23 de ani si sufar de anexita saptamana trecuta am fost la un control si de acolo am ajuns direct in spital cu riscul sa intru oricand in sala de operatie asa grav am fost nu stiu daca am sa scap pana la urma mie foarte frica .

    12
    6

  • sisi pe 5 Iun 2013, 12:38
    ANEXITA

    Este foarte important sa mergeti la medic...si sa nu luati pastile dupa ureche..

    2
    0

  • emi pe 5 Apr 2013, 17:33
    anexita

    buna aceeasi problema cu anexita bilaterala am si eu ....am fost la medic zilele trecute si mi-a recomandat doxacilina si supozitoare voltaren.....sper sa fie bune k dupa aceea vreau si un bebe sanatos ca de 4 ani nu am mai ramas gravida

    2
    0

  • stefania pe 19 Feb 2013, 17:47
    anexita

    buna eu acuma fac tratamentul care lam primit de la medic(polign de tragere este fundul meu) trebuie sa fac injecti ampicilina +gentamicina supozitoare clafen .........

    8
    1

  • mihaila dorina pe 24 Sep 2012, 21:20
    anexita

    de doi ani ma confrunt cu anexita . cum pot scapa de ia . ce tratament ma indrumati sa iau .va multumesc prntru sfat

    17
    8

  • Niko pe 3 Iul 2012, 13:47
    Metroanexita cronica

    Pe lângă metroanexita cronik am si amenoree deși am luat tratament nu sa schimbat nimic. Ce sa fac?

    24
    6

  • yasemin pe 14 Mai 2012, 08:13
    anexita

    Buna fetelor, am si eu aceasta problema,tratamentul il urmam si eu si sotul si consta in antibiotic pentru ambii parteneri,iar doar pt mine- ovule,antiimflamator si supozitoare.Va recomand sa mergeti la doctor deoarece din aceasta cauza eu am si uterul deplasat.Eu am ca doctor pe Deva Dan de la Giulesti,il gasiti la clinica Alcosan,este un doctor extraordinar,foarte bun si prietenos,il recomand din toata inima!!!

    16
    1

  • crix pe 22 Apr 2012, 23:26
    anexita

    ionela aceeasi problema am patit si eu... am facut hemoleucograma si analize la urina ca ma suspectau de apendicita, dar sunt ok, analizele hormonale ok... faza e ca nu pot sa tolerez anticonceptionalele( am putin trombocitele crescute si exista risc de formare de cheag). VA ROG MULT VREAU SA IMI SPUNA CINEVA UN MEDIC FOARTE BUN DIN BUCURESTI!

    5
    1

  • crix pe 22 Apr 2012, 23:21
    anexita

    ma confrunt cu durere in partea dreapta de aproape un an. mai exact simt junghiuri in spcial in perioada menstrei si inainte de aceasta. ma doare si mijlocul si putin din sold. e o durere care se muta apoi si in partea stanga... acum sunt sub tratament cu antibiotic antiinflamatorii si antispastice. am fost la 5 medici intr-un an si tot nu-mi revin. zice-ti-mi si mie un medic bun din buc daca stiti

    6
    3

  • ellena pe 8 Apr 2012, 13:16
    anexita

    tre sa mergi sa consulti un ginecolog si acesta iti va indica ce analize trebuie sa faci. in functie de rezultate si diagnostic vei primi si tratamentul corespunzator. nu sunt suficiente analizele de sange. tre sa faci si o ecografie. mergi la doctor si trateaza-te pentru ca e o problema destul de serioasa. eu ma chinui de aproape 7 ani cu aceasta afectiune. sanatate multa!

    14
    6

  • ionela pe 6 Mar 2012, 15:24
    anexita

    Am dureri in partea dreapta jos a abdomenului si s elasa si pe piciorul drept, dureri foarte puternice mai ales la menstruatie si dupa,menstruatia nu prea este regulata.Cand iau antinflamatoare ma lasa durerile.E vorba de vreo anexita?Urinez cam des.Miam facut sumarul de urina si a ieist bine, hemoleucograma la fel a iesit f bine.Ce poate fi?

    11
    9

  • ofelia pe 25 Feb 2012, 21:29
    anexita

    Buna.acum o luna am fost la ecograf.si am descoperit k am anexita.Medicul mi-a dat un tratament,tavaniv si supozitoare pe baze de plante,carpicon.dar problema este k dupa ce am terminat tratamentul am din nou dureri.nu stiu ce sa fac .sa incep sa iau din nou tratamentul?

    17
    11

  • leonora pe 19 Ian 2012, 09:23
    anexita

    Vreau sa va intreb daca anexita afecteaza in vreun fel steriletul? il am de 2 ani si am fost la control doar in primul an. am facut atun si testul babes papanicolau si m-ia zis doctorita ca nu sunt nici un fel de probleme.acum 7 ani am avut anexita,am urmat un tratament si nu l-am m-ai continuat decat atunci cand mi-am pus steriletul. Va multumesc

    9
    8

  • Violeta pe 2 Dec 2011, 01:07
    anexita

    mentionez faptul ca anexita nu a fost tratata si de aceea as avea nevoie de un raspuns. va multumesc!

    9
    7

  • Violeta pe 2 Dec 2011, 01:03
    anexita

    Buna, am citit articolul despre anexita si cateva comentarii, iar urma acestora as avea unele intreabari. Daca am fost diagnosticata de catre medic cu anexita de mai bine de doi ani, ce sanse ar exista sa nu mai pot iar ramane in sarcinata??? Iar in cazul in care am avut contact sexual neprotejat, cum poate fi afectat partenerul daca in acea perioada sufeream deja de aceasta boala???

    22
    10

  • Iulia pe 24 Nov 2011, 15:17
    anexita

    Deja de un an si jumate ma doare in partea stinga jos. In decembrie 2010 am facut ecografie, am avut anexita, m-am lecuit,dar durerile nu mi-au trecut. Am rabdat durerile pina in septembrie anul acesta si m-am dus la un chirurg, ma trecut ecografia la intestin, la renichi,pancreas,ficat,splina si tote rezultatele sunt bune, m-am dus iar la ginicolog, mi-a spus ca iar am anexita, am facut iar ecografie(intr-adevar era anexita), am tratat-o, si iar am facut o ecografie, rezultatl e bun, m-am lecuit(medicul mi-a spus ca trebuie sa vin la control la fiecare 3-4 luni, ca sa previn aceasta anexita, deaoarece la mien e cronica, si deja c utimpul va disparea), dar durerile pe care le aveam asa si au ramas. acum in genere ma doare toata partea de jos a abdomenului...

    16
    7

  • mihaela pe 18 Nov 2011, 17:16
    anexita

    m am dus la ginecolog cu durere de ovar in partea dreapta,si el mi a zis k am anexita mi a dat ca tratament supozitoare cornicon si antibiotice tavanic pentru o saptamana,dar vreau sa spun ca nu mi a trecut nu stiu ce sa ma fac sunt speriata,am sa ma duc saptamana asta iar la el dar nu stiu cum o sa rezolv problema asta pana la urma

    15
    4

  • elena pe 6 Nov 2011, 12:46
    anexita

    de vreo 2 saptamani cand fac dragoste cu prietenul meu, ma doare foarte tare burta, la inceput m-a durut un pic apoi din ce in ce mai tare, si nu doar in momentul ala ci si ziua,am crampe si ma doare toata burta. Am crezut ca este de la mancare, dar de ceva timp ma tot doare..oi avea anexita? :-s. o sa ma duc si la un control la ginecolog dar asta peste 1 saptamana. ms

    11
    6

  • Roxana pe 2 Nov 2011, 01:37
    PENTRU TOATE FETELE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Voi cele carora va e frica sa mergeti la ginecolog! Incetati cu teama de doctor!! Aveti grija de aparatul vostru reproducator caci de acolo trebuie sa vina doar placere in timp ce faceti sex si fericire cand vreti sa faceti un copil! Nu mai fiti inconstiente. Ganditi-va inainte de toate si daca tot va place sa stati pe net sa cautati sfaturi, de ce nu va uitati sa vedeti cat efort si chin depune o femeie care vrea sa faca un copil si nu poate, cata rusine, durere si spaima are o femeie careia i s-a extirpat uterul, poate atunci va treziti la realitate si va duceti cu capul sus la medic, un om care de-aia are menirea asta, sa va faca bine. Ce e atata frica si jena?? Nu aveti 5 ani, nu sunteti la gradinita! Ce poate sa va faca omul ala, de aveti atata panica? Acum capul sus si dati fuguta la ginecolog si evitati aberatiile scrise pe net! P.S. Incercati sa evitati clinicile de cartier.

    25
    4

  • Roxana pe 2 Nov 2011, 01:24
    Anexita

    @ diana: din ce spui tu pare sa fie anexita, insa poti avea chiar si un chist. Si mie mi-a fost si teama si jena sa ma duc la ginecolog la varsa ta, dar este un rau necesar. As fi vrut sa ma impinga mai mult cineva de la spate sa ma duc periodic pentru ca dintr-o simpla jena se poate ajunge la ceva complicat. Nu intotdeauna doare, dar cand doare inseamna ca deja e de rau si trebuie sa actionezi. Si nu crede tot ce scrie pe net. Ai sa vezi ca toti doctorii iti recomanda asta. Tratamentul meu pentru anexita nu are nicio legatura cu ce scrie aici. Din pacate a trecut ceva timp de atunci si nu mai stiu ce medicamente am folosit.

    19
    1

  • diana pe 1 Nov 2011, 20:45
    va rog sa imi dati un raspuns urgent

    sunt o fata, am 17 ani si jumatate si mi-am inceput viata sexuala la varsta de 14 ani. de ceva vreme am inceput sa simt dureri foarte insuportabile in timpul contactului sexual si nu mai simpt nicio placere. durerea apare si din senin mergand,alergand,etc. ea apare in partea dreapta jos a abdomenului. as dori sa merg la un ginecolog insa datorita varstei pe care o am imi este un pic rusine. va rog din suflet sa imi raspundeti la acest comentariu si sa imi spuneti ce as pute sa am. va multumesc.

    3
    4

  • Nicolet@ pe 21 Oct 2011, 12:04
    Anexita bilaterala cronica

    am 21 de ani si ieri mi sa depistat ca am anexita cronica bilaterala.Luna trecuta am plecat de la servici cu dureri ingrozitoare de abdomne,si am intrebat pe dr ginecolog la care am fost,din ce cauza am avut acele dureri?Mi sa spus k se poate sa fi avut durerile si de la chistul pe care il am(chist ovarian).Mi sa dat tratamnet cu:travanic,duphaston(am si tulburari de menstruatie),extract din mladite de zmeur si pe langa pastilele care mi le-a dat mai iau si urinal akut si mi sa mai recomandat sa iau si diclofenac supozitoare.As vrea sa raman insarcinata si as vrea sa stiu daca anexita este asa de periculoasa incat sa nu mai pot avea copii?

    8
    9

  • yonela pe 18 Oct 2011, 15:18
    anexita..sau cel putin asa mi-se spunne

    Am 24 de ani si am dureri de burta de la varsta de 14 ani..atunci mi-am inceput viata sexuala, din cauza durerilor de burta am fost operata de apendicita fara k eu sa o am..cand intretin relatii sexuale ma doare foarte tare simt k ma loveste in ceva care ma doare foarte tare, cand fac efort ma doare burta si inainte cu o saptamana sa-mi vina menstruatia am niste dureri de burta de park cineva ma taie cu, cutitul si aceleasi dureri le simt si in anus, aceste dureri imi taie respiratia, cand merg sa urinez si incepe butik sa scada simt k ma strange cineva de burtik:(am mers la foarte multi doctori dar nimic, am facut injectii, am luat antibiotice,am luat 6 luni anticonceptionale [yaz] m-am simtit mai bine in timpul cand luam anticonceptionale dar dupa ce am renuntat sa mai iau iara au inceput durerile, va rog ajutati-ma

    14
    6

  • laura pe 6 Sep 2011, 18:17
    metroanexita hipocrama

    anul trecut am fost internata deoarece am avut dureri abdominale,vaginale si anale...dupa externare mi s-a pus diagnosticul metroanexita hipocrama...vreau sa spun ca de anul trecut nu am mai fost internata dar de aproapte 6 luni de zile mi-au reaparut durerile...nu ma pot misca de durere,aceste dureri sunt de burta vaginale si anale...vreau sa stiu ce inseamna metroanexita hipocrama si ce urmari poate avea aceasta boala,eu am doar 19 ani si sa stiu la ce ma pot astepta...si sa va mai spun ca am dureri mari de burta in timpului actului sexual.Imi este frica sa ma duc la doctor, vreau sa stiu asa cat de cat ce am si ce inseamna metroanexita hipocrama...Va multumesc!!!

    22
    0

  • laura pe 6 Sep 2011, 18:16
    metroanexita hipocrama

    anul trecut am fost internata deoarece am avut dureri abdominale,vaginale si anale...dupa externare mi s-a pus diagnosticul metroanexita hipocrama...vreau sa spun ca de anul trecut nu am mai fost internata dar de aproapte 6 luni de zile mi-au reaparut durerile...nu ma pot misca de durere,aceste dureri sunt de burta vaginale si anale...vreau sa stiu ce inseamna metroanexita hipocrama si ce urmari poate avea aceasta boala,eu am doar 19 ani si sa stiu la ce ma pot astepta...si sa va mai spun ca am dureri mari de burta in timpului actului sexual.Imi este frica sa ma duc la doctor, vreau sa stiu asa cat de cat ce am si ce inseamna metroanexita hipocrama...Va multumesc!!!

    14
    0

  • Mara pe 24 Aug 2011, 10:54
    anexita - bip

    in urma cu o saptamana am ajuns la urgente datorita unor crampe extrem de puternice la nivelul abdomenului inferior! La prima impresie medicii au spus ca este o posibila apendicita, dar in urma controlului s-a descoperit ca sufeream de BIP (boala inflamatorie pelviana) cunoscuta si ca anexita. Consider ca am avut un foarte mare noroc sa ajung pe mana unui docor extraordinar, care mi-a ascultat toata istoria medicala si care a reusit sa isi dea seama de faptul ca toate simptomele mele, si chinurile prin care am trecut de-a lungul anilor se datoreaza de fapt chlamidiei!!! Va scriu pentru a va atrage atentia asupra unui lucru extrem de important : anexita, bip-ul, candidoza, gardnerela, chistul bartholin, durerile permanente si la contact sexual ale abdomenului ... toate acestea sunt in general cauzate de boli prin transmitere sexuala precum chlamidia, gonoree etc ... De foarte multe ori am tratat problemele conexe cauzate de aceasta bacterie urata si nu problema in sine... Pe parcursul anilor m-am tratat de numeroase candidoze, gardnerela, am avut dureri mai mereu in abdomenul inferior si am ajuns chiar si la o operatie de chist bartholin!!! Va recomand ca inainte de a mai urma orice tratament pentru anexite, candida si alte probleme sa faceti o verificare asupra acestui fapt! Pot trece ani, puteti cheltui sume importante de bani pentru ca mai apoi sa descoperiti ca ati trait cu o boala atat de grava atat de mult timp, boala ce a creeat probleme conexe pe care le-ati tratat fara sa tratati problema adevarata de fapt!!! Riscul numarul 1 in aceasta boala este desigur infertilitatea!!! Aveti grija de voi si cautati un medic bun, intradevar foarte greu de gasit. Multa sanatate.

    13
    1

  • alina pe 22 Iun 2011, 16:37
    interes

    m-am tratat shi eu acum kiteva zile de aceasta boala......nici eu nu shtiam ca are legatura cu viatza sexuala,dar am aflat ca acesata bolala se poate lua de oriunde...kiar shi de la wc mai alesc de la cele publice....dupa ce m-am tratat medicul mi-a spus ka se poate sa se mai intmple sa mai am acesta boala....'''ASH VREA SA SHTIU CIT TIMP DUPA CE TE TRATEZI KIT TIMP NU TREBUIE SA AI RELATZII SEXUALE???''''

    10
    5

  • ellena pe 30 Mar 2011, 21:18
    anexita

    de la 22 de ani ma chinui cu anexita, anexita chistica si recent cu anexita polichistica. de vreo 2 luni am dureri in partea stanga. cu cateva saptamani in urma am urmat un tratament cu antibiotice si antiinflamatorii dar fara rezultat dat de ginecolog. am fost la control si mi se pune diagnosticul de anexita polichistica bilaterala si mi se recomanda sa fac ecografie urmand sa vin cu rezultatul la medic. in 15 minute efectuam ecografia si mi se spune ca ovarele sunt normale, fara chisti. a doua zi fac o alta ecografie la un alt medic si mi se spune ca am un chist sub 2 cm care nu pune probleme si e in curs de vindecare. sunt intr-o mare dilema. oare mai exista vreun medic care sa puna un diagnostic corect sau trebuie sa ni-l punem singure? sunt cadru medical si ma voi trata singura dar cei care nu sunt in domenii ce vor face? aveti grija de sanatatea voastra ptr ca ne zapacesc medicii cu tratamentele date dupa ureche

    14
    5

  • tinkagi pe 18 Mar 2011, 17:34
    tratament

    Incercati ceaiul coada soricelului, in orice forma. Puteti bea, sau/si sa faceti baia de sezut. Pe mine m-a scapat de dureri.

    11
    6

  • Denisa pe 15 Mar 2011, 20:59
    ANEXITA

    Buna, si eu am avut problema asta cu anexita. in urma cu o luna am fost la ginecolog si mi=a gasit anexita , am primit un tratament,iar azi am fost la control. se pare ca mi s-a vindecat. aveti incredere in ginecologul vostru fetelor

    13
    3

  • lidia pe 19 Feb 2011, 11:46
    anexita

    si eu trec printr-o asa numita boala,anexita.Am dureri mari jos,mai ales cand fac efort,cand ma ridic in picioare sau la contactul sexual.Am fost la medic,am facut un eco abdominal si mi-a prescris un tratament.Dupa terminarea tratamentului,sunt curioasa sa vad cum ma voi simti.

    6
    4

  • gabriela pe 8 Feb 2011, 22:27
    un sfat

    Am uitat sa mentionez ca am uneori dureri puternice in partea dreapta jos si stari de discomfort. La contactul sexual am dureri si uneori simt in timpul actului sexual ca ma doare ovarul (partea dreapta jos). Vreau si eu niste sfaturi medicinale naturale daca se poate...Va multumesc mult

    20
    5

  • gabriela pe 8 Feb 2011, 22:22
    un sfat

    Acum o luna am fost la un consult ginecologic anual si am facut o lama care a iesit ca am o ciuperca minora, personala (fara transmitere). Am facut tratamentul da nu a avut niciun efect. Ma simt exact la fel ca inainte...

    33
    6

  • gabriela pe 8 Feb 2011, 22:19
    un sfat URGENT!!!

    am citit acest articol si m-am inspaimantat. Am aproape toate semnele din prezentare. Mi-am inceput viata sexuala devreme, nici 16 ani impliniti, dar cu un singur partener care e si in prezent. De atunci am perioade in care am usturimi la urinare si scurgeri groase si f urate. Precizez ca doar periodic.Ce poate fi?

    16
    6

  • nicoleta pe 13 Dec 2010, 14:14
    explicare ecografie abdomen inferior

    Am facut o ecografie pelviana acum 2 zile va rog explicatimi ce inseamna;uter in avf diam. transvers 10cm,diam.ant post.4,7cm,ax [si nu inteleg[de 9 cm.,endometrul de gr.8 mm.la nivelulpereteluyiuterinant.se evidentiaza un nodul subseros de 2 cm ce proemina din contur si nodul intra mural de 1,6cm .Vezica urinara in repletie cu pereti supli explicati-mi va rog /.multumesc.

    28
    11

  • florina pe 30 Nov 2010, 20:35
    anexita

    in 2009 am ramas insarcinata,dar nu am stiut pana cand intr-o zi mergand la baie am observat k sangerez,sh o durere insuportabila care trecea prin burtica mea:(...habar nu aveam ce se intamplase acolo...o prietena are o matusa asistenta,sh cand am sunat0o sh i-am zis ce am patit,mi-a zis k tocmai am pierdut o sarcina.mi-a recomandat sa merg la ginecolog.a 2a zi am mers la ginecolog,sh exact asta mi-a zis sh el k am pierdut sarcina:(:(o zis k nu exista nici un risc,sh k sangerarile alea imi vor curata uterul...aqm am dureri sub burta,urinari dese,secretii abundente...am citit comm voastre sh cred k sh eu am anexita...de asta ma va lamuri ginecologul meu...are cv legatura anexita cu sarcina mea pierduta?????????va rog raspunde-ti-mi urgent,sa stiu ce tre sa fac...va pup sh va doresc multa sanatate:*:*:*(am 21 de ani,asta am uitat sa precizez):D

    17
    16

  • NICOLETA pe 20 Nov 2010, 19:00
    anexita bilateral

    In urma cu 1an am avut dureri groaznice in partea de jos a abdomenului si intepaturi .am facut un papa-nicolau si a iesit inflamatie si candida.ma-m dus la ginecolog care mia zis ca am anaxita bilaterala si candida am urmat un tratament cu cloramfenicol,indometacin supozitoaresi cervugid ovule.luna urmatore tot ma mai durea si am mai repetat tratamentul odata .am fost dupa aceea la control si mia mai dat biseptol si diclofenac .atunci mia trecut .in vara am fost la strand si mia revenit durerea am luat de capul meu zinat capsule si ketoprofen injectii si mia trecut .Acum ca sa facut frig mi-au aparut durerile nu stiu ce tratament sa mai iau poate ceva naturist daca stie cineva sau daca cineva sa tratat si sa vindecat .Multumesc .

    10
    3

  • ana pe 8 Nov 2010, 20:22
    anexita

    buna.acum 5 luni am avut dureri groaznice in partea dreapta a abdomenului.am ajuns la urcenta si la ecograf mi-a zis k am anexita si ma trimis la ginecologie, acolo consultandu-ma mi s-a spus k nu am nimik.pt siguranta am urmat un tratament cu ovule cervugid.de atunci incerc sa devin mamica si nu reusesc.pana la acea intamplare am luat timp de 2 ani anticonceptionale rigevidon.de la ce nu raman insarcinata de la anexita de la rigevidon sau ma grabec eu prea mult si trebuie sa mai ast?ast raspuns kat mai repede

    8
    3

  • cristina pe 25 Oct 2010, 15:48
    anexita acuta

    am 18 ani.in urma durerilor ingrozitoare in prima zi de menstruatie,a starii de voma si chiar varsaturi am mers la medik si ma diagnosticat cu anexita acuta .mia prescris tratament pe 4luni si sper ca va fi bine.chestia e ca nu am avut niciodata relatii,de unde a aparut aceasta boala,care este riscul de a nu putea avea copii???astept raspuns multumesc anticipat

    15
    6

  • ana pe 8 Oct 2010, 18:57
    anexita bilaterala

    am fost ieri la ginecolog si m-a diagnosticat cu anexita bilaterala,mi-a dat tratament dar nu a specificat ca trebuie sa i-a si el tratament,el are o scurgere galben-verzuie este posibil sa fie tot de de la boala mea?

    9
    5

  • iulia pe 18 Sep 2010, 16:47
    anexita

    cred ca tuturor fetelor li se intampla asta

    11
    2

  • Andreea pe 7 Sep 2010, 17:02
    anexita

    fetelor..eu am fost diagnoticata cu anexita sapt asta...am avut dureri cumplite si initial doctorii se gandeau ca este d la rinichi,dar s`a adeverit a fii o anexita..mai bine va duceti la un doctor specialist dekt sa cereti sfaturile p un site..tratamentul difera de la o persoana la alta..mie d exemplu mi`a dat antibiotic si supozitoare..cu kt rezolvati mai repede problema cu atat mai bine..:D aveti grija d sanatatea voastra..

    7
    2
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod